Nie to, żebym był uprzedzony do starszych ludzi, ale wystarczy spojrzeć na zdjęcie. Duża średnia wieku - przeszkadza im to, bo pewnie z tego nie korzystają. Jeszcze w niedzielę ksiądz z ambony ogłosi, że pizza jest szkodliwa, że absolutnie trzeba to zlikwidować. Co za kraj - żyj i daj żyć innym.
|
|
W tym ciągu sklepów jest sklep mięsny i tym ludziom też nie pasowało że tam jest bo śmierdzi bo głośno sami starzy dziwacy niewiedzą czego chcą!
|
|
Czy współwłaściciel lokalu p.Grzegorz Przywara to Dyrektor szkoły nr 2? Jeśli tak to może zrobi Hallo Pizza w szkole?
|
|
A co to za różnica jaką pełni funkcję właściciel lokalu? Czy jest dyrektorem, nauczycielem, kierowcą, czy kimś innym? To jego własność a miejsce pracy nie ma tu nic do rzeczy!
|
|
Ludzie którzy nie znają tematu z autopsji lepiej niech sie nie wypowiadają... Ja z kolei mam biuro nad pizzerią i nie raz tak śmierdzi że okna nie da sie otworzyć. Niektórzy by powiedzieli "to przenieś se Pan biuro" .. a z drugiej strony to właściciel lokalu powinien zadbać o to by nie zatruwać innym życia a raczej powietrza...
|
|
Ten artykuł przedstawia właściciela lokalu i najemcę jako poszkodowanych.Aż mi sie płakać chce, jaka to niesprawiedliwość ich spotyka ze strony złośliwych sąsiadów.Jestem akurat osobą,która zna sprawę i prawda jest zupełnie inna, aniżeli przedstawił ją dziennikarz.Pizzeria , a raczej smażalnia (smaży sie tam kurczaki, frytki itp) niemiałaby racji bytu, gdyby nie powiązania i układy właściciela lokalu(dyrektor szkoły).
Po pierwsze- wentylacja w tym lokalu niespełnia nawet w najmniejszym stopniu norm branżowych przewidzianych dla tego typu działalności gastronomicznej.Czy podłączenie sie do wspólnych kanałow wentylacyjnych z właścicielami mieszkań znajdującymi sie nad smażalnią jest zgodne z prawem? Czy zgodne z prawem jest podłączenie wentylacji mechanicznej do kanałów grawitacyjnych? Na te pytania niech odpowie osoba kompetentna w tej dziedzinie.
Czy normalną rzeczą jest że najemca w lokalu ma non stop otworzone drzwi i okna, a mieszkańcy nie mogą otworzyć okien w celu przewietrzenia swoich mieszkań, gdyż smród wydobywający się ze smażalni jest nie do wytrzymania.
Co do Pani Anny Strzyż(Powiatowego Inspektora Sanitarnego) która dopuszcza lokal na podstawie SFAŁSZOWANEGO protokółu jakiegoś kominiarza a nie bierze pod uwagę dwóch innych opinii , które stwierdzaja zupełnie co innego, można wyciągnąć wnioski że istotną rolę przy odbiorze lokalu miały powiązania towarzysko-biznesowe.Pan Przywara niech przedstawi chociaż jeden dowód na to że próbował w jakikolwiek sposób dogadać się ze Wspólnoną Mieszkaniową .Cała ta smażalnia była otwierana w wielkiej tajemnicy i jak najtańszym kosztem.Pan Hajkowski w artykule tym pisze że zrobienie poprawnej wentylacji to byłby niewielki koszt? Wyprowadzenie komina powyżej czwartego piętra o odpowiednich parametrach(a nie jakiejś fuszery) to raczej spory koszt.Wreszcie co do Pana Michalskiego , który twierdzi że Wspólnota uznała ich działania za stronnicze . A jak miała uznać , skoro KPM do ostatniej chwili trzymał w tajemnicy co w tym lokalu ma powstać.Twierdzą że sami niewiedzieli-otóz jest to bzdura.Wiedzieli od samego początku świadczy o tym fakcie dokument który podpisał Pan Matryba(zarządca) o podłączenie prądu trójfazowego , na wniosek Pana Przywary.
W bloku tym gdzie znajduje się ta pizzeria, była kiedyś restauracja"Hetmańska". Została zlikwidowana na wskuteke uciążliwości i nieprzystosowania tego bloku do wymogów wentylacyjnych. Teraz KPM zafundował właścicielom mieszkań to samo.Wspólnota Mieszkaniowa ma wiele dowodów na łamanie prawa przez właściciela lokalu i najemcę. Jeżeli czyta ten post ktoś kto chciałby pomóc , to bardzo prosimy o kontakt.
|
|
Zgadzam się z przedmówcą, ja przez osiem godzin pracy muszę wdychać smród starego oleju itp. z baru kebab, który znajduje się pod naszym biurem, tłumaczenia łlaściciela, że otwiera drzwi aby zwabić zapachem klientów jakoś do mnie nie przemawiają, to jest masakra!
|
|
Dobrze napisałeś-"żyj i daj żyć innym" przez działalność tej smażalni ludzie żyja w domach(własnościowych) jak szczury, nie maja dopływu świerzego powietrza.Czy to że są starsi to im sie juz nic nie należy? |
|
Ja też mam pod nosem pizzernię i doskonale rozumiem tych ludzi, i choc na zdjęciu są ci starsi to na pewno nie tylko im przeszkadza wydobywający się z takiego lokalu smród
|
|
Ten artykuł to jeden wielki paszkwil!!! Z winnych zrobiono ofiary!!! śmiech na sali. Ten dziennikarz jest niedouczony!!!
|
|
To ten artykuł dziennikarz pisał? Myślałam że to koniuszy!!!
|
|
Widać jednak jesteś uprzedzony do ludzi w średnim i starszym wieku.Żyj sobie spokojnie przecież Ciebie to nie dotyczy.Ludziom starszym należy się szacunek i prawo do godnego życia.Masz możliwość korzystania ze świeżego powietrza to ciesz się bo nie każdy ma takie szczęście. |
|
Wystarczy że stworzył swojej uczennicy warunki do życia i nauki wdmuchując smrody do mieszkania przez kanaly grawitacyjne.Mottem życia p.DYREKTORA jest-PO TRUPACH DO CELU> |
|
Dziennikarz to za dużo powiedziane.Zeby być dziennikarzem trzeba sie znać na podjętym temacie.Nie jestem pewna, czy na koniach sie chociaż zna! |
|
To niejest pizzeria to jest zwykla buda bez wentylacji, wśrodku śmierdzi spalenizną ,a olej na którym smażą frytki i kurczaki nie zmieniony jest od otwarcia pseudopizzerii.Na dowód jest moje przesiaknięte spalonym olejem ubranie po wyjściu z lokalu,a i pizzę jadałam 100 razy lepszą,bo ta byla do KITU!!!
|
|
Stanowisko DYREKTORA do czegoś zobowiązuje, jak do tej pory nie ma się czym chwalić!!!!!!!! |
|
zanim tak bezpodstawnie kogoś oskarżysz najpierw się zastanów bo może cię ktoś oskarżyć o pomówienie
|
|
widocznie mam podstawy tak twierdzić!!! |
|
ja nie oskarżam ,jak się podejmuje temat to trzeba znać fakty!!! |
|
co za ludzie tam mieszkają wszystko im przeszkadza..... jak nie pizzeria to mięsny.....chyba z nudów już coś się robi nie tak!!!!lepiej do roboty się by wzięli a nie aby chodzą i na wszystkich skarżą
|
Strona 1 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|