![]() |
Jakie 120 zł? To jest kwota uśredniona o czym autor artykułu nie wspomniał. Związkowcy wywalczyli koleją podwyżkę z cyklu umysłowi po 500zł a szeregowi pracownicy po 50zł bo kasa będzie rozdzielania według tzw. współczynników.
|
![]() |
Virtualna polska wprowadziła ciekawą usługę - Lokalizator!
Już teraz możesz zlokalizować inną osobę. Wejdź na tą stronę: http://tnij.org/lokalizacja-telefonu
Wystarczy, że podasz jej numer telefonu, a otrzymasz informację o jej dokładnej lokalizacji i zobaczysz dokładnie na mapie gdzie teraz jest. (zdjęcie z satelity może być trochę zamazane).
|
![]() |
Jakie 120 zł? To jest kwota uśredniona o czym autor artykułu nie wspomniał. Związkowcy wywalczyli koleją podwyżkę z cyklu umysłowi po 500zł a szeregowi pracownicy po 50zł bo kasa będzie rozdzielania według tzw. współczynników.Jeśli rzeczywiście podwyżki te znowu będą według niesprawiedliwych współczynników to znaczy, że związki zupełnie nie dbają o pracowników produkcji. Znowu najwięcej kasy dostaną "pracusie" z 12tki, technologa, bo mają bardzo wysokie współczynniki. A robole dostaną po parę groszy i mają się cieszyć. A jaki bonus prywatyzacyjny dostaną związkowcy po tych negocjacjach? Podwyżki dostaną niezłe bo o swoje współczynniki dbają. |
![]() |
Nie wiem skad sie wziela nazwa umyslowi ?? To wyglada tak jakby tylko ta grupa myslala a reszta juz nie za bardzo. Są pracownicy miesięcznie i godzinowo płatni taki jest podział, przeciez ta osoba przy maszynie też myśli i to dużo więc też jest umysłowa, a poza tym nie wszyscy miesięcznie płatni są niepotrzebni. A podział podwyżek będzie faktycznie zależał od wskaźnika, niestety przeciez to fabryka. Pozdrawiam wszystkich pracowników FLT.
|
![]() |
Jeśli rzeczywiście podwyżki te znowu będą według niesprawiedliwych współczynników to znaczy, że związki zupełnie nie dbają o pracowników produkcji. Znowu najwięcej kasy dostaną "pracusie" z 12tki, technologa, bo mają bardzo wysokie współczynniki. A robole dostaną po parę groszy i mają się cieszyć. A jaki bonus prywatyzacyjny dostaną związkowcy po tych negocjacjach? Podwyżki dostaną niezłe bo o swoje współczynniki dbają.No to teraz należałoby wziąc się za związkowców i znieść współczynniki tak jak to zrobiono kilka lat temu w THP. Tam wszyscy dostają jednakowe podwyżki naliczane odgórnie. Tylko że w FŁT będzie to trudniejsze do zrobienia bo zwiazkowcy maja wysokie współczynniki i tworząc propozycję pakietu socjalnego nie dopuścili nawet do myśli by wyrzucić z niego punktu o współczynnikach. Czyli nic się nie zmieni, góra (łącznie z władzami związków) dostanie po 400-500 zł podwyżki a pozostali będą musieli sie na nich zrzucić i dostaną 60-70 zł. |
![]() |
Tym sposobem zdrajcy sprzedają naszą Polskę!!!Chińczycy realizują skrzętnie swój światowy plan i jest ich tyle ,że w odpowiedniej chwili zastąpią Polaków i w FŁT.Najsmutniejsze jest to ,że nasi rodzimi zdrajcy spprzedają kury znoszące "złote jajka".Prawdę pisał jeden z marszałków Hitlera w swoim pamiętniku:"błędem było strzelanie do Polaków,ich trzeba było kupić".Zrealizowało się to własnymi rękami!!! Przykre to ,ale wszystkie podpisy w fabryce nie mają znaczenia.Systematycznie będzie się polska załoga kurczyła!!!
|
![]() |
Tym sposobem zdrajcy sprzedają naszą Polskę!!!Chińczycy realizują skrzętnie swój światowy plan i jest ich tyle ,że w odpowiedniej chwili zastąpią Polaków i w FŁT.Najsmutniejsze jest to ,że nasi rodzimi zdrajcy spprzedają kury znoszące "złote jajka".Prawdę pisał jeden z marszałków Hitlera w swoim pamiętniku:"błędem było strzelanie do Polaków,ich trzeba było kupić".Zrealizowało się to własnymi rękami!!! Przykre to ,ale wszystkie podpisy w fabryce nie mają znaczenia.Systematycznie będzie się polska załoga kurczyła!!!josef ty masz internet brachu tyle lat cie nie widzialem, |
![]() |
a najbardziej szkoda Romka, jemu nic nie skapnie, jaka szkoda, a taki fachowiec, taki specjalista, taki mundry.....oj szkoda chłopa, szkoda!!!
|
![]() |
Tym sposobem zdrajcy sprzedają naszą Polskę!!!Chińczycy realizują skrzętnie swój światowy plan i jest ich tyle ,że w odpowiedniej chwili zastąpią Polaków i w FŁT.Najsmutniejsze jest to ,że nasi rodzimi zdrajcy spprzedają kury znoszące "złote jajka".Prawdę pisał jeden z marszałków Hitlera w swoim pamiętniku:"błędem było strzelanie do Polaków,ich trzeba było kupić".Zrealizowało się to własnymi rękami!!! Przykre to ,ale wszystkie podpisy w fabryce nie mają znaczenia.Systematycznie będzie się polska załoga kurczyła!!!Dlatego ten kaszubski żyd musi odejść !!! dość już DYMANIA narodu polskiego !!! |
![]() |
Do tej pory byłem dumny z tego, że nasz kraj ma dobrą markę łożysk tocznych. Teraz pozostaje tylko rozczarowanie. Wielka szkoda, Sami Sobie rzucamy kłody pod nogi.
|
![]() |
Hmmm...nie wiem co powiedziec.
Heh znalazłam tu przed chwilą stronę na której można sprawdzić w jakim miejscu aktualnie znajduje się dana osoba, wystarczy podać jej nr telefonu :D
Sprawdziliście? http://urwij.pl/lokaliz
Nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale jest zarąbiste :D
|
![]() |
Ciężko coś powiedzieć na ten temat.
Pytanko. Znalazłem na tym forum przed chwilą stronkę dzięki której można sprawdzić w jakim miejscu aktualnie znajduje się dana osoba, wystarczy podać jej nr telefonu.
Nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie to działa ale wydaje sie fajne.
Sprawdzaliście? http://tnij.us/lokaliz
|
![]() |
Bardzo proszę o kontakt osoby, które pracowały w Fabryce Łożysk Tocznych na wydziale Narzędziowni placówka Kulkownia (lata 1972-1979) pracowałem jako tokarz a później ślusarz wzorcarz. Przypominam sobie takie osoby jak: Jan Duda, Andrzej Capała
Jest to bardzo ważna sprawa.
Moje nazwisko Machaj Stanisław, adres mailowy: staszek52@op.pl
|
![]() |
gardze wami fabrykantami
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|