![]() |
Jedyny czysty kawałek Polski a może Europy i elektrownia atomowa? Takie inwestycje lokuje się zwykle w zadupiach z dala od ludzkich osad. W ten sposób Pan Zapaśnik Marszałkowski wyraził swoją prawdziwą opinię na temat perspektyw rozwojowych dla tego regionu. Dołóżcie jeszcze składowisko odpadów nuklearnych dla całej Unii. To skandal, że w kraju leżącym w 80% na złożach geotermalnych jakiś kretyn chce budować elektronie atomowe. Pozostaje mi tylko współczuć. Niedługo ludzie wyniosą was na widłach za te kretyńskie decyzje i sprzedaż Polski. Ich koalicjantów - gumofilców też.
|
![]() |
Nie trzeba sie az tak martwic bo to ... prawda A biopaliwa tez mialy byc Polska to tygrys Europy nie dogonisz go za ... edit- wulgaryzmy
Ostatnio edytowany 7 stycznia 2010 r. o 08:50
|
![]() |
Spadaj, jeśli masz choć trochę jeszcze wstydu. Spojrz w lustro i poczuj się "dumny" jako kandydat do Abramowic. Ostatnio edytowany 7 stycznia 2010 r. o 08:51
|
![]() |
Proponuję Sopot na lokalizację tejże.
|
![]() |
Albowiem Sam Donald Tusk ukochał ten region.
|
![]() |
Co Ty pierdzielisz...? Elektrownia atomowa jest szkodliwa dla środowiska ??? Większej durnoty nie słyszałem !!! Elektrownia i tak nie powstanie bo Polska to taki bananowy kraj gdzie każdy chce autostrad, dróg ekspresowych... byle tylko z daleka od mojego domu. Wszyscy chcą tańszej energii elektrycznej ale tacy eko - terroryści nie dadzą nigdy wybudować tego typu elektrowni. Eko - terroryści już opóźnili budowę obwodnicy Augustowa, zablokowali budowę zalewu w moim mieście, zablokują teraz budowę elektrowni. Powinno być tak jak w USA. Jest zaplanowana autostrada danym szlakiem to i tak powstanie nawet jeśli "ekolodzy" się przykują do drzew. Najwyżej wytną drzewo razem z nimi. |
![]() |
Przecież tam nawet porządnej drogi nie ma
|
![]() |
Szczecyn i Mniszek przeciez tam mieszkaja wiesniaki jakich malo!!!!!!I tak elektrownia atomowa tam powstanie!HEHEHE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
![]() |
A w którym miejscu napisałem, ze elektrownia atomowa jest szkodliwa? Czy nie nauczyli cię czytać ze zrozumieniem? A teraz jak dla kretyna: Jeśli jedynym pomysłem na rozwój regionu poza budową kolejnych urzędów, nierentownego lotniska jest budowa elektrowni atomowej. To znaczy, że trzeba stąd spier***ać jak najdalej. Nawet nie wiesz o czym piszesz. Prawdziwy ekoterroryzm to ściema z globalnym ocieleniem, dziura ozonowa czy inne pomysły na wyciągnięcie kasy z kieszeni frajerów. Dlatego nie imputuj mi tu. Najpierw się naucz czytać. Faktem jest że tego rodzaju inwestycje lokowane sa na zadupiach - a to po prostu prada o nas. i tyle. A teraz wbij sobie do tego zakutego łba jeden fakt: Budowa takiej elektrowni to ok. 7 - 8 MILIARDÓW Euro. W sam raz tyle, aby zapewnić dla 70% gospodarstw domowych w kraju bezpłatnego ogrzewania ze źródeł geotermalnych i wdrożenie w nierentownych elektrowniach technologi zgazowywania węgla. Ale oczywiście lepiej jest kupić technologię od francuzów i jeszcze na tym przyciąć z 10%. Tak właśnie myślą złodzieje z PO. |
![]() |
Zdaje się, 123, że Twój przedmówca tego nigdy nie pojmie. Tu trzeba mieć trochę szersze horyzonty. Sama zaś wiara w nieszkodliwość elektrowni atomowych, to co najmniej brak wyobraźni i bezmyślność. |
![]() |
Tak jak twierdził Strańczyk ze najwięcej w Polsce jest lekarzy tak obecnie można jednoznacznie stwierdzić ze jest fachowców nawet wsród naukwych autrytetów w odniesnienu do elektrowni jądrowych. Bo cóż w POlsce jest się specjalistą w zależności od potrzeby jak w dawnym kawale kiedy zapytano się żyda kim on jest to odpowiedział "że w zimie jest optykiem a w lecie papierzem . Tak? ano tak odpowiedziłem bo w zimie domy mchem optykam, a w lecie papiery zbieram." Tak jest i z tymi ekspertami w Polsce szczególnie utytułowanymi oraz ekologami pseudo. Raz są ekspertami od energetyki, potem od dziury ozonowej , potem od CO2 a na końcu od lokalizacji elektrowni jądrowej. Problem jest śmieszny żąaen z nich nie ponosi materialnej odpowiedzialnośc z majątku prywatnego za błedną wydaną eksopertyzę i tu jest kot pogrzebany. |
![]() |
Gościeradów?!? To z pewnością ZEMSTA EUrokomuchów za głosowanie w 2003 roku przeciw Anschlussowi. 90% mieszkańców było przeciw. Widać odsetek świadomych Polaków jest tam znacznie większy niż w innych częściach Polski. Słyszałem, że to zasługa ponadprzeciętnego proboszcza tamtejszej parafii, który potrafi w coniedzielnym kazaniu zaaplikować wiernym skuteczną odtrutkę na łże-prawdę TVPOPiS, TVNu czy POLszmatu. Zawsze jak przejeżdżam przez Gościeradów to jadę znacznie poniżej przepisowej prędkości i z dumą czytam wszystkie antyunijne hasła na murach i przystankach.
|
![]() |
Sory, ale gdzie Ty w tych okolicach widziałe(a)ś źródła geotermalne??? Coś chyba nie tak było w trakcie nauki albo jeszcze nie do końca jesteś wyedukowany(a). |
![]() |
TO CHYBA JAKO JEDYNY PRZEJEŻDŻAJĄCY PRZEZ TĄ MIEJSCOWOŚĆ PRZESTRZEGASZ PRZEPISÓW RUCHU DROGOWEGO. TYLKO NIE PRZEJEDŹ KOGOŚ W TRAKCIE TEJ PASJONUJĄCEJ LEKTURY. |
![]() |
No pewnie są tam źródła geotermiczne w których bije woda co ma stałą temperaturę właśnie z tego zbiornika co ma być chłodzony ten reaktor... środowisko Unii Europejskiej nie da zgody na budową to jest pewne...
|
![]() |
JAkby co to *** pisze się przez "ch " Ostatnio edytowany 7 stycznia 2010 r. o 08:52
|
![]() |
a elektrownie atomowe już mamy za płotem, u sąsiadów, przy granicy, w załączeniu link do mapy. Jak rachunki za prąd zrobią się większe niż rata zamieszkanie to wielu się zmieni punkt widzenia na energetykę atomową.
http://www.insc.anl.gov/pwrmaps/map/europe.php
|
![]() |
Lotnisko w Świdniku, elektrownia atomowa w Gościeradowie, tuńczyki w Zalewie, śnieg w czerwcu.
|
![]() |
rzeczywisty koszt wybudowania elektrowni jądrowej waha się miedzy 4.5 a 5.4 miliona Euro/MW wiec nie wime dlaczego piszesz takie kwoty (średnio licząc za takie pieniądze można zbudować jeden blok o mocy 1300 MW) kwota będzie na pewno wyższa. Kilka tygodni temu przedstawiono plany budowy elektrowni atomowej w Kaliningradzie przez rosyjską firmę Energoatom. Elektrownia ma mieć moc 2300MW i kosztować 14 miliardów USD, czyli po przeliczeniu około 4,5 miliona Euro/MW. co do wątku o bezpłatnym ogrzewaniu ze źródeł geotermalnych to tez zbytnio nie masz racji - ponieważ takie ogrzewanie potrzebuje energii elektrycznej i wcale nie jest bezpłatne - w polskim klimacie wymagane będzie wykonanie domu pasywnego co jest bardzo kosztowne w przeciwnym razie musisz zainwestować w dodatkowy system ogrzewania w geotermalny uda ci się wykorzystać jedynie w cieplejsze dni, a i nie wszędzie da się je zastosować a te 70% to wartość iście z kosmosu. technologia gazyfikacji węgla jest OK lecz gdy zastosuje się ją już na etapie projektowania takiej elektrowni - modernizacje istniejacych jest bardzo kosztowna - a liczyć się trzeba ze w 100% nie da się uniknąć emisji CO2 (a limity nie będą rosnąć), no i przychodzi jeszcze koszt samego paliwa (węgla) wiec suma sumarów prad z takiej elektrowni nie jest tani moim skromnym zdaniem polska jest krajem w którym szybciej dojdzie do wybudowania elektrowni atomowej niż innych rodzajów pozyskiwania energii ze względów czysto ekonomicznych |
![]() |
Być może, ale ja będę to cudo miał w odległości 25km i to mi się średnio podoba. Może nad Zalewem Zemborzyckim to zróbcie. Ile więcej osób będzie mogło dopilnować czy coś nie przecieka Ta wersja mi się bardziej podoba, choć wolałbym Zegrzyński, albo Wiślany |
Strona 1 z 2
Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.