ura , ura urraaaa!!!!!!
|
|
Wojewoda to fanatyk, fanatycy w każdych czasach byli niebezpieczni. Najlepiej napisać historię od nowa, a trwale piętno przeszłości powróci w postaci nienawiści i nacjonalizmu.
|
|
Niech napiszą, że ten z karabinem to kaczyński i nikt się nie przyczepi
|
|
Gdyby nie ta Pepesza, nie ten partyzant i nie Armia Radziecka to byście pajace jak nic zostali uwędzeni w niemieckim gazie i usmażeniu w niemieckim piecu! Chyba o tym wiecie?
|
|
"Idiotów na tym świecie jest niewielu, ale tak sprytnie potrafią się poustawiać, że widzimy ich na każdym kroku". To tak adwocem wszystkich tych, którzy mają pomysły burzyć i stawiać pomniki.
|
|
Pewnie w ramach dekomunizacji odetna mu pepesze i zastapia samolotem smolenskim.
|
|
Dostawią większego kalksteina, trzymającego pod nogą tego żołnierza, jako przykład walki z komunizmem ?
|
|
Na Porytowym Wzgórzu nie walczyli NSZ, to przypisywanie im nie ich kombatanckich dokonań. Zato ramię w ramię walczyli partyzanci Armii Czerwonej i AK
|
|
Najlepiej zmienić głowę partyzanta na Jarka,i nie będzie problemu.
|
|
Na Porytowym Wzgórzu walczyli także partyzanci AL, BCh i partyzanci radzieccy. O NSZ nie słyszałem, nie czytałem.
|
|
Pisowskie tłumoki z tym Jenotem wyklętym co się na żydach dorobił
|
|
A może go przepasać biało-czerwoną szarfą?
|
|
TYLKO NIEDOROZWÓJ UMYSŁOWY JAROSŁAW K. MOŻE SIĘ TEGO DOMAGAĆ
|
|
Zabrać ppsze ? W tym kraju żenada i idiotyzmy chyba się nigdy nie skończą. Krew zalewa człowieka jak się to czyta. Bądźcie przeklęci idioci niszczący pomniki przeszłości.
|
|
Do komucha "KL". Ten pomnik czerwonego partyzanta na pewno nie sławi żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych.Dziwne, że w Kraśniku rządzonym przez PIS (niby prawica) uchował się ten pożałowania godny monument.
|
|
Pisowskie tłumoki z tym Jenotem wyklętym co się na żydach dorobił
|
|
Gdyby nie sowieci nasi przodkowie wylądowali by na Uralu i jako naród przestalibysmy istnieć. Przeciez takie były plany niemieckie. Ale dla przykłady, w imię dekomunizacji Porytowe Wzgórze powinno byc zaorane. Tam przeważającą walczącą większość stanowiła partyzantka radziecka. Ale jak widac, nie wszędzie idiotów sieją.
|
|
Wiem, że na świecie są idioci, ale nie wiem dlaczego wszyscy wstąpili do PiS?
|
|
Jakie to wszystko chore! I jeszcze na koszt podatnika. Drogo będzie nas kosztowało przywracanie obiektywnej prawdy historycznej.
|
|
Arogancja obecnych władz jest porażająca. Czują się wszechpotężni. Ten pomnik ma swojego twórcę, znanego z imienia i nazwiska. Jak można ingerować w stworzone przez niego dzieło i cokolwiek w nim zmieniać, tym bardziej bez jego wiedzy i zgody? Tej władzy tak odbija, ze jeszcze trochę zaczną obrazy przemalowywać i treści w książkach poprawiać, zeby wszystko było zgodne z ich zapatrywaniami. Jestem zdania, że jeżeli macie ingerowac w czyjeś dzieło, a obecny jego stan jest dla was nie do przyjęcia, najlepszym wyjściem z sytuacji będzie zasłoniecie go prześcieradłami, zrobienie z niego mumii i w takim stanie niech trwa. To jest najtańszy sposób i najbardziej uczciwy.
|
Strona 1 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|