"– Uczniowie mogą wyrażać swoją opinię, ale na pewno nie mają prawa oceniać nauczycieli – stwierdza Danuta Jarmuł, dyrektorka Zespołu Szkół w Wysokiem, do której pismo od uczniów dotarło wczoraj."
Chyba się coś Pani dyrektor pomyliło. Kto ma oceniać nauczycieli jak nie uczniowie?
Nikt was formalnie nie ocenia nieroby i już wam się umyśliło, że nikt nie może? Niestety w waszym zawodzie pełno jest nieudaczników, którzy przez całą karierę potrafią niedouczyć tysięcy dzieci a i tak włos z głowy im nie spadnie.
Uczniowie doskonale czują, który nauczyciel jest dobry, a który ledwo daje sobie radę, robienie z dzieciaków idiotów źle świadczy o dyrektor jako o pedagogu
|
|
Nie znam okoliczności zwolnienia tych nauczycieli ale zastanówmy się.. Dzieci co rok ubywa, mamy niż demograficzny.. a nauczyciele w większości mianowani (z pensją grubo ponad 5 tys. miesięcznie ale za to z coraz gorszymi kompetencjami) czują się jak święte krowy - bo niby karta nauczyciela itp. "bo im się należy.." W normalnym, zdrowym przedsiębiorstwie jeśli roczny bilans jest ujemny po prostu zwalnia się pracowników bez żadnego gadania.. Gmina, która jest organem prowadzących nie jest świętym Mikołajem a musi dokładać do oświaty.. Niestety kosztem wielu inwestycji..
|
|
Nie znam okoliczności zwolnienia tych nauczycieli ale zastanówmy się.. Dzieci co rok ubywa, mamy niż demograficzny.. a nauczyciele w większości mianowani (z pensją grubo ponad 5 tys. miesięcznie ale za to z coraz gorszymi kompetencjami) czują się jak święte krowy - bo niby karta nauczyciela itp. "bo im się należy.." W normalnym, zdrowym przedsiębiorstwie jeśli roczny bilans jest ujemny po prostu zwalnia się pracowników bez żadnego gadania.. Gmina, która jest organem prowadzących nie jest świętym Mikołajem a musi dokładać do oświaty.. Niestety kosztem wielu inwestycji..jestem nauczycielką z 23 letnim stażem, dyplomowaniem i zarabiam za cały etat 2 tysiące 300 zł! to kłamstwa co piszecie o zarobkach 5 tyś! |
|
Nie znam okoliczności zwolnienia tych nauczycieli ale zastanówmy się.. Dzieci co rok ubywa, mamy niż demograficzny.. a nauczyciele w większości mianowani (z pensją grubo ponad 5 tys. miesięcznie ale za to z coraz gorszymi kompetencjami) czują się jak święte krowy - bo niby karta nauczyciela itp. "bo im się należy.." W normalnym, zdrowym przedsiębiorstwie jeśli roczny bilans jest ujemny po prostu zwalnia się pracowników bez żadnego gadania.. Gmina, która jest organem prowadzących nie jest świętym Mikołajem a musi dokładać do oświaty.. Niestety kosztem wielu inwestycji.. Nie znam okoliczności zwolnienia tych nauczycieli ale zastanówmy się.. Dzieci co rok ubywa, mamy niż demograficzny.. a nauczyciele w większości mianowani (z pensją grubo ponad 5 tys. miesięcznie ale za to z coraz gorszymi kompetencjami) czują się jak święte krowy - bo niby karta nauczyciela itp. "bo im się należy.." W normalnym, zdrowym przedsiębiorstwie jeśli roczny bilans jest ujemny po prostu zwalnia się pracowników bez żadnego gadania.. Gmina, która jest organem prowadzących nie jest świętym Mikołajem a musi dokładać do oświaty.. Niestety kosztem wielu inwestycji..Nie ma wążniejszej inwestyvcji niż mądre, wykształcone społeczeństwo. |
|
HAnna Jarmul, nie danuta. A pani sadlo z znp to jej rodzona siostra!
|
|
Tak, zgadzam się. Po potrąceniu pożyczek z zakładu pracy i innych kasy to netto około tego będzie!!!
Z samej tabeli minimalnej według MEN n. dyplomowany tylko wynagrodzenia zasadniczego ma ponad 3 tys. a gdzie dodatek za wysługę, wychowawstwo, motywacyjny itp.
|
|
Niezmiernie smutne jest to, że nauczyciele z powołania, którzy potrafią zainteresować uczniów nauczanym przez siebie przedmiotem tracą posady, a w szkole szanowna pani dyrektor pozostawia na stanowiskach osoby będące jej dobrymi znajomymi, rodziną etc. Przez kilka lat chodziłam do ZS w Wysokiem, miałam zajęcia ze zwalnianą nauczycielką i śmiało mogę stwierdzić, że jest najlepszą polonistką w tej szkole. Jest osobą kompetentną, która w niebanalny sposób potrafi przekazać wiedzę. Świetnie przygotowuje do egzaminów. Niezrozumiała pozostaje dla mnie decyzja pani dyrektor. Przykre jest to, że w całej tej sprawie najwięcej stracą dzieci. Niestety najwyraźniej dla pani Jarmuł dobro uczniów nie jest istotne. Tradycyjnie kumoterstwo wygrywa w naszym wysockim grajdołku.
|
|
Niezmiernie smutne jest to, że nauczyciele z powołania, którzy potrafią zainteresować uczniów nauczanym przez siebie przedmiotem tracą posady, a w szkole szanowna pani dyrektor pozostawia na stanowiskach osoby będące jej dobrymi znajomymi, rodziną etc. Przez kilka lat chodziłam do ZS w Wysokiem, miałam zajęcia ze zwalnianą nauczycielką i śmiało mogę stwierdzić, że jest najlepszą polonistką w tej szkole. Jest osobą kompetentną, która w niebanalny sposób potrafi przekazać wiedzę. Świetnie przygotowuje do egzaminów. Niezrozumiała pozostaje dla mnie decyzja pani dyrektor. Przykre jest to, że w całej tej sprawie najwięcej stracą dzieci. Niestety najwyraźniej dla pani Jarmuł dobro uczniów nie jest istotne. Tradycyjnie kumoterstwo wygrywa w naszym wysockim grajdołku.
|
|
Jak nazywają się te panie nauczycielki? Uczyły w LO czy w gimnazjum?
|
|
A czy pani dyrektor ma świadomość,co sądzi o świadomości uczniów ?
|
|
Pani dyrektor po prostu brak jakich kolwiek kompetencji by prowadzić szkołę. Kilka lat temu przez ną unieważniono w tej szkole egzaminy maturalne. Powinna za to zostać zwolnona z pracy. Zamiast tego Wójt bez konkursu powołał ją na drugą kadencje. Nepotyzm w tej gminie kwitnie na całego. Pozostaje nam czekać na jesienne wybory samorządowe.
|
|
Pani dyrektor po prostu brak jakich kolwiek kompetencji by prowadzić szkołę. Kilka lat temu przez ną unieważniono w tej szkole egzaminy maturalne. Powinna za to zostać zwolnona z pracy. Zamiast tego Wójt bez konkursu powołał ją na drugą kadencje. Nepotyzm w tej gminie kwitnie na całego. Pozostaje nam czekać na jesienne wybory samorządowe.Masz rację.. Czekamy do jesieni, tylko kto kandyduje? Macie jakichś dobrych kandydatów? |
|
Zs wysokie to prrzedziwna szkola, gdzie wfu uczy czlowiek wazacy 130kilo, jednoczesnie bedac 'informatykiem' przegladajacym strony na internet explorerze. Ale widocznie wedlug pani dyrektor jest on bardziej kompetentny od zwolnionych n-lek.
W sumie dziwi mnie, ze pani jarmul nie zleciala ze stolka gdy z jej winy uczniowie musieli powtarzac mature...
|
|
Zs wysokie to przedziwna szkola, gdzie wfu uczy czlowiek wazacy 130kilo, jednoczesnie bedac 'informatykiem' przegladajacym strony na internet explorerze. Ale widocznie wedlug pani dyrektor jest on bardziej kompetentny od zwolnionych n-lek.
W sumie dziwi mnie, ze pani jarmul nie zleciala ze stolka gdy z jej winy uczniowie musieli powtarzac mature...
|
|
Gdyby rodzice zawalczyli, to dyrekcja osobiście powtarzałaby "maturę' w urzędzie pracy jeszcze do ostatniego swego dnia życia.
Skoro rodzice głuptaków bali się odezwać(bo może gdyby się odezwali, to ich najmądrzejsze dzieci maturę oblałyby!!!) , to ich dzieci zmarnowały rok nauki!!!
Rodzice mądrych i zdolnych dzieci nigdy nie bali się walczyć.....
|
|
Jak zwykle...zs wysokie nie radzi sobie z uczniami. Wystarczy posłuchać jak młodzież odnosi się do pedagogów na przystanku. Czego jednak oczekiwać kiedy przesłaniem jednego z przemówień p. Dyrektor wygłoszonych na studniowce było zdanie "nie warto się uczyć". Życzę opamiętania i samokrytyki zarówno dla władz szkoly, nauczycieli i władz gminy.zbadajcie sobie Państwo pytanie czy chcecie by Wasi uczniowie zajmowali się Wami w przyszłości...
|
|
Zs wysokie to przedziwna szkola, gdzie wfu uczy czlowiek wazacy 130kilo, jednoczesnie bedac 'informatykiem' przegladajacym strony na internet explorerze. Ale widocznie wedlug pani dyrektor jest on bardziej kompetentny od zwolnionych n-lek. W sumie dziwi mnie, ze pani jarmul nie zleciala ze stolka gdy z jej winy uczniowie musieli powtarzac mature..."Zs wysokie to przedziwna szkola, gdzie wfu uczy czlowiek wazacy 130kilo, jednoczesnie bedac 'informatykiem' przegladajacym strony na internet explorerze." Wymiata xD, Padłem z krzesła :-) |
|
szkoda że nikt nie napisał że małgorzata sadło z znp to rodzona siostra drogiej pani dyrektor.... rączka rączkę myje.....
|
|
no przecież bo cała wysocka śmietanka Anna Jarmuł Pani Sadło Wójt H. Romanek nie powiedzą na siebie złego słowa . ich pozbawić stołków to by sie im skończyło i może tej Jarmułowej to ta dumna minka by zrzedła tlleniona małpa .
|
|
Ja powiem tylko tyle, trzeba zmienić dyrektorkę, która nie ma zielonego pojęcia o prowadzeniu szkoły, to ona powinna dbac o dobro uczniów i ich edukacje. To dzięki uczniom szkoła ma wyrobioną opinię na jakim jest poziomie a uczniowie sami się nie uczą tylko uczą nauczyciele. Wymówienie dostała najlepsza nauczycielka j.pol Joanna S.. a została nauczycielka która ma wszystkow du*** i ma złe wyniki w nauczaniu. U Pani Joanny wszyscy uczniowie mają wysokie wyniki na konkursach sprawdzianach i egzaminach to swiadczy o tym, że to właśnie ta nauczycielka powinna zostać a odejść tamta która nie ma pojęcia o nauczaniu i już z jedej szkoły była zwolniona za brak jakich kolwiek umiejętności.. ZMIENIĆ DYREKTORKĘ!!!! Która z zazdrości zwalnia nauczycielkę!!!!!!!
|
Strona 1 z 6
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|