![]() |
tzn wg mapy do W-wy mam jechac nieistniejaca obwodnica kuriozum bezmyslnosci juz dawno zostało przekroczone
|
![]() |
nic nie będe mówił ale widać przecież ze ten odcinek do warszawy jest w budowie ...
|
![]() |
moze by tak zdjac zakazy wyprzedzania bo poco oddali 2 pasy?
|
![]() |
do bystrzejowic nie dojedzie się jak na mapie, brakuje kawałka drogi serwisowej przy węźle Świdnik
|
![]() |
Rany niektórzy to naprawdę mają problemy i się dziwić, że w tym regionie Polski nie było (jeszcze nie ma) do tej pory drogi ekspresowej. Ograniczenia i zakazy są dlatego, że nadal trwa budowa, a to, że drogowcy otworzyli 2 pasy ruchu to jest to moim skromnym zdaniem tylko ich jakaś dobra wola. A jeśli jeździ się po obszarze gdzie trwa budowa to wykazuje się te minimum zainteresowania i uwagi, że sprawdza się objazdy np. w internecie, jeśli nie umie się czytać znaków. Co innego jeśli jest problem np. ze złym oznaczeniem to to rozumiem, że można mieć problem z dojazdem. A nie tylko jak otworzyli trase to krzyki specjalistów, że nawierzchnia nie taka, że ekrany akustyczne (bo w czasie jazdy każdy ogląda krajobrazy, a co tam, że ludziom głośno) i jeszcze te ograniczenia prędkości istny skandal.
|
![]() |
@ skoda
A byłeś tam? Ja w zeszłym tygodniu chciałem do Świdnika dojechać i miałem problem - tak słabo jest wszystko ozaczone. Ostatecznie chyba jako pierwszy wypróbowałem wiadukt przy Lotników Polskich i po wertepach i błocie wjechałem prawie jak starym wjazdem.
|
![]() |
cóż za ciemniak - za przeproszeniem robił oznaczenia na tej mapce??? gdzie jest wiadukt na dawnych "krzyżówkach" a gdzie oni wskazali?! nie istniejący fragment węzła! i jak tu sie nie zgubić.
|
![]() |
E, no o co chodzi? Jeszcze pare dni temu Dzienik Wschodni pisał jak to zaj**cie szybko jedzie się z Lublina do Swidnika. 15 minut, wszystko szybko, jasno i przyjemnie. Więc co się zmieniło w ciągu paru dni? Krasnale znaki podpie*****ły?
A może jednak na tym odcinku jest bałagn, burdel, chaos, nikt nad tym nie panuje a budowlańcy sami nie wiedzą co czynią?!
|
![]() |
tylko u nas może tak byc żle
|
![]() |
Nie wiem jaki wiadukt mają jeszcze otwierać w przyszłym tygodniu do Lotników Polskich - ale ten co zbudowali już dziś jest otwarty - samochody śmigają w lewo i prawo - jechałam.
|
![]() |
Błędem było rozpoczęcie prac po obu stronach Świdnika. Trasa s17 i droga z mełgiewskiej były przebudowywane w jednym czasie. Mogło być znacznie mniej korków, gdyby mieszkańcy okolic świdnika i samego świdnika mogli jechać alternatywną trasą(no chyba, że ktoś ma terenówkę z pancernym zawieszeniem to zostawała droga przez strefe ekonomiczną) .Jest znacznie lepiej niż było. Ja codziennie jeżdzę tą trasą i czasem sam jestem zaskoczony. Rano była droga otwarta a po południu już zamknięta. Jednak mimo tych zmian muszę przyznać, że jest znacznie lepiej! przez ostatnie lata to była droga przez mękę i stanie w godzinnych korkach, często jeszcze przed felinem.
|
![]() |
Widać nikt nie pomyślał, że mozna dać mapke na której byłoby można przeczytać coś bez lupy.
|
![]() |
teraz wiadukt na wprost al.lotników będzie pełnił gtłowna drogę dojazdową do świdnika. I NA TEJ WĄSKIEJ DRÓŻCE SERWISOWEJ ZABLOKUJE RUCH D0O SĄSIEDNICH MIEJSCOWOŚCI I DO LUBLINA. DZISIAJ JECHAŁEM DO LUBLINA PRAWIE OD KRĘPCA, XCZĘŚCIOWO NA OWEJ SERWISÓWCE BYŁA BREJA BŁOTA TAK,ŻE WE MGLE SAMOCHODY Z WIADUKTU BEZ ŻENADY NIEPRZESTRZEGAŁ ZNAKU PIRWSZEŃSTWA I OMAL NIE WPAKOWAŁEM SIĘ NA TAKIEGO świdnika.Hamowanie na błotnej maźi poniosło mój samochód na t.zw pobocze szer około 0.5 m i ugrzężłem na kamyczkach wysypanych na to pobocze. OCZYWIŚCIE GDYBY TO BYŁO W MIEŚCIE TO POLICJA DAWAŁABY W NIESKĄCZONOŚĆ MANDATY BUDOWLAŃCOM ,A NA TYM ODCINKU NIE WIADOMO CZYJE TO KOMPETECJE czy policjantów ześwidnika czy z Kunickiego w LUblinie, ale i tak oni mają to daleko gdzieś te sprawy,bowiem na znacznym odcinku tej serwisówki nie wymalowano pasów i samochody zwłąszcza ze świdnika jadą sobie środkiem nie zwracając uwagi na innych. Dojazd do estakady powinien byc co najmnie 3 pasmowy, by nie blokował jazdy na wprost, a tak mamy POWTÓRKĘ Z ROZWĄŻAŃ STARYCH-SKRZYŻOWANIA ZE SWIATŁAMI I PRAWDOPODOBNIE KILOMETROWE KOLEJKI OCZEKUJACE NA WJAZD DO SWIDNIKA.PATRZCIE LUDZISKA OKOŁO 2 TYS FELIN POMYŚLAŁ O TYM I PRZEBUDOWYWUJE WJAZD DO OSIEDLA!!!!!! A WŁADZE SWIDNIKA MAJĄ TO DALEKO W du*** I CZEKAJĄ NA BULA BY WYPIĄĆ pirsi na odznaczenia.Taka to mentalność prowincji
|
![]() |
teraz wiadukt na wprost al.lotników będzie pełnił gtłowna drogę dojazdową do świdnika. I NA TEJ WĄSKIEJ DRÓŻCE SERWISOWEJ ZABLOKUJE RUCH D0O SĄSIEDNICH MIEJSCOWOŚCI I DO LUBLINA. DZISIAJ JECHAŁEM DO LUBLINA PRAWIE OD KRĘPCA, XCZĘŚCIOWO NA OWEJ SERWISÓWCE BYŁA BREJA BŁOTA TAK,ŻE WE MGLE SAMOCHODY Z WIADUKTU BEZ ŻENADY NIEPRZESTRZEGAŁ ZNAKU PIRWSZEŃSTWA I OMAL NIE WPAKOWAŁEM SIĘ NA TAKIEGO świdnika.Hamowanie na błotnej maźi poniosło mój samochód na t.zw pobocze szer około 0.5 m i ugrzężłem na kamyczkach wysypanych na to pobocze. OCZYWIŚCIE GDYBY TO BYŁO W MIEŚCIE TO POLICJA DAWAŁABY W NIESKĄCZONOŚĆ MANDATY BUDOWLAŃCOM ,A NA TYM ODCINKU NIE WIADOMO CZYJE TO KOMPETECJE czy policjantów ześwidnika czy z Kunickiego w LUblinie, ale i tak oni mają to daleko gdzieś te sprawy,bowiem na znacznym odcinku tej serwisówki nie wymalowano pasów i samochody zwłąszcza ze świdnika jadą sobie środkiem nie zwracając uwagi na innych. Dojazd do estakady powinien byc co najmnie 3 pasmowy, by nie blokował jazdy na wprost, a tak mamy POWTÓRKĘ Z ROZWĄŻAŃ STARYCH-SKRZYŻOWANIA ZE SWIATŁAMI I PRAWDOPODOBNIE KILOMETROWE KOLEJKI OCZEKUJACE NA WJAZD DO SWIDNIKA.PATRZCIE LUDZISKA OKOŁO 2 TYS FELIN POMYŚLAŁ O TYM I PRZEBUDOWYWUJE WJAZD DO OSIEDLA!!!!!! A WŁADZE SWIDNIKA MAJĄ TO DALEKO W du*** I CZEKAJĄ NA BULA BY WYPIĄĆ pirsi na odznaczenia.Taka to mentalność prowincji
|
![]() |
czło
Człowieczku małej wiary.... Główny wjazd do Świdnika ma być nową droga wzdłuż laso do ronda na Lotników Polskich i nowym wjazdem Na wysokości ul Kusocińskiego..... Czytaj ze zrozumieniem a nie krzyczysz..... |
![]() |
Uważam, że z tym oznakowaniem nie jest wcale tak źle. Wystarczy uważać.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|