![]() |
nie ma szans na ukończenie obw Lublina do konca 2013, optymistyczny termin to połowa 2014, potem bedzie zaskoczenie ze nagle jest półroczne opóźnienie
|
![]() |
to nieprawda co napisałeś, pewnie nie widzisz postępu na budowie. Do końca roku spokojnie się wyrobią, pod warunkiem że będą solidnie pracować,bez obijania się. Patrzysz tylko pod wpływem zdjęć, a trzeba patrzeć na całość obwodnicy. Co innego jeśli się mieszka w pobliżu obwodnicy a co innego jeśli się patrzy ze zdjęc i pisze komentarze.
|
![]() |
Żeby się nie skończyło jak z latarniami przy trasie Lublin-Piaski. Też pracowali zimą ...
|
![]() |
O czym Ty człowieku bredzisz? Do końca roku to może w połowie prac będą. Jak do końca 2014 oddadzą całość to będzie dobrze. I żeby uprzedzić Twoje wątpliwości: budowę estakady przez Bystrzycę widzę z okna a kurz z budowy mam na parapecie. |
![]() |
czy może mi ktoś powiedzieć co dalej jak się nie wyrobią do grudnia, czy wtedy będą mieli na dalsze prace kasę w 2014 r , czy pieniądze które były wydane na s 17 do końca 2013 r to koniec i kiedyś ewentualnie jak oczywiście będzie na to budżet trzeba będzie przetarg na dokończenie. Pytam się o to bo dziwi mnie, że w wątku o obwodnicy pisano, że trzeba się rozliczyć z inwestycjami unijnymi do 2015r, więc jak ktoś napisał zdążyliby do 2015r nawet rozpocząc nowy przetarg i wyłonić wykonawcę , a Dragadosa wyrzucić. Obwodnica powstaje z puli budżetu na 2007- 2013, więc o co chodzi z tym rozliczenie do 2015 r. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy kasa na s 17 była przyznawana co roku czy od razu w 2007r dano całość ,co wtedy dałoby możliwośc prowadzenia prac nawet w 2014r. i oczywiście co dalej po niewyrobieniu się w terminie
|
![]() |
kasa nie przepadnie mimo opoznien aby wyrobili sie do konca 2015. Mam nadzieje, że dragados bedzie płacił kary od grudnia 2013
|
![]() |
lepiej nie spieszyc sie bo wyjdzie pozniej zle ale lepiej robic z glowa i bez obijania sie ale jaka to polska taki naród
|
![]() |
Zgadzam sie z opinnią żeby sie nie śpieszyć tylko robic dokładnie. Powinni przypilnowac inspektorów podpisujacych odbiór aby nie było podpisane na "stole bufetowym". Ponadto miasto powinno sie wycofać z budowy stadionu-dopuki nie jest za puzno(inwestycja bez sensu i problem na lata) a fundusze przeznaczyć na podobne inwestycje drogowe.
|
![]() |
Mam dwa pytanie 1.Czy opóżnienia które były kilka miesiecy aż 63 dni jle zostały nadrobione 2.Kto i czy pilnuje jakośc budowy drogi i na ile lat jest gwarancja wykonanej pracy
|
![]() |
na wiadukcie koło Markuszowa oberwano kilka odblasków po obydwóch stronach wiaduktu
|
![]() |
Zachodnia Obwodnica Lublina - w. Dąbrowica - w. Konopnica należy złożyć ZnRID, bo szkoda gotowej dokumentacji i decyzji środowiskowej muszą wystąpić o pozwolenie na budowę przed listopadem 2013. GDDKiA powinna wystąpić o ZnRID (pozwolenie na budowę)
|
![]() |
ludzie tu nie chodzi o szybkość tylko za jakie pieniądze to jest robione jednym słowem cała s 17 jest robiona za śmieciowe pieniądze i to się odbije na jakości zobaczycie poza tym dzidowska firma Dragados nie odda swoich zadań tam tylko obiekty robią a braża drogowa dalego w d... jest jeszcze dodatkowo rok poczekamy
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|