![]() |
Pietrasiewicz - już dość tego upamiętniania. Efekt już uzyskałeś, lublinianie przyjęli do wiadomości to, że Żydzi stanowili 30% populacji Lublina przed II Wojną Światową. Chcesz znów upstrzyć miasto jakimiś koszmarkami kabalistycznymi monumentami i kamieniami?
Tyle, że Pietrasiewicz nie posłucha bo nie będzie sobie odbierał chleba od ust bo uczynił sobie zawód z tego upamiętniania diaspory żydowskiej w Lublinie.
Ot i cała prawda.
|
![]() |
Tu wytnie się pięć drzew, w innym miejscu kolejne pięć albo pięćdziesiąt i w Lublinie powstaje betonowa pustynia. Nie dla wycinki drzew!
|
![]() |
80% budynków na Starym Mieście w Lublinie to własność żydowska. NIE REMONTUJĄ BO CZEKAJĄ JAK JAKIŚ GŁĄBOWATY pREZYDENT mIASTA ZROBI TO ZA nICH I WTEDY ZACZNĄ KRZYK : " tO NASI". oDAJ. a RUIN NAM NIE TRZA!!!
|
![]() |
"Żadne inne miasto w Polsce na taką skalę nie upamiętnia społeczności żydowskiej". To może już wystarczy? Ci Lublinerzy nie są tak hołubieni nawet w Izraelu.
|
![]() |
A ja pamiętam ten rejon z 1953 r gdy Żydzi opanowali Zamek i była tam wówczas ciupa. Wsadzali Ci nasi współmieszkańcy na potęgę Polakó. Ile się da i za co się da. Dobrze, że nasz Bolek Bierut pokrzyżował Im plany i zrobił w Lublinie Wystawę - 10 lat PRL. Zamek ( wyzwoloną ze szkopskich łap ciupę )zmieniono na Miejski Dom Kultury. Ale nasi nie darowali Bolkowi. Wysłali Go na Zjazd KC CCCP i chłop pojechał w futerku a wrócił w kuferku. Mściwość to nieodłączna cecha nasich. Dlaczego to piszę? Miałem wówczas 9 lqt. Mamę aresztowali i uwięzili na Zamku bo poszła do koleżanki na Kraka na kawę. Kto wszedł wówczas do tego lokalu mieszkalnego wylądował na Zamku. Na pytanie co złego zrobiłam Żyd odpowiadał : wiecie dobrze i my wiemy. Trzymali Ją 6 m-cy i wypuścili. Ale przed wypuszczenie ekipa bolszewicka Żydzi i chopskie dzieci odwiedziła nasze mieszkanie. Od razu zabrali Radio MAZUREK i trochę czerwonej wsypy ns kołdrę i pierzynę. Ot cały domowy majątek. A, że pobili ojca a ja małe dfziecko jak krzyczałem jak bili ojca dostałem TTeką w łeb tak, że do obecnej chwili mam gulę na głowie. Nie ma to jak chłopska ręka.
|
![]() |
Szanowny Panie Tomaszu Pietrasiewicz, podam pierwszy, lepszy przykład odnoszenia się (traktowania) Polaków przez izraelitów - W trakcie meczu z Izraelem w grupie I Strefy Euroafrykańskiej gdzie izraelscy kibice obrażali siostry Radwańskie, krzycząc m.in., że są „chrześcijańskimi sukami i katolickimi kurxxmi itp. To chyba nie jest normalne zachowanie ? (minister spraw zagranicznych R.Sikorski oczywiście nie interweniował). Pomijam zachowanie uczestników wycieczek (z tamtych stron), po przyjeździe do Polski. Czy my mamy wobec nich jakieś długi ?
|
![]() |
chciałbym przypomnieć tym wszystkim nn finansowanym z moich podatków ale bez mojej zgody że Polska to kraj w którym znależliście schronienie jak was gnali z Portugali,Hiszpanii,Francji czy Niemiec.nie wiem więc dlaczego podstępem wżarliście się jak rak w Polskę i ubzduraliście sobie że jesteście tu gospodarzami.
|
![]() |
"To decyzja dramatyczna, bolesna, niekomfortowa i zła, ale takie decyzje w życiu też trzeba podejmować. Nie uchylam się od odpowiedzialności." jak bym cię nie znał to bym uwierzył że się przejmujesz.
|
![]() |
Drzewa dają cień i w lecie jest plus 30, a jak wytną będzie 50°C
|

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.