A Basiura gdzie jest ?
|
|
Festiwal smaku? Chyba festiwal peproków, bo mało kto tam potrafi gotować. Wystarczy przejść się po lubelskich restauracjach - tego się nie da jeść. Wszystko odsmażane i odmrażane....
|
|
Wrześniowy festiwal smaku był boski. Ten zimowy to też dobry pomysł, ale może być ciężko ustać na takim zimnie. Nie mówiąc już o ewentualnych sniezycach. Cóż, zobaczymy!
|
|
Jeżeli ty nie umiesz i nie potrafisz gotować to dlaczego innym zazdrościć ja osobiście jadłam W Jazzve dania były smaczne i bardzo świeże i tak samo Atrium polecam .
|
|
A ja się zgodzę z opinią na temat umiejętności niektórych kucharzy, o ile nikt nie odmówi umiejętności Jeanowi Boss, Czy też Panu Sakowi to o naszej lubelskiej gwieździe Ivo juz nie można powiedzieć że jest wirtuozem smaku, Hades również jest dość dyskusyjną restauracą. Wiec czemu nie zaprosiliście obecnie najlepszych szefów kuchni z Lublina? Gdzie pan Kaproń, Kwiatosz czy nawet Pan Huszcz który ostatnio prężnie działa na scenie kulinarnej w Polsce. Ciesze się ze nie doczytałem nic o Kardamonie, który w mojej ocenie nie zasłużenie dość często jest promowany przez Pana Sulisza.
P.S nie dziwcie się ze poziom gotowania w naszym mieście jest tak niski, zacznijcie promować młodych kreatywnych szefów kuchni którzy w swoich zapleczach kuchennych na prawdę wyczarowują wspaniałe rzeczy i to na ich rozwój przeznaczajcie środki, to ich promujcie, a nie pożal się kucharzy którzy często bez kilogramowej paczki z żółtym proszkiem i kilku mikrofali nie są w stanie nic wydać.
Pozdrawiam :)
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|