No i sprawa się wyjaśniła ;-) Po odgazowaniu świeżo otwartego Cydra okazuje się, że smak dentysty znika. Może to kwestia bombelków i złego gazu? Po zniknięciu tego dentyścianego smaku vydr postawiłbym w stosunku do innych cydrów nieco poniżej średniej smakowej.
|
|
Cydr to bardzo dobra opcja dla kobiet, które z reguły mają słabszą głowę ;) To dobry napój do picia z jedzeniem, zamiast wina, ja zwykle wybieram cydr lubelski do cięższych, tłustych potraw, bo jest lekki i dobrze pasuje.
|
|
Cydr to bardzo dobra opcja dla kobiet, które z reguły mają słabszą głowę ;) To dobry napój do picia z jedzeniem, zamiast wina, ja zwykle wybieram cydr lubelski do cięższych, tłustych potraw, bo jest lekki i dobrze pasuje.Oj Jola kobiety i słabsza głowa?!-przestań już pić! :) |
|
Kobiety mają głowę równie mocną co mężczyźni, co najwyżej smak bardziej wyrafinowany ;p ja też jestem za cydrem. Może panowie trafili na słabszą partię, bo cydr na bazie samych jabłek ma prawo do różnicy w smaku ;) Ja tam nie czułam posmaku metalu, może picie jaboli wypaliło co niektórym kubki smakowe ;]
|
|
Pyszne cydry kojarzyły mi się zawsze z południem Francji i oto wreszcie mogę sobie popijać polski cydr, bardzo fajnie, że jest
|
|
Ma szansę, w końcu czego jak czego, ale jabłek to mamy dużo
|
|
pyszny, poszła wczoraj cała butelka, mniam :)
|
|
W Anglii cydry (ciders) stoją na najniższych półkach, często w 1,5 plastikowych butelkach. Chętnie kupowane przez Polaków ze względu na cenę :)tak jak w Polsce wina kosztuja po 2,30 i sa kupowane przez pijaczkow bo kopia za drobne... |
|
Nie polecam, za 10 zł litr sztuczności.
Niestety muszę przyznać że w Niemczech czy we Francji za 1,2 euro można kupić pyszny cydr, który pijemy ze smakiem.
|
|
gazowany syf a nie cydr
|
|
yogi, czyżby prztoczone określenie przez ciebie było ci znane z autopsji? :)
|
|
W końcu coś z czego może być znana Lubelszczyzna. Cydr jest całkiem dobry, ma ciekawy smak.
|
|
Mnie też smakuje i nie zgodzę się, że smakuje tak, jak ten w UK. Nasz jest zdecydowanie lżejszy. No i ciężko się nim upić ;)
|
|
Bardzo dobrze smakuje schłodzony do +10C. Na poczatku wydaje się, że 1 litrowa butelka jest za duża, ale po pierwszym kieliszku wszystko staje sie jasne, idzie do dna, tak trzymac :)
|
|
W kieliszku to go jeszcze nie piłam szczerze powiedziawszy :) Raczej w szklance do long drinka, przez słomkę i z odrobiną imbiru lub cynamonu. Choć nie kryję, że najchętniej piję sam.
|
|
W kieliszku to go jeszcze nie piłam szczerze powiedziawszy :) Raczej w szklance do long drinka, przez słomkę i z odrobiną imbiru lub cynamonu. Choć nie kryję, że najchętniej piję sam.Skoro pijesz sam "Agato" to już nie jest dobrze. ;) |
|
pycha i już...
|
|
Fajnie, że już mamy nasz polski cydr, w końcu jesteśmy krajem jabłek...
|
|
Zaletą cydru lubelskiego jest jego naturalność. nie zawiera sztucznych substancji. Może nie ma wykwintnego smaku, ale bez przesady, to tylko cydr, a nie szampan rocznik 1863.
|
|
Cydr Lubelski, smaczny i przyjemny, dla mnie SUPER
|
Strona 2 z 5
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|