![]() |
Za tych słupów
pod dworcem PKS co stoją i udają taksówkarzy nikt się nie weżmie
|
![]() |
a co ma do tego wiek samochodu? 10letni samochod nie pojedzie czy w czym problem? HAHAHAHAHHA
|
![]() |
I jak to się ma do słów przedstawicieli UBER, że aplikacja nie jest konkurencją dla taksówek ? To dla kogo ?
|
![]() |
Najlepiej wspierać obcy kapitał a miejscowi niech idą żebrać. Brak Ubera to mi.in dobra decyzja władz Lublina które otworzyły rynek likwidujac kursy i egzaminy. Zamiast być uberem możesz bez prblemu być legalnym taksówkarzem. W miastach gdzie utrzymano limit taxi w mieście i trudne do przejsćia egzaminy pojawia się szara strefa uber. Klient płaci tyle samo co w taxi ale sądzi że mniej. Taksówkarze sami sobie zgotowali ten los. Dobrze że w Lublinie nie trzeba szukać dojścia do tego by wozić pasażerów. W 2016 roku przybyło kilkadziesiąt taksówek, ubyło 200. Czas oczekiwania dochodzi juz do20 minut bo brakuje taksówek
|
![]() |
Taksówki w Lublinie to masakra. Pare tygodni temu spieszyłem się na pociąg, MPK oczywiście rozkraczone, bo w nocy spadł śnieg. 5:30 rano albo nikt na radio taxi nie odbiera albo nie ma komu wozić.
Nawet jak przyjedzie to brudne, śmierdzące dziadostwo.
|
![]() |
Zaznaczam, że nie mam nic wspólnego z transportem ani bezpośrednio ani pośrednio! Ale dla mnie UBER od taksówki dzieli taka sama zależność jak piracki program od legalnego! Dziwię się, że ktoś w ogóle chce UBEREM jeździć - przypadkowi kierowcy, bez kursów, wielu z wątpliwymi umiejętnościami.
|
![]() |
MPK wg ciebie może być rozkraczone, ale tasówki dla ciebie czekały całą noc za rogiem. Słuchaj egoisto. Nie ty jeden chciałeś jechac i dlatego nikt nie odbierał, ale skoro znasz tylko jeden numer do taxi to nic dziwnego, że się nie dodzwoniłeś
|
![]() |
uber ywierdzi ze działa legalnie bo sprzedaje usługę przez aplikację i nie musi mieć licencji na przewóz osób. czekamy na busubera, który będzie woził ludzi autobusami bez licencji bo za bilety będzie się płacić przez aplikację. co po***y kraj
|
![]() |
Kokrencja taksóek w Lublinie stopem dla ubera. Drogie pod dworcem to tylko sami ludzie są głupi że wsiadają do tych naciągaczy. Korporacje mają zbliżone ceny. Pod dworcami 2 ,3 razy drożej bez wyjątku. Dla frajerów tych taksówek uber będzie w sam raz, ale czy dadzą radę obsłużyć aplikację skoro prostej zasady nie znają. Nie wsiadaj do słupowych taxi i bacz na cennik na szybie.
|
![]() |
Wolę wspierać ubera niż grubego . Biorą 20 procent a gruby z kiwakiem to ile biorą. W ale 600 zł miesięcznie, w Echu to samo, Zapłacę uczciwie 20 procent i wiem że uczciwie. 400 zł od 2000 utargu. To chyba mniej niż w korpo. prosty rachunek
|
![]() |
Czekam na ubera z utęskinieniem. Jeżdże taxi z czubów do centrum. Ok 6 km Codziennie 15 zł. Z uberem będzie jak nic ok 10 zł. Prosty rachunek licząc po 1,40 + 5 zł za zamówienie
|
![]() |
A ja polecam EkoTaxi w Lublinie. Na śmierdzącą i brudną nie trafiłam. Bez naciągania 1,60 za km. Można zamówić z aplikacji mobilnej i bz wkurzania, że centrala nie odbiera...
|
![]() |
Jak dla mnie 1,40zł/km*6km=8,40zł, do tego 5zł za zamówienie to już 13,40zł + liczyć około 15 minut jazdy *0,25zł = 17,15zł, więc wychodzi nawet więcej... |
![]() |
"Gość (wczoraj o 22:40)
Wolę wspierać ubera niż grubego . Biorą 20 procent a gruby z kiwakiem to ile biorą. W ale 600 zł miesięcznie, w Echu to samo, Zapłacę uczciwie 20 procent i wiem że uczciwie. 400 zł od 2000 utargu. To chyba mniej niż w korpo. prosty rachunek"
Wychodzi drożej niż w jakiej kolwiek korporacji w Lublinie.
|
![]() |
Sporo z nich doskonale opanowała udawanie korporacji, koguty z różnymi nazwami i nie istniejącymi numerami central, do tego u niektórych wielkie 1,5 zł/km na szybie i małutki dopisek, że powyżej 25 km. I w ten sposób jedzie się 3 razy drożej, mimo, że obok stało prawdziwe radio taxi. Nawet studenci, ponoć wykształceni i stanowiący przyszłość narodu nie potrafią przeczytać cennika. To byłby dobry temat dla dziennikarza, tyle, że gazety nie mają dziennikarzy, a tylko przepisywaczy komunikatów. |
![]() |
A ja dojdzie mnożnik to może być 34 albo 51 albo 68 albo nawet 85 i na nic twoje protesty, trzeba zapłacić. Zresztą samo się pobierze z konta skoro byłeś/aś tak głupi/a, by podać obcemu numer swojej karty i kod cvv/cvc. |
![]() |
Cii, nie wszyscy wiedzą o mnożniku, niech żyją w błogiej nieświadomości...
|
![]() |
Dobra dobra, z tą znajomością topografii miasta to bez przesady. 1 na 10 taksówkarzy wie jak dojechać na jedną z ulic sławina na której stacjonuję, (darmowy google podpowiada- ale gdzieby tam komuś się chciało sprawdzać) więc regularnie trzeba tłumaczyć krok po kroku jak dojechać. To są licencjonowani taksówkarze?
|
![]() |
szkoda bo bym pojeździł jako kierowca :))
|
![]() |
Tak niech uber wjdzie to itd zarobi trochę do budżetu państwa
|
Strona 1 z 2
Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.