![]() |
Jezeli przegrywamy z Mielcem o lokalizacje Husqvarna to co panowie powiecie Palikot z ratuszem i pytam dlaczego ?tak nas traktuja,czy nie lubia wladzy czy jakas zmowa.
|
![]() |
glosujta chlopy na palikota,kaze wam bimber robic ze zboza, po co fabryki budowac.........
|
![]() |
Toć Palik(n)ot obiecał, że już i oczywiście w Lublinie ma być ta fabryka.
Nie wierzycie mu?!!!
WŚIŚTKO DLA LUBELŚCIZNY!
|
![]() |
pewien filozofek-byznesmen chlapnął, że fabryka będzie lada dzień a tu lipa. pewnie za moment znów powie, że prezydent to pijak i blokuje świetne ustawy rządu. jak do tej pory nie słyszałem żadnej świetnej ustawy z komisji, która tak miała super pracować pod kierownictwem Januszka, ale obrażać-na pierwszej linii, a wyborcza i tvn co krok pytają go o opinie.-co za obłuda
|
![]() |
Z CZYM DO LUDZI..HUSQVARNA TO ZA POWAŻNY KONTRAHENT BY SIE BAWIĆ Z WIEŚNIAKAMI Z LUBELSKIEGO!!TRZEBA MIEĆ PODSTAWY BY ROZMAWIAĆ Z TAKIM POTENCJALNYM INWESTOREM TO NIE PRODUCENT ZELÓWEK ALBO PASKÓW DO SPODNI TYLKO ŚWIATOWY KONCERN!!NASI TFUUU WŁODARZE, SŁOMA Z BUTÓW!!!PORAŻKA KOLEJNA Z CYKLU INWESTORZY WE WSI LUBLIN!!
|
![]() |
Po wpisach na tym forum "widać i czuć" że zabierający głos to wiocha jak się patrzy.
|
![]() |
Żadna zmowa. Prawdopodobnie Mielec oferuje lepsze warunki. Tu nie ma musu. Jeśli będziesz budował np. dom, przy zakupie działki weźmiesz pod uwagę czy jest uzbrojona, czy w okolicy jest szkoła, sklepy, przychodnia, komunikacja... Nie mam wiedzy o Mielcu i tamtejszych wwładzach, ale patrząc na mapę kraju z tamtąd będzie blisko do autostrady A4, która naprawdę jest budowana. Nie wierzcie w teorię spiskową, wymagajcie więcej i od siebie i od lokalnych władz. |
![]() |
Co w tym dziwnego , że Husqvarna wybiera Mielec - tam są normalne drogi, niebawem autostrada A4 w okolicach Rzeszowa,rozwinięte lotnisko w Jasionce, a Lublin - infrastrukturalna wyspa, w dodatku brudna, zaniedbana i biorąc pod uwagę obecny budżet bez szans na rozwój cywilizacyjny przez kolejne 12 mies. Zastanawiające jest jedno, dlaczego gdzie indziej się da, a u nas udaje się, że wszystko jest OK. Wystarczy zwrócić uwagę na wjazdy do miasta ( Kraśnicka, Warszawska) - na sam ich widok widać jak bardzo władzom zależy na wizerunku miasta, nie wspominając o brudzie i nieporządku usilnie podtrzymywanym przez zbetonowaną ekipę Wydziału Gospodarki Komunalnej. Jeszcze trochę i nawet przysłowiowy pies z kulawą nogą tutaj nie zaglądnie - bo i po co ???????
|
![]() |
Jak czytam lubelskie forum to tylko krytyka i krytyka .Dlaczego sami nie podpowiecie ratuszowi i Palikotowi jak powinni dzialac.Smieszy mnie ze lublinianie ?chwala Rzeszow i podkarpacie jaka to metropolia,bo maja lepsze drogi ? to argument zaradnosci czy 80 procent POLITYKIERNI ze tam biegnie trasa np droga z Ukrainy przez Rzeszow .Wedlug rozsadku powinna byc najpierw od Ukrajny przez Lublin do Warszawy ale coz wielcy [PO] Polskiego grajdolka zadecydowali inaczej
|
![]() |
A dlaczego ludzie mają podpowiadać wybitnym fachowcom jak mają działać? Dostali od wyborców mandat zaufania oparty na obietnicach przedwyborczych i z tego muszą być rozliczani, a za wpadki i nieudolność krytykowani. Biorą pieniądze za i odpowiedzialność za rządzenie. Dlaczego szukać teraz kumpli do udziału w klęsce? Jak jest dobrze to nikt nie zaprasza prostego obywatela do udziału w sukcesie, a jak żle to pomórzcie towarzysze rządzić Palikotowi. O, takiego wała! Niech się sam buja z tym pasztetem.
|
![]() |
To prawda Rzeszów powoli staje sie metropolią, a Lublin zasciankiem.Oni maja dobre drogi, lotnisko, obwodnice, dobre dojazdy, a my??? Nieudolność prezydenta Wasilewskiego. Głosowałem na niego i na PO jednak to był chyba błąd. Wyraznie widac ze od czasów Pruszkowskiego nic sie nie zmieniło w naszym miescie, zero ciekawych inwestycji. Jestem lokalnym patriota, mieszkam w Lublinie od urdozenia, ale jestem rowniez coraz blizej tego aby po studiach opuscic to miasto, tu nie ma przyszłosci, niestety ...
|
![]() |
Nie dziw się, że lublinianie wszystko krytykują. Mają ku temu cholerne powody. Tutaj się nic nie dzieje nic się nie rozwija. Mi już nie chodzi o drogi obwodnice stadiony i lotniska bo wiem że tego nigdy nie będzie. Tu chodzi o sprawy podstawowe dla chociażby jako takiej egzystencji. Lublinianie musza jeździć po chodnikach bo ulice są tak zakorkowane. Niecały kilometr ul. Krańcowej będzie budowany prawie trzy lata!!! a to jest kropla w morzu potrzeb. Związek koszykówki proponuje naszemu miastu organizację mistrzostw europy a prezydentek to odrzuca!!! Inne miasta zabijały by się za taką imprezę a u nas się odrzuca!!!! Co to za miasto co to za władze!!! Czemu miałem tego pecha i urodziłem się w tym lubelskim koszmarze!!! Czy pójde za to do nieba?
|
![]() |
A ja nie dziwie sie, że w Mielcu chcą wybudować tę fabryke. Gdybym sam miał wybrać to wybrał bym rzecz jasna Mielec.
Mielec:
1. Blisko do A4
2. Blisko do lotniska
3. Uzbrojony teren
Lublin
1. Nie ma autostrady
2. Nie ma lotniska
3. Nie ma uzbrojonego terenu
Z czym do ludzi.
PS: A ja już dawno uciekłem z Lublina.
|
![]() |
Internauta BAS cieszy sie ze opuscil niewiem Lublin czy Lubelszczyzne jaki to madry analityk ktory podpowiada argumenty powstania fabryki ,dla mnie to czlowiek bez chonoru sra w swoje miejsce urodzenia tam zamiast kanarka zlapal wrone i jest mu dobrze .
|
![]() |
"Chonor" to ty masz Podałem jak się sprawa ma, ja nic na to nie poradzę. A o mój wyjazd to się nie martw. Ty też zdaje sie wyjechales sądząc po nicku? Te przywiązanie do ziemii skąd sie urodziło to mieli chłopy w średniowieczu.
|
![]() |
Dlaczego Mielec?. Z tej prostej przyczyny że nikt nie chce się użerać z urzędasem ( im głupszy tym ważniejszy ) Dlatego że inwestor ma w du*** rozgrywki polityczne między lokalnymi działaczami i nie potrzebuje doradców do tego jakie osoby na jakie stanowiska ma zatrudnić. Części do maszyn to nie kwiatki że należy je przewieść w kilka godzin. Do stu kilometrów to można i łąką przejechać. Będąc inwestorem i mając w przyszłości jakąś współpracę z naszymi władzami to uciekł bym nie do Mielca a na Syberię aby jak najdalej od takiej obłudy.
|
![]() |
Jesli przedstawiciele koncernu rozmawiali z Elusią Kolodziej Wnuk ( ona przecież mieni sie mamuśką tej nieudanej strefy) i posłuchali jej hi..hi.. cha..cha to trudno sie dziwic ze uciekli z Lublina do Mielca. Dobrzy obserwatorzy i wyciągnęli właściwe wnioski. Zrozumieli ze tutaj nie ma z kim pertraktować. Smutne ale prawdziwe.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|