"Za niepokojącą można za to uznać liczbę umów, które zostały przez klientów zerwane, czyli 0,58 tys. Okazuje się, że na Woli i Mokotowie (przede wszystkim) oraz w Śródmieściu i Ursusie liczba zwróconych lokali była większa niż sprzedanych – zatem w tych dzielnicach notowana będzie ujemna sprzedaż netto." ***rp.pl/Mieszkaniowe/307029886-W-Warszawie-i-Krakowie-dzielnice-z-ujemna-sprzedaza.html A teraz do minusikowania, deweloszurze.Kolego, żyjesz przeszłością i newsami sprzed kilku miesięcy. Etap zwiększonej ilości rozwiązywanych umów na zakup mieszkania już dawno za nami. Większość deweloperów jest obecnie na etapie, w zależności od firmy, powolnego lub szybkiego odbicia. Cały rok oczywiście będzie słabszy od poprzednich ze względu na kilka miesięcy przestoju, ale mieszkania dalej się sprzedają i mam dziwne wrażenie, że ta sprzedaż będzie tylko rosła.
![]() |
|
![]() |
Chcesz jeszcze coś świeżego do POminusikowania, deweloszurze? To proszę bardzo: "Obserwując ogłoszenia właścicieli mieszkań na wynajem we Wrocławiu łatwo zauważyć, że obecnie bardzo trudno im znaleźć najemców. Liczba ofert, które pozostają bez jakiejkolwiek odpowiedzi, jest ogromna." gazetawroclawska.pl/wroclawski-rynek-wynajmu-mieszkan-czeka-zapasc-specjalista-to-bardzo-mozliwe/ar/c1-15095433
|
![]() |
Po co ten plan zagospodarowania skoro zmienia się go pod dyktando deweloperów?W Kozim Grodzie ostatnio tylko frajerzy kupowali działki pod budownictwo wielorodzinne po rynkowych cenach. I to oni pierwsi będą padać. Cwaniacy dopiero później. |
![]() |
Czy to przypadek ze siedziba tej firmy AMB jest w budynku TBV a ludzie z tej firmy są powiązani kapitałowo z TBV i jej prezesem , a prezydent namawia rade miasta na zmiane planu? Pewnie przypadek.Pewno taki sam przypadek jak ten, że decyzja o sfinansowaniu wiaduktu przy Ducha zapadła zaraz po tym, jak Górki znalazły się w rękach najbardziej pazernego dewelocwaniaka w Kozim Grodzie. |
![]() |
Chcesz jeszcze coś świeżego do POminusikowania, deweloszurze? To proszę bardzo: "Obserwując ogłoszenia właścicieli mieszkań na wynajem we Wrocławiu łatwo zauważyć, że obecnie bardzo trudno im znaleźć najemców. Liczba ofert, które pozostają bez jakiejkolwiek odpowiedzi, jest ogromna." gazetawroclawska.pl/wroclawski-rynek-wynajmu-mieszkan-czeka-zapasc-specjalista-to-bardzo-mozliwe/ar/c1-15095433To akurat jest bardzo łatwe do wyjaśnienia - studenci i uczniowie szkół średnich, którzy wynajmowali mieszkania, po prostu się wyprowadzili z uwagi na zdalne zajęcia. Ale temat wynajmu powróci zapewne lada dzień, bo szkoły średnie i wyższe prędzej czy później rozpoczną zajęcia stacjonarne. Uwielbiam, kiedy ktoś próbuje chwilowym brakiem koniunktury tłumaczyć swoje dalekosiężne "wizje". |
![]() |
Witam. Mój brat bliźniak kronikidewelorozwoju, który tak jak ja należy do pisowskiej farmy trolli, jest dzisiaj bardzo silnie pobudzony. Wybaczcie mu, jeszcze nie zdążył przetrawić informacji o tym, że centrala z Nowogrodzkiej obniżyła stawkę za wpis internetowy wszystkim trollom bez wyjątku.
|
![]() |
A ty trollu zamiast w godzinach kiedy normalni ludzie pracują - w końcu weź się do uczciwej, ciężkiej roboty, to i na fajne mieszkanko sobie zarobisz i przestaniesz w końcu farmazony pociskać na forum. Ty masz jakąś rodzinę, życie prywatne, zainteresowania?
|
![]() |
Witam. Mój brat bliźniak kronikidewelorozwoju, który tak jak ja należy do pisowskiej farmy trolli, jest dzisiaj bardzo silnie pobudzony. Wybaczcie mu, jeszcze nie zdążył przetrawić informacji o tym, że centrala z Nowogrodzkiej obniżyła stawkę za wpis internetowy wszystkim trollom bez wyjątku.A już myślałem, że go odkomarzyli ;) |
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|