![]() |
Wiedziałem, że zaraz się dewelomatołki zlecą. Bloki w mieście budujo, larum!
|
![]() |
Na boisko szkolne, czy ogólnodostępne miejsca nadal nie ma? 30-tysięczne osiedle.
|
![]() |
Wiedziałem, że zaraz się dewelomatołki zlecą. Bloki w mieście budujo, larum!Niech sobie budują. Rzecz w tym, że dzielą pozwolenia na budowę, czym obchodzą obowiązek OOŚ i w efekcie " powierzchnia biologicznie czynna " na takich osiedlach, to 30 cm gliny na płytach stropowych garaży podziemnych, gdzie nie ma żadnych szans na drzewa, czy krzewy. Efekt jest taki, że pomimo milionów, czy miliardów złotych wydawanych na wymianę " kopciuchów " w ostatnim roku w Lublinie było gorsze powietrze niż wcześniej . |
![]() |
I wszędzie współczynnik powiedzmy 1,11 miejsca postojowego na lokal, a później jedziesz do kogoś z lokatorów z wizytą i nie ma gdzie zaparkować bo oni sami parkują na uliczkach wokół budynków obok. To jest patologia na każdym nowym osiedlu.
Jak radni mają problem z przyklepaniem takich inwestycji to niech ustalą, że wszędzie ma być wsp. co najmniej 2 plus miejsca postojowe serwisowe np. pod lokalami użytkowymi typu sklepiki osiedlowe czy dla kurierów i zamiast 7 bloków będzie wtedy 4.
|
|
|
![]() |
Tu się zgodzę. Drzewa wprawdzie potrzebują lat, żeby urosnąć, ale posadzenie żywopłotów, czy założenie trawników, to sprawa o wiele szybsza. Kiedyś były i było fajnie. Dziś - słabo pod tym względem :-(Wiedziałem, że zaraz się dewelomatołki zlecą. Bloki w mieście budujo, larum!Niech sobie budują. Rzecz w tym, że dzielą pozwolenia na budowę, czym obchodzą obowiązek OOŚ i w efekcie " powierzchnia biologicznie czynna " na takich osiedlach, to 30 cm gliny na płytach stropowych garaży podziemnych, gdzie nie ma żadnych szans na drzewa, czy krzewy. Efekt jest taki, że pomimo milionów, czy miliardów złotych wydawanych na wymianę " kopciuchów " w ostatnim roku w Lublinie było gorsze powietrze niż wcześniej . |
![]() |
sory, sra_K_a, ale będziesz musiał trzepać od P0czątku.Tępaku, to nie ja cię minusuję, to użytkownicy forum powszechnie mają cię - słusznie - za trolla. |
![]() |
Pic polega na tym, ze w takich miejscach nie ma szans na żadne drzewo, czy żywopłot, bo na 30 centymetrach gliny nawet się dobrze nie ukorzeni trawa . W cywilizowanych krajach nazwana się to ekobójstwem.Tu się zgodzę. Drzewa wprawdzie potrzebują lat, żeby urosnąć, ale posadzenie żywopłotów, czy założenie trawników, to sprawa o wiele szybsza. Kiedyś były i było fajnie. Dziś - słabo pod tym względem :-(Wiedziałem, że zaraz się dewelomatołki zlecą. Bloki w mieście budujo, larum!Niech sobie budują. Rzecz w tym, że dzielą pozwolenia na budowę, czym obchodzą obowiązek OOŚ i w efekcie " powierzchnia biologicznie czynna " na takich osiedlach, to 30 cm gliny na płytach stropowych garaży podziemnych, gdzie nie ma żadnych szans na drzewa, czy krzewy. Efekt jest taki, że pomimo milionów, czy miliardów złotych wydawanych na wymianę " kopciuchów " w ostatnim roku w Lublinie było gorsze powietrze niż wcześniej . |
![]() |
Ja tam popieram wszelkie inwestycie w budownictwo wielo-rodzinne. Ideałem było by gdyby te bloki były państwowe/komunalne, wynajmowane ludzią po urzędowych stawkach, ale na to jeszcze chyba musimy trochę poczekać.
|
|
|
![]() |
Trawniki są w Lublinie niszczone przez parkujące samochody. Poza tym trawnik raczej nie zapewni cienia.Tu się zgodzę. Drzewa wprawdzie potrzebują lat, żeby urosnąć, ale posadzenie żywopłotów, czy założenie trawników, to sprawa o wiele szybsza. Kiedyś były i było fajnie. Dziś - słabo pod tym względem :-(Wiedziałem, że zaraz się dewelomatołki zlecą. Bloki w mieście budujo, larum!Niech sobie budują. Rzecz w tym, że dzielą pozwolenia na budowę, czym obchodzą obowiązek OOŚ i w efekcie " powierzchnia biologicznie czynna " na takich osiedlach, to 30 cm gliny na płytach stropowych garaży podziemnych, gdzie nie ma żadnych szans na drzewa, czy krzewy. Efekt jest taki, że pomimo milionów, czy miliardów złotych wydawanych na wymianę " kopciuchów " w ostatnim roku w Lublinie było gorsze powietrze niż wcześniej . |
![]() |
Tak oczywiście. I ci użytkownicy, którzy się nie znają umawiają się przez telefon albo w inny sposób i wszyscy w tym samym czasie sypią minusami. Sam wymyślasz te debilne komentarze czy dostajesz je od swojego przełozonego?sory, sra_K_a, ale będziesz musiał trzepać od P0czątku.Tępaku, to nie ja cię minusuję, to użytkownicy forum powszechnie mają cię - słusznie - za trolla. |
![]() |
Niestety tutejsza forumowa pani o inteligencji niczym suski, doskonale się o tym dowiedziała i niestety pomimo ponad 30 minusów nie może usunąć i znowu dodać komentarza aby naklepać sobie zielonych łapek... Dowód jest tutaj: ***s://*** dziennikwschodni.pl/zakupy/jest-drogo-bedzie-drozej-przedsiebiorcy-maja-wybor-albo-zamykac-firmy-albo-podnosic-ceny,n,1000301448.htmlsory, sra_K_a, ale będziesz musiał trzepać od P0czątku.Tępaku, to nie ja cię minusuję, to użytkownicy forum powszechnie mają cię - słusznie - za trolla. |
![]() |
Trawniki są w Lublinie niszczone przez parkujące samochody. Poza tym trawnik raczej nie zapewni cienia.Tu się zgodzę. Drzewa wprawdzie potrzebują lat, żeby urosnąć, ale posadzenie żywopłotów, czy założenie trawników, to sprawa o wiele szybsza. Kiedyś były i było fajnie. Dziś - słabo pod tym względem :-(Wiedziałem, że zaraz się dewelomatołki zlecą. Bloki w mieście budujo, larum!Niech sobie budują. Rzecz w tym, że dzielą pozwolenia na budowę, czym obchodzą obowiązek OOŚ i w efekcie " powierzchnia biologicznie czynna " na takich osiedlach, to 30 cm gliny na płytach stropowych garaży podziemnych, gdzie nie ma żadnych szans na drzewa, czy krzewy. Efekt jest taki, że pomimo milionów, czy miliardów złotych wydawanych na wymianę " kopciuchów " w ostatnim roku w Lublinie było gorsze powietrze niż wcześniej . |
|
|
![]() |
Tak oczywiście. I ci użytkownicy, którzy się nie znają umawiają się przez telefon albo w inny sposób i wszyscy w tym samym czasie sypią minusami. Sam wymyślasz te debilne komentarze czy dostajesz je od swojego przełozonego?sory, sra_K_a, ale będziesz musiał trzepać od P0czątku.Tępaku, to nie ja cię minusuję, to użytkownicy forum powszechnie mają cię - słusznie - za trolla. |
![]() |
Dowód czego? Tego, że to forum zostało przejęte przez farmy trolli świadczące swoje usługi dla lubelskiego Ratusza?Niestety tutejsza forumowa pani o inteligencji niczym suski, doskonale się o tym dowiedziała i niestety pomimo ponad 30 minusów nie może usunąć i znowu dodać komentarza aby naklepać sobie zielonych łapek... Dowód jest tutaj:sory, sra_K_a, ale będziesz musiał trzepać od P0czątku.Tępaku, to nie ja cię minusuję, to użytkownicy forum powszechnie mają cię - słusznie - za trolla. |
![]() |
Trzeba śledzić te komentarze, bo wtedy poznamy prawdziwe oblicze wiadomo kogo.sra_K_a mąci wodę tak jak jego idol - Jakubowicki K0nfabulator.Tak oczywiście. I ci użytkownicy, którzy się nie znają umawiają się przez telefon albo w inny sposób i wszyscy w tym samym czasie sypią minusami. Sam wymyślasz te debilne komentarze czy dostajesz je od swojego przełozonego?sory, sra_K_a, ale będziesz musiał trzepać od P0czątku.Tępaku, to nie ja cię minusuję, to użytkownicy forum powszechnie mają cię - słusznie - za trolla. |
![]() |
Nie sądzę, by istniała jakaś farma ratuszowa. To są - jak praktyka pokazała - metody PiSowskie. Farma w MS pod wodzą Piebiaka, Pegasus, by śledzić poczynania opozycji. Wy nie potraficie niczego zrobić uczciwie i dlatego sądzicie, że inni też uciekają się do takich sposobów.Dowód czego? Tego, że to forum zostało przejęte przez farmy trolli świadczące swoje usługi dla lubelskiego Ratusza?Niestety tutejsza forumowa pani o inteligencji niczym suski, doskonale się o tym dowiedziała i niestety pomimo ponad 30 minusów nie może usunąć i znowu dodać komentarza aby naklepać sobie zielonych łapek... Dowód jest tutaj:sory, sra_K_a, ale będziesz musiał trzepać od P0czątku.Tępaku, to nie ja cię minusuję, to użytkownicy forum powszechnie mają cię - słusznie - za trolla. |
|
|
![]() |
Piszesz to w swoim imieniu czy Żuka?Nie sądzę, by istniała jakaś farma ratuszowa. To są - jak praktyka pokazała - metody PiSowskie. Farma w MS pod wodzą Piebiaka, Pegasus, by śledzić poczynania opozycji. Wy nie potraficie niczego zrobić uczciwie i dlatego sądzicie, że inni też uciekają się do takich sposobów.Dowód czego? Tego, że to forum zostało przejęte przez farmy trolli świadczące swoje usługi dla lubelskiego Ratusza?Niestety tutejsza forumowa pani o inteligencji niczym suski, doskonale się o tym dowiedziała i niestety pomimo ponad 30 minusów nie może usunąć i znowu dodać komentarza aby naklepać sobie zielonych łapek... Dowód jest tutaj:sory, sra_K_a, ale będziesz musiał trzepać od P0czątku.Tępaku, to nie ja cię minusuję, to użytkownicy forum powszechnie mają cię - słusznie - za trolla. |
![]() |
![]() |
![]() |
Dowód czego? Tego, że to forum zostało przejęte przez farmy trolli świadczące swoje usługi dla lubelskiego Ratusza?Niestety tutejsza forumowa pani o inteligencji niczym suski, doskonale się o tym dowiedziała i niestety pomimo ponad 30 minusów nie może usunąć i znowu dodać komentarza aby naklepać sobie zielonych łapek... Dowód jest tutaj:sory, sra_K_a, ale będziesz musiał trzepać od P0czątku.Tępaku, to nie ja cię minusuję, to użytkownicy forum powszechnie mają cię - słusznie - za trolla. |
Strona 1 z 2
Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.