![]() |
Przecież część tych zdjęć na pewno nie pochodzi z okresu PRL. Zostały zrobione w czasach bardziej współczesnych, tyle że B&W, żeby imitować stare.
|
![]() |
Uwielbiam klimaty PRl
|
![]() |
MANIACKIE KOJARZENIE!!!
Panie Załuski!!! Lubelszczyzna, to nie województwo
lecz lubelska ziemia, a Pan uwidocznił swe nieuctwo,
albo ma Pan chore złudzenia, czyli lubelskie urojenia,
a zatem wskaż, gdzie w Lubelskiem, leży taka ziemia?
Mieszkamy w woj. lubelskim, a nie na Lubelszczyźnie
gdyż owej krainy, nie było i nie ma w naszej Ojczyźnie,
przejrzyj starannie mapy Polski w historycznym atlasie,
to się dowiesz, że kojarzenie maniackie we łbie ma się!
Morał!!! Rozum masz, to udowodnij prawnie i naukowo,
iż Lubelszczyzna i nasze województwo znaczy to samo?
|
![]() |
Kłopoty Andrzeja D. z samochodem marki żuk to nic, w porównaniu z problemami, których przysparza mieszkańcom Koziogrodu współczesny imiennik tego niedanego wehikułu. Tu żadna naprawa niestety nie wchodzi w grę - jedyna rada to wysłać grata na złomowisko historii.
|
|
|
![]() |
a przed wojną ludzie marzyli aby mieć konia albo rower, a przed pierwszą owjną światową to nic nie było
|
![]() |
Był maluchem w Turcji. Tyle w temacie
Ktoś mnie przebije?
|
![]() |
Klimaty za PRL moze I byly, ale wszedzie brud,smrod, bieda, bylejakosc! Podstawowe czesci do samochodow np. wcieraczki, opony, akumulatory, paski klinowe nie kupowalo sie tylko " zalatwialo" za lapowke ,za "pol litra" czy paczke kawy z Peweksu!
|
![]() |
Jeśli chodzi naprawy tych wspomnianych starych to instrukcje obsługi do nich były naprawdę dobre. W tych dzisiejszych instrukcjach tylko "mądrze" wskazują jak np. wymienić żarówkę- należy udać się do ASO.
|
|
|
![]() |
Dzisiejsze samochody po 200 tys. to szmelc
|
![]() |
Fajnie się wspomina. Prl był siermięźny ale człowiek był młody. I nie było pisu...
|
![]() |
PRECZ Z KOMUNĄ nie wspominać zapomnieć za dużo dobrych ludzi zginęło za wolną Polskę
|
![]() |
Mnie w peerelu było lepiej niź teraz
|
|
|
![]() |
PRL to nie tylko 1982 - 1989, droga Młodzieży. Powyższy artykuł ma małą wartość. Zdjęcia z "Krychy" nie pochodzą z czasów PRL. Sklerotyczna wypowiedź o akumulatorach to tzw. g. prawda. Wystarczyło porozmawiać z właściwymi ludźmi a mógł to być ciekawy temat.
|
![]() |
i nie kazali się na każdym kroku modlić i okradać innych, bo pisowce tak mają, ledwie cholerstwo wyjdzie z kościoła to już krzywdzi innych, |
![]() |
wszy nie było w szkołach tak jak teraz |
![]() |
Z tymi akumulatorami to fakt źe było o niebo trwalsze. Ja w swoim fiacie nigdy go nie wymieniałem i działalł. Dzisiaj wytrzymuje 2 lata i na złom. Podobnie jak lodówki czy pralki.
|
|
|
![]() |
To były mimo wszystko fajne lata. Moźe dlatego źe się było młodym
Ale w Niemczech teź tęsknią za NRD
..
|
![]() |
"fajne lata..." ??? Ci, których komuniści zabili, a było ich ok 100 milionów, tak by o epoce PRL nie powiedzieli...
|
![]() |
Jesteś chory psychicznie, albo nadużywasz narko.., alkoholu. PO twojej wyPOwiedzi widać, że POjęcia ci się POmyliły. |
![]() |
Do Leona; jesli nie wiesz to Ci powiem, ze wszy najlepiej czuja sie w czystych, mlodych wlosach, zreszta za PRL-u , tez bylo tzw "Odwszanie" na lekcjach wychowawczych- doskonale pamietam! Co do" pacanow pisowskich" nie popieram PiS-u jestem srednio wierzacy, ale obecnie nikt mnie nie zmusza do chodzenia do kosciola, czy na procesje Bozego Ciala, za komuny to I owszem zmuszany bylem do chodzenia na pochody 1-wszo majowe, przez cala szkole srednia, pierwsze 3-lata studiow, a potem jeszcze przez kilka lat w pracy, bo inaczej byly konsekwencje! Dzisiaj nikogo nie obchodzi , czy chodze do kosciola, czy nie.
|
Strona 1 z 2
Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.