![]() |
To jest beszczelnośc i granda ze strony Echa i Wasilewskiego. Niech miasto zwróci Echu pieniądze które zapłacilo za teren pod park , następnie zmieni plan zagospodarowania i wystawi działki na sprzedaż to takie proste ale widocznie ktoś tu kręci swoje lody.Prezydent Puław dba o interes mieszkańców i nie chce sprzedać terenu pod galerią zieloną tylko za dobre pieniądze go wydzierżawia i ma w d... pseudoprzedsiębiorców którzy najpierw mówili co innego a teraz co innego.
|
![]() |
Echo nie kupiło terenu od miasta tylko od wojska, miasto mogło kupić ten teren od wojksa ale Pruszkowski nie chciał. Więc czego toczysz pianę.
|
![]() |
Gdyby ci przemądrzy radni zgodzili się na poprzednią propozycję Echo miałby Lublin bezkolizyjne skrzyżowanie.
Należałoby jako karę kazać radnym jeżdzić przez to skrzżowanie w godzinach szczytu i nie tylko,szybko wyraziliby zgodę.
Mam czasem wrażenie że radni nic nie robią tylko biją pianę ,siedząc w ratuszu i nie wychodzą na miasto nie widzą co się dzieje wokół.
Obowiązkowo przed każdym posiedzeniem rady powinni się przespacerować popytać ludzi i wtedy radzić.
|
![]() |
Tylko idiota lub ktoś skorumpowany przyjąłby aktualna propozycję spółki Echo. Dlaczego? To proste. Echo chce oddać miastu 45 ha, a na pozostałej części oczywiście mięć możliwość budowy hipermarketu, czyli uzyskać zmianę planu zagospodarowania terenu. W zamian oprócz wspomnianej zmiany planu chce dostać teren obecnej zajezdni MPK, przy Nałęczowskiej-Kraśnickiej.
Ile mogą być warte proponowane do zamiany tereny.
Teren 45 ha poligonu z przeznaczeniem pod budownictwo mieszkaniowe. Biorąc pod uwagę znaczny spadek zainteresowania ofertami deweloperów budujących mieszkania, także i tereny pod budownictwo mieszkaniowe nie będą zbyt drogie, można przyjąć cenę od 100 do 200 zł za 1 m kw (pamiętajmy, że Echo kupiło teren po ok. 10 zł za 1 m kw), czyli teren byłby wart od 45 do 90 mln zł.
Teren zajezdni MPK to ok. 3,5 ha (niestety nie mam tu dokładnych danych; może być więcej). Pamiętamy, że teren przy al. Kraśnickiej, gdzie dziś stoi Tesco został sprzedany za cenę ok. 500 zł za 1 m kw. To było kilka lat temu. Cena terenu po zajezdni MPK winna być co najmniej dwukrotnie wyższa, czyli ok. 1000 zł za 1 m kw. A więc cały teren MPK jest wart co najmniej 350 mln.
Tak więc teren zajezdni jest kilkakrotnie (4-8 razy) więcej wart niż proponowana część poligonu.
Panowie z Echa mają chyba prezydenta i radnych za idiotów, albo jest to zagrywka taktyczna, by to miasto zaproponowało Echu powrót do poprzedniej propozycji Echa. W ten sposób sp. Echo osiągnęłaby swój pierwotny cel.
|
![]() |
DRODZY RADNI
JA ZA ZAJEZDNIĘ NA KRAŚNICKICH proponuję 90h pod Lublinem!!!!!!
W zamian ewentualnie mogę przyjądź dworzec PKP na Ruskiej!!!!!
CHCĘ TAM BUDOWAĆ HIPERMARKET gdzie zatrudnię 30 lublinian a reszta pół lublina będzie zostawiać u mnie swoje oszczędności!!!!!
Proszę o przemyślenie
|
![]() |
5 ha to 50 000 m2 x 1000 zł/m2= 50.000.000 czyli 50 mln. |

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.