![]() |
Cześć Waszej Pamięci Żołnierze Niezłomni
|
![]() |
Baczność ! Cześć Jego Pamięci !
|
![]() |
Franczak ma na sumieniu 16 osób ale ani jednego Niemca.
Co robił w wojnę nasz,,dzielny partyzant,, ?
|
![]() |
Co pisał Sztandar Ludu po śmierci bohatera? Może tak krótka relacja z tamtych lat z podaniem kto o tym pisał, kto się wypowiadał itp. Ale to chyba za duże wymagania.
|
![]() |
Spierajmy się oparci o fakty historyczne.
Czy kto jest w stanie podać chodz jedną akcję zbrojną przeciwko Niemcom z udziałem Lalka ?
Próżno szukać -nie było takiej.
|
![]() |
Franczak i jego kompani wykonali wyrok śmierci na chłopie o nazwisku Drygała ze wsi Pasów gmRybczewice tylko dlatego że odmówił im pomocy bo bał się o rodzinę.
Zastrzelili go na oczach małych dzieci i żony a zabudowania podpalili.
Chwała ,,bohaterom'' !
|
![]() |
Same dupki ze znakiem zapytania.
|
![]() |
Niech jakiś dziennikarz się odważy i pokaże obiektywną prawdę o tym "bohaterze". Popytajcie starych ludzi w Kozicach... Co wtedy będzie z jego pomnikami???
|
![]() |
Witam!
proszę o relacje z komisji PCPR Poniatowa.
|
![]() |
Franczak i jego kompani wykonali wyrok śmierci na chłopie o nazwisku Drygała ze wsi Pasów gmRybczewice tylko dlatego że odmówił im pomocy bo bał się o rodzinę. Zastrzelili go na oczach małych dzieci i żony a zabudowania podpalili. Chwała ,,bohaterom'' !Razem z Wiktorem – Stanisławem Kuchciewiczem, Lalek zabił również innego konfidenta – chłopa Franciszka Drygałę, który wydał wcześniej UB dwóch partyzantów. Donosy Drygały groziły dekonspiracją całego kierownictwa lubelskiego podziemia antykomunistycznego... |
![]() |
************** ODPOWIADAM CZERWONYM KOMUCHOM Z TEGO FORUM ! ********************* Komuchy , nie obraźajcie Niezłomnego Zołnierza Józefa Franczaka ! . Rzeczywiście wykona no wyrok śmierci na chłopa Franciszka Drygałę ale nie przez to , źe nie chciał udzielić pomocy (kłamstwo!) . Wyrok zapadł , bo Franciszek Drygała był KONFIDENTEM i wydał dwóch Partyzantów Urzędowi Bezpieczeństwa *UB* . Donosy konfidenta Drygały groziły ... DEKONSPIRACJA całego Kierownictwa Lubelskiego Podziemia Antykomunistycznego !!! . Dla tego szybko wykonano wyrok ale źadnego podpalenia zabudowań nie było ! . Wyroki wykonywano w IMIENIU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ ! . Obecnie teź komuchy zapłacą za zniszczenie Polski i za ZDRADE Narodu Polskiego ! . Wszystko zgodnie z obowiązującym prawem i zgodnie z Konstytucją RP ! . ZA ZDRADE KULA W ŁEB !!!.
|
![]() |
************** ODPOWIADAM CZERWONYM KOMUCHOM NA TYM FORUM ********************** Czerwone pająki nie obraźajcie Niezłomnego Zołnierza Józefa Franczaka *Lalka* . Rzeczywi ście wydano wyrok śmierci na chłopa Franciszka Drygałe ale nie za to , źe nie chciał po móc tylko Franciszek Drygała otrzymał wyrok bo był KONFIDENTEM i wydał Urzędowi Bezpieczeństwa *UB* dwóch partyzantów . Donosy konfidenta Drygały groziły DEKONSPIRA CJA Kierownictwa Lubelskiego Podziemia Antykomunistycznego . Dlatego wyrok został szyb ko wykonany ale źadnego podpalenia zabudowań nie było . Komuchy kłamiecie ! . W wyko naniu wyroku uczestniczył takźe partyzant Stanisław Kuchciewicz *Wiktor* . Wyroki wykonywa no zgodnie z prawem i zgodnie z Konstytucją RP . ZA ZDRADE KULA W ŁEB ! . Obecnie równieź zostaną skazani winni GRABIERZY POLSKI I ZDRAJCY NARODU POLSKIE GO ! . TAKI WYROK NA ZDRAJCOW WYDAJE KONSTYTUCJA RP ! .
|
![]() |
ostatni pogrzeb ostatniego bandyty.Z kim walczył ten bohater do 1963 r? Chyba z bezbronnymi ludzmi którym zabierał pieniądze oraz różne fanty Ci co pamiętają tamte czasy to plują na takich bohaterów
|
![]() |
ostatni pogrzeb ostatniego bandyty.Z kim walczył ten bohater do 1963 r? Chyba z bezbronnymi ludzmi którym zabierał pieniądze oraz różne fanty Ci co pamiętają tamte czasy to plują na takich bohaterówO czym ty piszesz ?? komunistyczna,czerwona świnio !!!! Przydał by się dzisiaj nam taki człowiek-bohater bo nie ma dzisiaj kozaka krtóry by walczył i zwalczał te czerwone,komunistyczno-konfidenckie watahy,który by dożynał i walczył z tym całym czerwonym bydłem z agenturą soviecką,aby POLSKA była POLSKĄ !!!!! |
![]() |
Razem z Wiktorem – Stanisławem Kuchciewiczem, Lalek zabił również innego konfidenta – chłopa Franciszka Drygałę, który wydał wcześniej UB dwóch partyzantów. Donosy Drygały groziły dekonspiracją całego kierownictwa lubelskiego podziemia antykomunistycznego...To oficjalna mocno ukoloryzowana wersja.Mieszkam w sąsiedniej wsi i dobrze wiem jaki był Lalek . Chwalą że Lalek miał 200 kryjówek u ludności-tak to prawda , bo miał mocne,,argumenty '' za pazuchą i ludzie się bali że zabije albo spali za odmowę. U nas w domu też przebywał .Moja mama opowiadała że zostali z wujkiem obudzeni w nocy i musieli pełnić przymusową wartę na mrozie a tymczasem Laluś spał sobie błogo w cieplutkich pierzynach.Ot,taki bohater... |
![]() |
Słuszna uwaga, chroń nas Panie Boże od takich "bohaterów"....
Franczak ma na sumieniu 16 osób ale ani jednego Niemca.
Co robił w wojnę nasz,,dzielny partyzant,, ?
Ja jestem obecnie samozwańczym jednym z ostatnich niezłomnych przeciwników władzy kapitalistycznej... i co mam ich mordować...? a przepraszam wykonywać wyroki strzałem w plecki...!? Możecie mnie wyzywać mam to gdzieś... wy "jedynie sprawiedliwi patrioci" lubicie wulgaryzmy zwłaszcza w niedziele po kościele...
|
![]() |
zygmunt, skurywsynu....masz imię po Berlingu konfidencka ku*** szmato?
|
![]() |
Do wszystkich skundlonych sowieckich służalców i czerwonych renegatów: nawet żebyście wylewali hektolitry jadu i pomyj nic to nie zmieni. Lalek był bohaterem i Jego zza grobu zwycięstwo. Natomiast wy zawsze byliście i będziecie zdrajcami, którzy myślą, że opluwaniem bohatera poprawią swoje własne samopoczucie.
|
![]() |
ostatni pogrzeb ostatniego bandyty.Z kim walczył ten bohater do 1963 r? Chyba z bezbronnymi ludzmi którym zabierał pieniądze oraz różne fanty Ci co pamiętają tamte czasy to plują na takich bohaterówO czym ty piszesz ??? komunistyczna ,czerwona świnio !!!!! |
![]() |
O czym ty piszesz ??? komunistyczna ,czerwona świnio !!!!!A o czym ty piszesz? Gościu napisał to co ludzie przeżyli. Świnie też zabierał. |
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|