![]() |
Musimy wchłonąć więcej Ukrainców, bo Polacy w Niemczech opiekują się tamtejszymi seniorami.
|
![]() |
Cała kasa została roztrwoniona na różne 500 plusy czyli kiełbasę wyborczą na nie swój koszt więc teraz już na nic więcej nie będzie jeszcze kilka lat unia utrzyma trochę inwestycje ale później już żadne dokręcania śrubki przedsiębiorcom nie pomoże a tu premier krzywousty hojną ręką ma zamiar dofinansować kolejny raz rolników nie płacących ŻADNYCH podatków dochodowych. Koszt pomocy starszym ludziom jest ogromny często o wiele większy niż ich emerytury ja płaciłem osobie pomagającej mojej matce 1800 zł za 4 wizyty po kilkadziesiąt minut dziennie później ponad 3 tys za prywatny dom opieki plus osobno pampersy, leki, pomoc medyczna. Temat będzie ciągle zamiatany pod dywan bo po prostu gminy nie mają i nie będą miały na to pieniędzy obok mnie gmina Łęczna przebudowuje stary spichlerz na dzienny dom opieki dla kilkudziesięciu osób ale to kropla w morzu potrzeb. Współczuję starszym ludziom i ich rodzinom zdanym tylko na siebie.
|
![]() |
Musimy wchłonąć więcej Ukrainców, bo Polacy w Niemczech opiekują się tamtejszymi senioramDodaj, że za dobra kasę!! Gdyby mogli tyle zarobić w Polsce, na pewno nigdzie by nie jechali!!! A dotyczy to nie tylko opiekunek, ale też wykształconych pielęgniarek! I Ukraińcy nic tu nie mają do tego! |
![]() |
Rocznie my wszyscy podatnicy oddajemy agentom obcego państwa ponad 30 miliardów złotych, ponadto wszczepieni w nasz organizm nie płacą żadnych podatkow a korzystaj pełną chochlą ze służby zdrowia, systemu emerytalnego, domu starców, opieki.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|