![]() |
Nie mano napływu ? Moze dlatego ze w Niemczech jezdzi sie zgodnie z przepisami i na trzezwo??
|
![]() |
nawet nie czytalem artykułu rynek otwarty ale od 2020 .
|
![]() |
przeciez Niemcy nie otworzyly rynku w tym roku
|
![]() |
Ale o co chodzi hytlerowcom, przecież najechało się do nich beżowych inżynierów i lekarzy. A każdy ma ajfona, łatwo się do takich pracowników dodzwonić z Arbeitsamt Macht Frei.
|
![]() |
Bo Ukraińcom nie chodzi o robotę tylko o kolonizację. Zwłaszcza ziem przygranicznych...
|
![]() |
Angela na uchodźcach już się poznała i polskim kosztem chce nam odebrać Ukraińców. Szacuje się, że z ukraińsich pracowników w Polsce do Niemiec może odpłynąć nawet połowa. A nam w zamian Morawiecki chce zaproponować milion Azjatów z Wietnamu, Filipin, Tajlandii, Bangladeszu czy Pakistanu.
|
![]() |
Donald gdyby był premierem by się z Merkel POdmienił. Dałby jej milion Ukraińców, a w zamian wział by z Niemiec milion uchodźców. Kto wie co zrobi Schetyna?...
|
![]() |
Wiadomo, że Ukraińcy wyjadą. W Polsce zarobki 3x jak na Ukrainie, a w Niemczech zrobią 10 razy więcej. Ukrainiec nie głupi i i liczyć umie. Zostaną studenci, ci co zapuścili już tu korzenie, albo są np. z Zachodniej Ukrainy (Lwowa, Wołynia) i pracują w Lublinie lub Rzeszowie, a zależy im by mieć blisko do domu. Plus pracownicy sezonowi, handel przygraniczny etc.
|
![]() |
Niemcy otworzyli granice Ukraincom, tak jak nam po wstąpieniu do UE. Wysokowykwalifikowani tak, reszta musiała czekać 7 lat. A to, że Ukrainiec oleje polskich wyzyskiwaczy to jest pewne. Sam tak zrobiłem. O człowieka wymagali cudów nie widów za minimalną stawkę. A przedsiębiorcy przepraszam tyranodawcy jeszcze płaczą, że lokum muszą załatwić pracownikom. Bidule zapomnieli dodać, że dostają zwrot za poniesione wydatki. W Niemcsech to norma, że pracodawca płaci za lokum. Jeżeli tego nie robi, to szerokim łukiem obchodzić dziada.
|
![]() |
Pani Agnieszko Kasperska, nie ma napływu z Polski? Napływ to może być do Niemiec a z Polski odpływ. Naprawdę ktoś puścił taki tekst???
|
![]() |
Nie każdy Ukrainiec wyjedzie. Nie wszyscy znają język, cześć chce mieć bliżej do domu, część już się tu zadomowiła i zapuściła korzenie. Bardziej mnie martwi Czeczenia, Kazahstan i Azja, która ma wypełnić lukę po Ukraińćach.
|
![]() |
Z Polski jak z Polski, ale ciekawe ilu Ukraińców znowu pyśnie z UA...Daję, że w ciągu dekady, Ukraina stanie się krajem 30 milionowym, mniejszym niż Polska. Nie zapominajmy o emigracji do Kanady, Włoch, Izraela, Hiszpanii, Polski, nie małej wciąż wbrew pozorom emigracji do Rosji (zwłaszcza ze wschodu Ukrainy)
|
![]() |
Nie wszyscy wyjadą. Tak jak nie wszyscy Polacy wyjechali z Włoch czy Hiszpanii mimo, że w Niemczech czy Anglii zarabia się lepiej.
|
![]() |
A wojewoda dzisiaj znowu nadał iluś tam Ukraińcom polskie obywatelstwo. Przed chwilą mówili o tym w Panoramie Lubelskiej.
|
![]() |
do bartek i o to chodzi czym mniejsza i słabsza ukraina tym lepiej dla naszego przemyslu ,rolnictwa i calej Polski . Na pohybel z rezunami ua.
|
![]() |
Angela na uchodźcach już się poznała i polskim kosztem chce nam odebrać Ukraińców. Szacuje się, że z ukraińsich pracowników w Polsce do Niemiec może odpłynąć nawet połowa. A nam w zamian Morawiecki chce zaproponować milion Azjatów z Wietnamu, Filipin, Tajlandii, Bangladeszu czy Pakistanu.Lepsi Filipińczycy niż wnuki rezunów. |
![]() |
Tez artykułu nawet nie czytałem - ciężko żeby nastąpił odpływ skoro rynek niemiecki ma być otwarty od 2020 roku.
|
![]() |
Ludzie, w Lublinie to są ochłapy UPAińców. Głównie studenci którzy mają dofinansowanie z naszego rządu do swoich studiów. Dorabiają w marketach, mają blisko do domu. Ci co przyjechali tu za pracą, nie siedzą w takim Lublinie. W Warszawie ma 2 razy tyle co tu, a dla niego kolejne 200km od domu to już żadna różnica. Tam już są żabki czy kebaby obsługiwane tylko przez UPAińców, we Wrocławiu podobnie. Tam kolega raz był z towarem, to tylko ochroniarz umiał po Polsku... My w Lublinie prawie ich nie mamy i nie widzimy.
|
![]() |
Ukraińcy myśleli, że pojadą do Niemiec będą krocie zarabiali i nic nie robili no przykro mi nie ma tak. Jestem już 2 lata w Niemczech, wyjechałam jako opiekunka Laxo Care i nadal pracuje w tym zawodzie. I powiem, że nie było mi łatwo na samym początku. Nie znałam do końca języka tyle co na kursie się nauczyłam.. Ale wiedziałam, że przyjechałam to za chlebem a nie na wakacje i ciężką pracą zjednałam sobie podopiecznego i jego rodzinę. Płacę mam dobrą lepszą niż kobiety pracujące w Polsce w tym samym fachu co ja.
|
![]() |
z tego co piszą wieksym zagrozeniem kryminalnym sa Gruzini. (morderstw, to zacięta nacja) Ukraińcy raczej nie.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|