![]() |
Rozumiem, że dziennikarski obowiązek każe podać te dane do publicznej wiadomości. Chciałoby się jednak przeczytać inteligentny komentarz, a najlepiej rozmowę z którymś z tych "zasłużonych" pracowników miasta, czym to on się tak zasłużył dla nas w Lublinie, żeby obrastać w takie apanaże.
Z mojej perspektywy w Lublinie jest coraz gorzej, miasto jest całkowicie nieudolne i nie radzi sobie z najprostszzymi rzeczami, więc wypłacanie sobie takich nagród jest nieszczególnie na miejscu.
Przykłady z rękawa:
Podwójna sprzedaż Jesziwy.
Brak projektu przebudowy Placu Litewskiego.
Brak sensownego planu ratowania komunikacji miejskiej TAKIEJ, KTÓRA WRESCIE BĘDZIE SŁUŻYĆ PASAŻEROM, A NIE DYREKTOROM MPK.
Brak uzgodnień co do przyszłości Dworca PKS i przyległości.
Całkowity bezwład w kwestii walki o tytuł stolicy kultury.
Nieumiejętność pozyskiwania środków unijnych na inwestycje i przeprowadzania przetargów.
Tunel pod Al. Racławickimi - obiecany i planowany od 10 lat!!!
LOTNISKO W ŚWIDNIKU - TOTALNA NIEWIADOMA!!!
Tę listę można wydłużać w nieskończoność.
PANOWIE Z MAGISTRATU, URZĘDÓW MIEJSKICH, WOJEWÓDZKICH ITD.! MOŻE MYŚLICIE, ŻE MOŻECIE SOBIE TAK WYPŁACAĆ PREMIE W NIESKOŃCZONOŚĆ, ALE WIEDZCIE, ŻE LUDZIE NA WAS PATRZĄ I OCENIAJĄ WAS.
|
![]() |
Dziekuję to bardzo dobry komentarz. Bez złośliwości ale oddający to co dzieje sie w Lublinie. Przez wiele lat słałem do UM pytania, kiedy zacznie się konserwacja chodników w mieście. Nawet nowe , ładne porastają trawą i szybko ulegają dewastacji. Ani razu nie otrzymałem odpowiedzi. Gdy więc latem zobaczyłem ekipy z pojemnikami i opryskującymi chodniki płynem na chwasty uwierzyłem że zaczyna się nowe. Ale tak naprawdę nie rozpoczęto ani jednej nowej inwestycji drogowej a na Jana Pawła II nowa jezdnia już sie zapadła i wbrew relacjom urzędników miejskich zapadlina jest w miejscu gdzie była poprzednia. Myśę, że największym błędem prezydenta Wasilewskiego było pozostawienie "starych nierobów" na dyrektorskich stanowiskach.
|
![]() |
A im to lotto-malo, ze po 10000 pln zaliczyli to jeszcze po nastepnych wyborach pojda wyzej.
Nie zauwazyles, ze co jeden albo druga z urzednika w lawy sejmowe myka??
|
![]() |
A jak wytlumaczy sie Pan Prezydent z nagradzania pracownikow, ktorzy zostali wyrzuceni z pracy za kradziez pieniedzy UM ?
|
![]() |
Jak na razie to prezydent nic nie zrobił dla miasta,przepraszam na dziurawej łęczyńskiej postawił wysepkę nie wiem po co .tak jak na Kunickiego czyżby nowy trend psełdoplanistów z lubelskiego ratusza żeby ulice zwężać jak za przeproszeniem w Koziej Wólce,jeśli to ma być tak to gratuluję bo nic więcej ta ekipa nie zrobi od tego żałosnego Pruszkowskiego który w tym mieście nic nie zrobił.
|
![]() |
POMYŁKA PANIE DYREKTORZE - NAJNIŻSZA NAGRODA W URZĘDZIE MARSZAŁKOWSKIM TO 800,00 ZŁ BRUTTO, A PRZEWAŻNIE DOSTALI JĄ PRACOWNICY TZW."NIEWYGODNI" CHYBA TYLKO DLA ZASADY - PRACUJĄCY W URZĘDZIE ZNACZNIE WIĘCEJ NIŻ 8 MIESIĘCY.
|
![]() |
Rozumiem, ze sa to roczne nagrody, wiec jak mozna oprzyznawac je osobom, ktore pracuja 6, czy 8 miesiecy???
Rozumiem tez, ze to "swoi", czyli ci, ktorych udalo sie zatrudnic na miejsce "pogonionych" urzednikow np.z czasow Pruszkowskiego?
|

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.