![]() |
Gdy Lalek walczył z PRL, budowano, szkoły, fabryki, podnoszono Polskę z gruzów. Ludzie pracowali, studiowali, zakładali rodziny i myśleli o przyszłości. A Lalek czekał na III wojnę światową z pepeszą w ręku. Taki bohater...
|
![]() |
Najlepiej ofiar Lalka i męczenników majdanka.
|
![]() |
Dla urzędasów nie ma żadnej świętości jak by już całkiem się nie wstydzili to przywróciliby nazwę pałowników ORMO wszak łączyła się z Męczenników Majdanka.
|
![]() |
Ta zmiana była niepotrzebna, imię tysięcy męczenników, ofiar faszyzmu należy uszanować , a lolek to pseudo bohater, wiem co mówię bo znam tego "bohatera" z opowiadań niestety nieżyjących już rodziców.
|
![]() |
jeszcze żyją ludzie ,którzy doznali dobroci walki o wolność z jego strony
|
![]() |
WSTYD i HAŃBA bandyta bohaterem
|
![]() |
Jeżeli już była wola aby uczcić kontroweryjnego "bohatera" lat powojennych, trzeba było dać ma na pamiątkę jakąś uliczkę a nie od razu rozciąć tradycyjną nazwę ulicy Droga Męczenników Majdanka. Podobał mi się powojenny wriant zmiany nazwy ulicy w Gdyni, Głównej na Lenina bo było zalecenie aby zmieniać nazwy "głównych ulic" na ulice im.Lenina. W Gdyni tak uczyniono i to w latach 40-tych.
|
![]() |
Lewackie Cioty la was bandyta dla mnie BOHATER
|
![]() |
Ofiary Majdanka przewracają się w Niebie na takie kombinacje.Na Felinie powstają nowe ulice nazwać ,a może lepiej w Piaskach.
|
![]() |
W ten sposób odcięto część Alei 1000 Lecia i nazwano Solidarności.
|
![]() |
Idź i okradnij jakiegoś Araba z długim nożem
|
![]() |
Targowica i POstUBecja wyją nie tylko w Sejmie?! Wstrętne komuchy - jak śmiecie kolejny raz opluwać POLSKIEGO PATRIOTYCZNEGO ZOŁNIERZA! Hańba wam moskiewskie pachołki i grasiowe ciecie od niemca.
|
![]() |
"Droga Męczenników Majdanka " powinna pozostać na wieki prowadzi przecież do obozu niemieckiej zagłady na terenie Majdanka ,musi wiecznie przypominać o okrucieństwach drugiej wojny światowej wywołanej przez niemieckich nazistów. Jeżeli My o tym zapomnimy to nie wymagajmy od potomków hitlera i stalina żeby pamiętali
okrucieństwa niemieckich obozów i stalinowskich łagrów.
|
![]() |
Jeżeli radni mają takie parcie na zmianę nazwy to proponuję co będzie słuszne "Droga do obozu niemieckiej zagłady na Majdanku" bo "Droga Męczenników Majdanka " jest za mało wymowna, kto na tym Majdanku mordował mieszkańcy Majdanka czy niemieccy naziści.
|
![]() |
Weźcie pod uwagę, że na przeciwko Majdanku stacjonowała jednostka prosowiecka, komunistyczna - KBW, która brała udział w obławach na ZOŁNIERZY NIEZŁOMNYCH i najprawdopdobniej jej członkowie zabili Józefa Franczaka.
|
![]() |
może coś bliżej jak walczył Franczak ?
|
![]() |
Tak jak dzisiaj kibole po meczu.Tylko tamten miał jeszcze pepeszę z wojny i zabijał.
|
![]() |
A ilu Niemców zabił Franczak ? Bo jakoś nigdzie ni mogę znaleźć
|

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.