![]() |
Studentów w Lublinie coraz mniej. Mieszkańców coraz mniej. Wszędzie blaszaki zwane supermarketami. Lublin umiera.
|
![]() |
Nareszcie Rektor zwrócił uwagę, że w centrum Lublina nie mogą stać budowle przypominające noclegownie dla bezdomnych A Łysoniowi to nie szkodziło.
|
![]() |
Uniwersytet Warszawski i Uniwersytet Jagielloński nie sprzedają swoich budynków w prestiżowych lokalizacjach tylko je pieczołowicie restaurują. A lokalizacja Psychologii w "Kambodży" (okolice Pagi i Głębokiej) będzie adekwatna do sytuacji UMCSu.
|
![]() |
W końcu ktoś pomyślał
|
![]() |
Szanowny Panie Rektorze! Miejsca parkingowe to powinny powstać w ramach prawidłowo przeprowadzonej przebudowy Placu Litewskiego. Śródmieście umiera, gdyż zamiast w ramach jego ratowania wybudować podziemny trzy kondygnacyjny parking pod Placem Litewskim to ograniczono się do nawierzchni z chińskiego kamienia. Życzę powodzenia w sprzedaży, ale w tych warunkach to będzie bardzo trudno uzyskać godziwą cenę.
|
![]() |
Coraz mniej studentów? ? Zaktualizuj dane.
|
![]() |
gdzie??? Przecież tam jest z 500m do najbliższych przystanków, pogrzało ich? Koniecznie chcą by studenci przyjeżdżali na zajęcia samochodami?
|
![]() |
Studentów nadal multum a z roku na rok rekordy studentów zagranicznych. Zdaje się, że już ok trzeciego miejsca w Polsce jesteśmy pod tym względem. Lublin się pięknie rozwija a frustratów nie ma co słuchać. Jeszcze tylko jakieś duże korpo typu E&Y albo PWC by się przydało.
|
![]() |
A kto kupi te budynki bez parkingu? Na luksusowy hotel przez to się nie nadają. Jedynie na hostel, ale była by to inwestycja mocno deficytowa w porównaniu do zainwestowanych funduszy.
|
![]() |
A ja bym to wyburzył w cholere i zrobił parking. Wielkie mi pałace....
|
![]() |
Szybkie info. Cztery tygodnie po fakcie.
|
![]() |
do onanistow lublinem to szkoda tylko ze żadna z tutejszych uczelni nie przoduje w żadnym rankingu. to o czymś chyba swiadczy skoro to rodzinne biznesy
|
![]() |
dla gadających o rozwijającym się lublinie *********.pl/edukacja/a/studentow-w-lublinie-ubywa-pracownicy-zostaja,11454319/, ******dziennikwschodni.pl/lublin/ile-osob-mieszka-w-lublinie-sa-juz-najswiezsze-dane-znowu-nas-ubylo,n,1000192687.html. recepta zlikwidować wydział politologii ewentualnie połączyć z wydziałem prawa i administracji, ograniczając przyjęcia na kierunki prawno-administracyjne o połowę. i tak w dzisiejszych czasach jak nie masz aplikacji, to o pracy prawnika możesz pomarzyć.
|
![]() |
Tak to Żuk beznadziejną przebudową Placu wyludnia śródmieście. A tak się cieszą że nie będzie ruchu samochodowego w centrum - no to studentów też tam nie będzie. A z nimi znikną knajpy i ogródki w lecie. I kto będzie wypoczywał na nowym Placu Litewskim? Może urzędnicy z UM po godzinach?
|
![]() |
Działki kupi pewnie deweloper, zburzy to co jest i postawi wieżowce, biurowce
|
![]() |
bardzo dobra decyzja ze strony UMCS, wydział uczelni w centrum miasta - od dawna mówiłem że są to za duże koszta
|
![]() |
Tak, tak, brawo Magnificencjo, najlepiej wynajmijmy te pałace Biedronce! Michałowski zaslyniesz jako Rektor, który sprzeda budynek swojego macierzystego Wydziału!
|
![]() |
Trochę szkoda ponieważ skończyłem Politologię i Administrację na tym wydziale i miał swój klimacik :(
Każdy narzeka ale po latach miło się wspomina(najgorzej było w lecie, bo brak klimatyzacji w korytarzach ale jakoś się wytrzymalo)
|
![]() |
Jako studentka jestem dumna z siedziby mojego Wydziału! To piękny historyczny budynek! Może da się pozyskać środki unijne? Może pomoże sprzedaż cegiełek? Na pewno wielu studentów i absolwentów takie cegiełki kupi!
|
![]() |
Wielka szkoda, szkoda że tak rozbudowana administracja uczelni nie potrafi pozyskać funduszy na remont! Jakoś UW, UJ czy Oksford nie wyprzedaje swoich budynków a UMCS miał być Oksfordem Wschodu!
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|