Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
BRAĆ FORSĘ I WYNOCHA
Odpowiedz
Mam nadzieję,że prokurator zajmie się tym przekrętem!!!
Odpowiedz
Gratulacje dla marszałka Grabczuka za odwagę i chęć odwrócenia skutków komunistycznej grabieży.
Odpowiedz
Kolejne sępy i hieny dorwały się do padliny (kasy). A gdzie byli do tej pory.
Odpowiedz
Mam pytanie? Kiedy Zamojscy mają zamiar zapłacić odszkodowania za wyzysk, wszystkim tym, którzy niewolniczo pracując "odrabiając" pańszczyznę, budowali ich majątek. To wstyd, że o tym się nie mówi!!!!!!!!!!! Co na to obecne władze???
Odpowiedz
chart napisał:
Gratulacje dla marszałka Grabczuka za odwagę i chęć odwrócenia skutków komunistycznej grabieży.
Mam pytanie? Kiedy Zamojscy mają zamiar zapłacić odszkodowania za wyzysk, wszystkim tym, którzy niewolniczo pracując "odrabiając" pańszczyznę, budowali ich majątek. To wstyd, że o tym się nie mówi!!!!!!!!!!! Co na to obecne władze???
Odpowiedz
Jaki dumnyz siebie i pewnie z tego, ze wydał społeczne pieniądze pierwszy z prawej TW Agro, zapewne taka minemiał po swoim pierwszym donosie
Odpowiedz
AD napisał:
Nie wstyd Ci komuchu. Mój dziadek kazał batożyć taką komunistyczną swołocz jak ty.Własność to własność rzecz święta.
Odpowiedz
Starannie zabezpieczyć dokumenty dotyczące wypłaty odszkodowań dla jaśnie państwa harbiów,bowiem za 50 lat sprawa pójdzie w zapomnienie i ponownie będą żadać za majatek potężnej kasy!
Odpowiedz
Oczywiscie ze Zamojscy korzystali z darmowej robocizny niezliczonej rzeszy chlopow na ich ziemiach jak cala owczesna magnateria, ale rowniez nam pomagali, postawili kosciol katolicki w mojej rodzinnej wsi pod Krasnikiem w XVII wieku a nastepnie za wlasne pieniadze go wyremontowali w XIX wieku i stoi do dzis w swietnym stanie, takich rzeczy jest wiecej, dlatego prosze aby byc bardziej obiektywnym w tej sprawie. Akurat ten rod nie zasluzyl sobie aby szastac jego nazwiskiem.
Odpowiedz
O TAKE walczyliśmy! A ja oddałbym hrabiom ten pałac, razem z tymi ziemskimi przyległościami, chłopstwem, prawem "pierwszej nocy" itd. Ciekawe, jakby chłop smarowany masłem przez komuchów, przemieniał się w parobka. A tak, muszę wyrzygać pieniądze dla hrabiów, no i na utrzymanie pałacu, by hrabiostwo mogło przez 60 dni, za friko, kontemplować dokonania przodków. Do dolomitów z tym!!!
Odpowiedz
Skoro byli przez tyle lat hipotetycznymi właścicielami to obciążyć ich podatkiem od nieruchomości. Niech zapłacą jak normani obywatele. Ale kto tam się przejmuje skarbem państwa, polski podatnik i tak zapłaci.
Odpowiedz
Bonzo napisał:
Skoro byli przez tyle lat hipotetycznymi właścicielami to obciążyć ich podatkiem od nieruchomości. Niech zapłacą jak normani obywatele. Ale kto tam się przejmuje skarbem państwa, polski podatnik i tak zapłaci.
Masz rację Bonzo. Zamojscy powinni zapłacić podatek od nieruchomości za wszystkie te lata kiedy go nie płacili. A Ty powinieneś im zapłacić komorne i dzierżawę za wszystkie te lata kiedy użytkowałeś ich pałac i grunta. Ciekawe co byś powiedział gdybym teraz przyszedł do Twojego własnościowego (jeśli je masz) mieszkania (domu) i powiedział wynocha. Od dzisiaj to mieszkanie (dom) wraz z meblami jest moje. A nie zapomnij tylko co miesiąc płacić za nie czynszu (podatku od nieruchomości), bo jeśli nie zapłacisz na czas to Ci naliczę odsetki ustawowe za zwłokę. Zastanów się nad tym co piszesz. Prawda, że łatwo zabrać komuś jego własność? Trudniej niestety jest mu zrabowaną własność oddać.
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...