A nie z minuty na minutę? Po wytrzeszczu oczu prowadzących cenzurę na TVN można tak wnioskować. Musisz robić na państwowej posadzie, bo u prywatnego przedsiębiorcy sama bida. Sam widzisz jak Taios ciuła na te podatki, to mu na pensje dla pracowników nie starcza. Obserwuje ogłoszenia o pracę i już minimalna pensja jest wyznacznikiem pensji w firmie, gdzie surowiec jest sprzedany na 3 lata w przód. I zarząd bidnyyy. Dlatego cieszy mnie perspektywa przyrostu min. pensjimdo 4000zł. Każdego roku podwyżka o... 15%?! Jak w tej lukratywnej firmie wzrost płac był... 2,3 lub 2,6 %. Noż, żałuję źe nie widzę miny szefa. No, ale jak Trzaskowski zostanie prezydentem to kolega swoje zarobi. A co z wyrobnikami? Ta liberalna osoba wszystko zawetuje. Będzie dążył do paraliżu rządu i wcześniejszych wyborów. Ja mam złe doświadczenie po akcjimprzeprowadzonej przez Agenta Tomka z KLD i resztą komunistycznych przyjaciół. PiS zaatakował mafię. Stąd masz kasę, a nie z pożyczek. Odkupiono PKO, Elektrownię w Połańcu... A ty piszesz o rozdawnictwie? To uważasz, że pracownik wychowujący dziecko powinien tyle samo zarabiać co beztroski singiel? W żadnym zachodnioeuropejskim kraju tak nie masz. W Niemczech jeszcze więcej otrzymuje rodzina. Większy koszt utrzymania, wieksza pensja. Proste i zrozumiałe. Ale nie dla lemingów. To samo dotyczy w Niemczech zwrotu za przejazd do pracy autem. Warunek musisz być oddalony o 20km od pracy. Dojeżdźa do pracy... paliwo kosztuje... więcej wydaje np. ode mnie (mam 3km do pracy)... to zwrot kosztów jest oczywisty. Aż boję się pomyśleć jak PiS, by to w kraju wprowadził. Ale byś wył o ROZDAWNICTWIE!NIGDY nie pracowałem na panstwowej posadzie. Zapewniam Cię, że jak masz w ręku fach i coś potrafisz, to w Polsce znajdziesz zatrudnienie bez trudu i za całkiem rozsądne pieniądze. No, tak było do niedawna, bo teraz sztuczne podniesienie placy minimalnej zdewaluowało pracę ludzi lepiej zarabiających. Tak po prostu. Nie, nie zgadzam się z tobą w kwestii, że "pracownik wychowujący dziecko powinien tyle samo zarabiać". Powinniśmy płacić za pracę, za efektywność, a nie za to, że ktoś ma dzieci, a ktoś inny nie. W twojej wizji JarKacz zdechłby z głodu - ani zony, ani dzieci, tylko kot... I w dodatku prawie nigdy nie pracował ;-) Znam dobrych fachowców, którzy nie mają dzieci - z różnych powodów. Dlaczego mieliby zarabiać mniej? Czy to znaczy, że jak ktoś napłodzi dzieciaków, to ma dostawać furę kasy? Ogarnij się! Agent Tomek, to jest wytrwór PiSu i nic tego nie zmieni. A wracając jeszcze do płacy minimalnej - to podnoszenie jej przez rząd jest piramidalną bzdurą, bo to nie rząd finansuje te wynagrodzenia. Zapłacić za to muszą przedsiębiorcy. A to powoduje znaczący wzrost kosztów, a więc i znaczący wzrost cen towarów i usług. Inflację. Której nie zauważasz, bo w TVPiS o niej nie mówią. No i kwestia "odkupienia paru spółek. Sprawdź, ile były warte wcześniej, a ile są warte teraz. Nie jest ważne, kto jest właścicielem, tylko kto i jak firmą zarządza. I jaka jest tej firmy wartość rynkowa. Spółki Skarbu Państwa poleciały na giełdzie na łeb, na szyję!
![]() |
|
![]() |
Adam piszesz o Lublinie? Gdzie ci dróg nie budują? Pod domem? To wal w dym do Żuka. Boli ciebie stadnina w Janowie? A możesz przypomnieć jak zohydzono przez wszelkie media tę stadninę przez lemingi wszelkiej maści celebrytowej? To samo próbowali zrobić z Polską. Nawet prognozy nam obniżono. Kraj udało się wydobyć PO zadłużeniu jaka nam poprsednia ekipa zostawiła. A stadnina... no cóż okazało się, że nigdy nie przynosiła zysków. Wszystko pochłaniała stadnina. Pracownicy tacy fachowcy, że jak palcem nie pokażesz to i zwierzęcia nie nakarmi. Jednym słowem droga zabawka. No, ale niby prestiżowa. W sumie nie wiem po co to PiSowi było. Widać, że cała załoga ma to gdzieś. Nie zawsze wszystko się udaje.Nie, stadnina nie była NIBY prestiżowa. Cieszyła się uznaniem hodowców na całym świecie. PiS rozpieprzył to błyskawicznie. Bo PiS schlebia wyborcom prostym. Ja ze stadniny nic nie miałem, nie interesują mnie konie, ale miło było, że pod jakimś względem słynęliśmy na cały świat. To był powód do dumy. I jeśli nawet nie przynosiła wielkieg zysku, to jednak sama się utrzymywała będąc swoistym Bentleyem w swojej dziedzinie. Dziś trudno mówić, by była Tatą. I mozna czegoś nie rozumieć, ale po co od razu to niszczyć? |
![]() |
Armia misiewiczy na państwowych stołkach z partyjnego nadania. Teraz zrobią wszystko aby tylko utrzymać się na tym stołeczku i pobierać apanaże. Bierni mierni ale wierni ! A że stadnina w Janowie padła, trudno po co komu taka stadnina. A że się drogi nie wybuduje, po co komu taka droga ! Najważniejsze żeby pensyjka wpadła i prezesikowi nie podpaść !DW 1.5.2019 - " ... Ci, którzy u nowego marszałka nie mieli czego szukać, nowe posady znaleźli u prezydenta. Pracę w Urzędzie Miasta Lublin dostali bez konkursu, w trybie przeniesienia pracownika samorządowego." - i Ty śmiesz mówić o misiewiczach ? |
![]() |
Co po tym niby "prestiżu" wśród obrzydliwie bogatych światowych snobów, skoro polskie dzieci głodowały.... tusk i pawlak mieli 8 lat i nic w tej kwestii polskim rodzinom nie pomogliAdam piszesz o Lublinie? Gdzie ci dróg nie budują? Pod domem? To wal w dym do Żuka. Boli ciebie stadnina w Janowie? A możesz przypomnieć jak zohydzono przez wszelkie media tę stadninę przez lemingi wszelkiej maści celebrytowej? To samo próbowali zrobić z Polską. Nawet prognozy nam obniżono. Kraj udało się wydobyć PO zadłużeniu jaka nam poprsednia ekipa zostawiła. A stadnina... no cóż okazało się, że nigdy nie przynosiła zysków. Wszystko pochłaniała stadnina. Pracownicy tacy fachowcy, że jak palcem nie pokażesz to i zwierzęcia nie nakarmi. Jednym słowem droga zabawka. No, ale niby prestiżowa. W sumie nie wiem po co to PiSowi było. Widać, że cała załoga ma to gdzieś. Nie zawsze wszystko się udaje.Nie, stadnina nie była NIBY prestiżowa. Cieszyła się uznaniem hodowców na całym świecie. PiS rozpieprzył to błyskawicznie. Bo PiS schlebia wyborcom prostym. Ja ze stadniny nic nie miałem, nie interesują mnie konie, ale miło było, że pod jakimś względem słynęliśmy na cały świat. To był powód do dumy. I jeśli nawet nie przynosiła wielkieg zysku, to jednak sama się utrzymywała będąc swoistym Bentleyem w swojej dziedzinie. Dziś trudno mówić, by była Tatą. I mozna czegoś nie rozumieć, ale po co od razu to niszczyć? |
![]() |
Pokaż mi chociaż jedno głodujące wówczas dziecko.Co po tym niby "prestiżu" wśród obrzydliwie bogatych światowych snobów, skoro polskie dzieci głodowały.... tusk i pawlak mieli 8 lat i nic w tej kwestii polskim rodzinom nie pomogliAdam piszesz o Lublinie? Gdzie ci dróg nie budują? Pod domem? To wal w dym do Żuka. Boli ciebie stadnina w Janowie? A możesz przypomnieć jak zohydzono przez wszelkie media tę stadninę przez lemingi wszelkiej maści celebrytowej? To samo próbowali zrobić z Polską. Nawet prognozy nam obniżono. Kraj udało się wydobyć PO zadłużeniu jaka nam poprsednia ekipa zostawiła. A stadnina... no cóż okazało się, że nigdy nie przynosiła zysków. Wszystko pochłaniała stadnina. Pracownicy tacy fachowcy, że jak palcem nie pokażesz to i zwierzęcia nie nakarmi. Jednym słowem droga zabawka. No, ale niby prestiżowa. W sumie nie wiem po co to PiSowi było. Widać, że cała załoga ma to gdzieś. Nie zawsze wszystko się udaje.Nie, stadnina nie była NIBY prestiżowa. Cieszyła się uznaniem hodowców na całym świecie. PiS rozpieprzył to błyskawicznie. Bo PiS schlebia wyborcom prostym. Ja ze stadniny nic nie miałem, nie interesują mnie konie, ale miło było, że pod jakimś względem słynęliśmy na cały świat. To był powód do dumy. I jeśli nawet nie przynosiła wielkieg zysku, to jednak sama się utrzymywała będąc swoistym Bentleyem w swojej dziedzinie. Dziś trudno mówić, by była Tatą. I mozna czegoś nie rozumieć, ale po co od razu to niszczyć? |
![]() |
"Moi koledzy i koleżanki z klasy śmieją się ze mnie, bo noszę brzydkie ubrania. Tata nie płaci alimentów i mama nie ma pieniędzy, żeby kupować mi nowe rzeczy. Prawie wszystko, co mam, dostaję po dzieciach sąsiadów. Czasem w domu nie mamy nawet jedzenia i chodzę do szkoły głodna. Moja koleżanka kilka razy prosiła swoją mamę, żeby zrobiła więcej kanapek, ale jest mi strasznie wstyd od niej brać. Proszę, powiedzcie mi, co mogę zrobić. Dziewczyna, 11 lat Z telefonów i maili do Telefonu Zaufania dla Dzieci i Młodzieży 116 111" - Szymon Wójcik – Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę, Uniwersytet Warszawski2017Pokaż mi chociaż jedno głodujące wówczas dziecko.Co po tym niby "prestiżu" wśród obrzydliwie bogatych światowych snobów, skoro polskie dzieci głodowały.... tusk i pawlak mieli 8 lat i nic w tej kwestii polskim rodzinom nie pomogliAdam piszesz o Lublinie? Gdzie ci dróg nie budują? Pod domem? To wal w dym do Żuka. Boli ciebie stadnina w Janowie? A możesz przypomnieć jak zohydzono przez wszelkie media tę stadninę przez lemingi wszelkiej maści celebrytowej? To samo próbowali zrobić z Polską. Nawet prognozy nam obniżono. Kraj udało się wydobyć PO zadłużeniu jaka nam poprsednia ekipa zostawiła. A stadnina... no cóż okazało się, że nigdy nie przynosiła zysków. Wszystko pochłaniała stadnina. Pracownicy tacy fachowcy, że jak palcem nie pokażesz to i zwierzęcia nie nakarmi. Jednym słowem droga zabawka. No, ale niby prestiżowa. W sumie nie wiem po co to PiSowi było. Widać, że cała załoga ma to gdzieś. Nie zawsze wszystko się udaje.Nie, stadnina nie była NIBY prestiżowa. Cieszyła się uznaniem hodowców na całym świecie. PiS rozpieprzył to błyskawicznie. Bo PiS schlebia wyborcom prostym. Ja ze stadniny nic nie miałem, nie interesują mnie konie, ale miło było, że pod jakimś względem słynęliśmy na cały świat. To był powód do dumy. I jeśli nawet nie przynosiła wielkieg zysku, to jednak sama się utrzymywała będąc swoistym Bentleyem w swojej dziedzinie. Dziś trudno mówić, by była Tatą. I mozna czegoś nie rozumieć, ale po co od razu to niszczyć? |
![]() |
Dzieci śmieją się z "brzydkich ubrań" w każdym środowisku. Myślisz, że dziś jest tak różowo, bo jest 500+? Nie widzisz co najmniej dziesiątków tysięcy patologicznych rodzin, w których dzieci nie mają z tego programu nic? Naprawdę myślisz, że się tak poprawiło? Jeszcze podaj, z kiedy jest ten zapis, bo opracowanie z 2017. Może z lat 2005-2007?"Moi koledzy i koleżanki z klasy śmieją się ze mnie, bo noszę brzydkie ubrania. Tata nie płaci alimentów i mama nie ma pieniędzy, żeby kupować mi nowe rzeczy. Prawie wszystko, co mam, dostaję po dzieciach sąsiadów. Czasem w domu nie mamy nawet jedzenia i chodzę do szkoły głodna. Moja koleżanka kilka razy prosiła swoją mamę, żeby zrobiła więcej kanapek, ale jest mi strasznie wstyd od niej brać. Proszę, powiedzcie mi, co mogę zrobić. Dziewczyna, 11 lat Z telefonów i maili do Telefonu Zaufania dla Dzieci i Młodzieży 116 111" - Szymon Wójcik – Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę, Uniwersytet Warszawski2017Pokaż mi chociaż jedno głodujące wówczas dziecko.Co po tym niby "prestiżu" wśród obrzydliwie bogatych światowych snobów, skoro polskie dzieci głodowały.... tusk i pawlak mieli 8 lat i nic w tej kwestii polskim rodzinom nie pomogliAdam piszesz o Lublinie? Gdzie ci dróg nie budują? Pod domem? To wal w dym do Żuka. Boli ciebie stadnina w Janowie? A możesz przypomnieć jak zohydzono przez wszelkie media tę stadninę przez lemingi wszelkiej maści celebrytowej? To samo próbowali zrobić z Polską. Nawet prognozy nam obniżono. Kraj udało się wydobyć PO zadłużeniu jaka nam poprsednia ekipa zostawiła. A stadnina... no cóż okazało się, że nigdy nie przynosiła zysków. Wszystko pochłaniała stadnina. Pracownicy tacy fachowcy, że jak palcem nie pokażesz to i zwierzęcia nie nakarmi. Jednym słowem droga zabawka. No, ale niby prestiżowa. W sumie nie wiem po co to PiSowi było. Widać, że cała załoga ma to gdzieś. Nie zawsze wszystko się udaje.Nie, stadnina nie była NIBY prestiżowa. Cieszyła się uznaniem hodowców na całym świecie. PiS rozpieprzył to błyskawicznie. Bo PiS schlebia wyborcom prostym. Ja ze stadniny nic nie miałem, nie interesują mnie konie, ale miło było, że pod jakimś względem słynęliśmy na cały świat. To był powód do dumy. I jeśli nawet nie przynosiła wielkieg zysku, to jednak sama się utrzymywała będąc swoistym Bentleyem w swojej dziedzinie. Dziś trudno mówić, by była Tatą. I mozna czegoś nie rozumieć, ale po co od razu to niszczyć? |
![]() |
Poza tym pisałeś o głodujących, a nie czasem głodnych dzieciach..."Moi koledzy i koleżanki z klasy śmieją się ze mnie, bo noszę brzydkie ubrania. Tata nie płaci alimentów i mama nie ma pieniędzy, żeby kupować mi nowe rzeczy. Prawie wszystko, co mam, dostaję po dzieciach sąsiadów. Czasem w domu nie mamy nawet jedzenia i chodzę do szkoły głodna. Moja koleżanka kilka razy prosiła swoją mamę, żeby zrobiła więcej kanapek, ale jest mi strasznie wstyd od niej brać. Proszę, powiedzcie mi, co mogę zrobić. Dziewczyna, 11 lat Z telefonów i maili do Telefonu Zaufania dla Dzieci i Młodzieży 116 111" - Szymon Wójcik – Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę, Uniwersytet Warszawski2017Pokaż mi chociaż jedno głodujące wówczas dziecko.Co po tym niby "prestiżu" wśród obrzydliwie bogatych światowych snobów, skoro polskie dzieci głodowały.... tusk i pawlak mieli 8 lat i nic w tej kwestii polskim rodzinom nie pomogliAdam piszesz o Lublinie? Gdzie ci dróg nie budują? Pod domem? To wal w dym do Żuka. Boli ciebie stadnina w Janowie? A możesz przypomnieć jak zohydzono przez wszelkie media tę stadninę przez lemingi wszelkiej maści celebrytowej? To samo próbowali zrobić z Polską. Nawet prognozy nam obniżono. Kraj udało się wydobyć PO zadłużeniu jaka nam poprsednia ekipa zostawiła. A stadnina... no cóż okazało się, że nigdy nie przynosiła zysków. Wszystko pochłaniała stadnina. Pracownicy tacy fachowcy, że jak palcem nie pokażesz to i zwierzęcia nie nakarmi. Jednym słowem droga zabawka. No, ale niby prestiżowa. W sumie nie wiem po co to PiSowi było. Widać, że cała załoga ma to gdzieś. Nie zawsze wszystko się udaje.Nie, stadnina nie była NIBY prestiżowa. Cieszyła się uznaniem hodowców na całym świecie. PiS rozpieprzył to błyskawicznie. Bo PiS schlebia wyborcom prostym. Ja ze stadniny nic nie miałem, nie interesują mnie konie, ale miło było, że pod jakimś względem słynęliśmy na cały świat. To był powód do dumy. I jeśli nawet nie przynosiła wielkieg zysku, to jednak sama się utrzymywała będąc swoistym Bentleyem w swojej dziedzinie. Dziś trudno mówić, by była Tatą. I mozna czegoś nie rozumieć, ale po co od razu to niszczyć? |
![]() |
Skończyły się proPiSowskie wpisy - Urząd Marszałkowski rozpoczął weekend :-)
|
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|