![]() |
Właśnie proszę księdza,ludzie potrzebują Boga a nie biznesowych "katabasów"
|
![]() |
"nie da się u wszystkich posiedzieć kilkanaście minut" Naprawdę? a po co jest zwyczaj kolędowania? wydaje mi się że po to aby poznać bliżej swoich parafian , poznać ich życie, problemy, zintegrować się ze swoimi parafianami itd... czy kolęda trwająca od 2 do 5 minut pozwoli na to ? Księża zrobili farsę z kolędy!!!!!
|
![]() |
Można po kolędzie chodzić w ciągu całego roku liturgicznego poznać dokładnie wiernych i ich problemy wiary i warunków życia.
|
![]() |
Świadkowie Jehowy odwiedzają mieszkańców bez kopert za wizytę.Pukają do drzwi wiele razy w ciągu roku.Nie opisują w mediach swych problemów.
|
![]() |
"Nie da się u wszystkich posiedzieć kilkanaście minut, bo wtedy do tych ostatnich osób doszedłbym około północy."
Pieprzenie głupot.Jeśli to naprawdę ma być spotkanie z parafianami a nie ich portfelem to trzeba im poświęcić czas.Odwiedzić jednego popołudnia 10 mieszkań a nie 50.
Dlaczego kolęda ma trwać do końca stycznia a nie tyle ile potrzeba czyli np.do czerwca?
|
![]() |
"Można po kolędzie chodzić w ciągu całego roku liturgicznego poznać dokładnie wiernych i ich problemy wiary i warunków życia. " - Tylko ksiedzu ludzie opowiadaja o swoim życiu szczegóły bo myśla, że jemu zalezy, a zapominacie, że Ksiądz to zawód taki jak kazdy inny i jemu kuria płaci za wizyty, a ludzie dadza badź nie jeden będzie hytry i bedzie czekał kto da kase, a inny jak dają to weźmie jak nie to nie. Ja nie opowiadam ksiedzu swojego życia bo co go to obchodzi. Wiara, wiara, ale ksiądz to tez człowiekj i może być rózny. Odwiedziny po kolędzie to nie spowiedź i tajemnica spowiedzi go nie obowiazuje, jak jest plotkarzem to cale osiedle bedzie wiedziec wszystko.
|
![]() |
ale nie pomyśleli, że inni czekają na księdza i się niecierpliwią. No ale jak się nigdy nie oczekiwało kolędy no to co się dziwić.
|
![]() |
Ten ksiądz był u mnie na kolędzie, naprawdę w porządku i bardzo sympatyczny.
|
![]() |
oni powini całyrok być wśród ludzi, a dlaczego pod sklepem z pijakami ich tam nie ma żeby ich nawracać na dobrą drogę, bo tam nie dostanie koperty
|
![]() |
"hytry" mówisz... Najwyraźniej twoi rodzice też byli "hytrzy"i nie dali ci pieniędzy na słownik ortograficzny... |
![]() |
Wizyta duszpasterska to obłuda w większości oprócz nielicznych przypadków to trzepanie kasy .wizyta miała by głębszy sens w sytuacji primo zakazu dawania kopert, dwa z uwagi na krótki czas wizyty , wydłużyć czas trwania i tzw.koledy rozłożyć na cały rok wizytowania czytaj ciągle i tutaj mamy możliwość bliższego poznania wspólnoty wiary
|
![]() |
U mnie też był.Rozpiliśmy 0,5 porozmawialiśmy sobie i umówiliśmy się na następny Rok.
|
![]() |
""hytry" mówisz... najwyraźniej twoi rodzice też byli "hytrzy"i nie dali ci pieniędzy na słownik ortograficzny... " - od*** się od moich rodziców ja twoich nie ruszam gimbazie nie dorobiony przez ojca. chyba zabardzo pchał pod kątem 90 stopni twojej matce, że taki patafian wyszedles głupi i pusty, albo pomylił cipe z odbytem, a potem zostawił w cipie sperme pobrudzoną gównem!!!
|
![]() |
Na miejscu Twoich rodziców wstydziłbym się, że dziecko takim słownictwem sie posługuje - usuń wpis i nie kompromituj rodziny...
|
![]() |
wychodzę tyle żółci zawiści brak szacunku empatii w komentarzy ale nie wszystkich trzymających poziom pozdrawiam pozostałych ziejących nienawiścią chyba już nic nie zmieni !
|
![]() |
No to wystawiłeś świadectwo swoim rodzicom. Co mozna myśleć o ludziach,którzy wychowali coś takiego? |
![]() |
Prawdopodobnie jakaś patologia-ojciec żul,matka k...wa. |
![]() |
Ksiądz który szuka poklasku, blasku i chwały. Obserwuję jego poczynania od dawna i przeraża mnie jak dużo więcej jest w nim celebryty niż duszpasterza.
|
![]() |
ha ha ha....ma katabas szczęście (w przeciwieństwie do innej sutannowej kanalii), że to nie on stanął wczoraj przed wejściem na moją posesję ...
|
![]() |
....najprawdopodobniej nie chodzi o zolc oraz brak szacunku, ale o fakt, ze klechy nie szanuja samych siebie. jesli grzecznie odmawiam komukolwiek wizyty "duszpasterskiej", to mam prawo oczekiwac uszanowania mojej woli, a nie zarzucania mi braku patriotyzmu i szacunku dla ojczyzny! te kanalie nie posiadaja moralnego prawa do dawania mi jakichkolwiek wskazowek. nie palam agresja, ale nastepnym razem wyrzne ***owi w ryja... |
Strona 1 z 2
Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.