![]() |
3390zł średnia pensja w lubelskim? Chyba że prezes zarabia 100.000zł a 100 pracowników po 1200zł. Manipulują nami jak chcą.
|
![]() |
Urzędasy, do tego spółki miejskie, parę zakładów typu Bogdanka, Azoty, Cementownia i masz 3390, a większość ludzi to faktycznie ma 1500 brutto.
|
![]() |
Szukam pracy, ... szukam pracy, w której będę traktowana jak człowiek, a nie niewolnik - 1 500 brutto. Wykształcenie wyższe: mgr prawa i mgr administracji plus komunikatywna znajomość języka angielskiego i niemieckiego. Staż pracy 5 lat. Dziękuję Ci Polsko.
Czy isnieją pracodawcy, dla których wykształcenie ma znaczenie !!! Kilka miesiecy temu złożyłam aplikację do pracy proponowana pensja 1 800,00 brutto. Zgodziłam się na warunki, niestety otrzymałam odpowiedź, że mam za wysokie wykształcenie na stanowisko referenta.
"Z moim wykształceniem pracy nie ma" jak to mawia Kiepski.
|
![]() |
Przestańcie pier..lić że zarabiamy więcej!!!!!! Kto wam każe tak pisać? Na czyje zlecenie to robicie? Przejdźcie się pismaki cholerne po ludziach i spytajcie jak faktycznie jest. A nie wypisujecie bzdur. Więcej to zarabiają ci na czele państwowych spółek a nie zwykły człowiek!!! Qrwa mać!
|
|
|
![]() |
Taka średnia wychodzi na papierze. Dlatego tylko, że jest właśnie tak jak piszesz. Manipulują, manipulowali i manipulować będą. Z mediów szerokim strumieniem leje się propaganda sukcesu, tyle tylko że ponad 90 % społeczeństwa tego jakoś nie dostrzega. Donek twierdzi że jestemy zieloną wyspą na tle narodów Europy, a w lokalnych gazetach jak DW piszą podobne bzdurne artykuły. Na tym polega ta socjotechnika dla ubogich. Tylko niecałe 10 %społeczeństwa ludzi żyje jak klasa średnia, ale są też bogacze i krezusi... Czym zajmują się politycy ?! Dbaniem o własne interesy, to znaczy żeby zostać na następną kadencję w sejmie. Takim klasycznym przykładem tego jest Ruch Janusza P. Zajęli się oni strażą miejską !? Czy to ma społeczeństwu poprawić status majątkowy ? To jest zwyczajne populistyczne bicie piany pod publiczkę. Niczego to i tak nie zmieni, ale za to będzie głośniej o tej partii która niechybnie chyli się ku upadkowi. |
![]() |
Co za bzdurny artykul!!!! pracuje 4 lata w jednej firmie i ani złotowki podwyżki.
|
![]() |
To gadanie o tej średniej doprowadza mnie do szału, cholerne pismaki piszą takie bzdury chyba na zlecenia polityków. Wygląda na to, że poza Włodawą i Hrubieszowej w lubelskiem panuje raj na ziemi bo ludzie mają po 3400 zł. Co za brednie, większość ludzi pracuje u pana Stacha wyzyskiwacza za 1500 zł brutto po 13 godzin dziennie, bez urlopów, chorobowego itd. Tylko pasibrzuchy marszałkowie, urzędasy rzadowi, pOSŁÓWIE, i cała ferajna siedzi na kasie, bo zarabia po 20 tys na miesiąc i ma w d szarego człowieka. Co do średniej, to jest paranoja, bo weźmy Kowalskiego z pencsją 1500 z i pasibrzucha pana imć dyrektora z jakiego kolkwiek urzedu, co zarabia 8500 zł, dodajmy to i wychodzi że średnia pensja w lubelskiem to 5 tyś na osoba, to absudr, takie wyliczenia można sobie włożyć wiadomo gdzie. tak że pismaki nie zachwycajcie się tak wielką średnią penscja w naszym mega rozwiniętym regionie.
|
![]() |
W Grecji i Hiszpanii ludzie wyszli na ulicę, mimo tego że tam standard życia jest conajmniej 2 razy wyższy niż w Polsce. Poobniżali Grekom i Hiszpanom ich pensje i emerytury, a mimo to są one o wiele wyższe niż w Polsce i o wiele lepiej oni tam żyją.
Polaków wciąż się jednak czaruje w mediach że tam jest gorzej, bzdura ! Tam żyją lepiej. Gdyby tam w Hiszpanii i Grecji ludzie mieli żyć na takim poziomie jak w Polsce, to polałaby sie krew, doszłoby do rewolucji.
Dziwię się zatem że tak łatwo Polacy dają się oszukiwać. Oczywiście nie wszyscy, ponieważ w ostatniej dekadzie z Polski wyjechało na zachód prawie 3.000.000 ludzi.
To największa emigracja jaka kiedykolwiek spotkała nasz kraj. Nawet tuz po drugiej wojnie światowej i w latach 80-tych XX wieku nie było tak wielkiej ucieczki Polaków z ojczyzny.
Tylko dlaczego o tym się nie pisze i nie mówi w mediach ? To temat tabu i cichosza !
Taki jest odgórny prykaz, czarować tych co zostali i siać propagandę sukcesu.
Przykre to, ale prawdziwe niestety...
|
|
|
![]() |
Dlaczego kłamiecie!!!!Pracuję w budżetówce i mam 1500 na rekę i 4 lata żadnej podwyżki!!!!!!!!!!!Jak bym tyle zarabiała to bym była wniebowzieta! Nie wiem jak można takie brednie wypisywać
|
![]() |
Piszą według zaleceń komunistów aby duch w narodzie nie zaginął. |
![]() |
niestety muszę być chamska i powiedzieć wprost że ten kto taki tytuł nadał temu artykułowi jest niepoważny nienormalny itp. to że wy sobie kieszenie napychacie to odrazu nie znaczy że ludzie więcej zarabiają.
|
![]() |
Ludzie, czego Wy nie rozumiecie? Oni podają średnią!!! Tyle żyjecie, uczyliście się i nie wiecie co oznacza średnia? A Pan, Panie "urzędniku"? Pani od matmy umarła w pierwszej klasie ?
Jeśli u mnie w firmie kadra zarządzająca zarabia 10tys brutto a pracownicy 2,5 tys brutto, to średnia wychodzi u mnie 3750,00zł brutto. Tyle w temacie nauki o wyliczaniu średniej!
Po co ta piana.
W jednych firmach sa podwyżki, a w wielu nie ma. Oni podają UŚREDNIONE dane!
|
|
|
![]() |
Spoko.Nie ma się co podniecać,i tak nikt nie wierzy mediom.Społeczeństwo traktuje ich wypociny jak dobry dowcip.Z rana jak pooglądam tv i przeczytam parę bzdur w internecie,od razu czuję się jakbym wyszedł z kabaretu. |
![]() |
No ja tez dostałem podwyżkę z 1500 na 1600 brutto. Trzeba było iśc na rolniczą anie na polibudę przynajmniej nie trzeba się byłoby uczyć.
|
![]() |
te podwyżki to mają chyba tylko ci co wyciągają średnią krajową. Średnia wygórowana przez wszystkie "dyrektory i prezesy", a plebs niech się cieszy, że ma pracę i najniższą krajową
|
![]() |
Za każdym razem, gdy pojawia się jakiś artykuł o średnim wynagrodzeniu, to odzywają się oburzeni, którzy nie wiedzą, że podawana kwota odnosi się do wynagrodzeń brutto i do średniej arytmetycznej, która zaciemnia obraz - należało by raczej podawać medianę wynagrodzeń netto, ale oczywiście sama kwota nie wyglądała by już tak dobrze.
|
|
|
![]() |
co wy p.... . Rozumiecie znaczenie słowa średnia ??? To, że piszą że srednia wynosi okolo 3500 to nie znaczy ze wszyscy macie tyle zarabiać a jak nie zarabiacie to znaczy że można zwyzywac autora od najgorszych.
Przeczytajcie ze zrozumieniem a jak macie z tym problem to poproście dziecko by wam wyjasnilo czym jest srednia i co oznacza a czego nie oznacza a dopiero potem wylewajcie swoje żale
|
![]() |
Swoją drogą podawanie pensji brutto to jak podawanie długości, delikatnie to nazwijmy,przyrodzenia razem z kręgosłupem...
I do wszystkich oburzonych średnią, jeśli uważacie że zasługujecie na lepszą pensję to powiedzcie to swojemu pracodawcy że was nie docenia i chcecie podwyżkę jak jesteście tak niesamowici za jakich się uważacie to zmieńcie pracę na taką która da Wam wynagrodzenie "na które zasługujecie".
A do wszystkich oburzonych magistrów: wykształcenie to jedno a doświadczenie to zupełnie inna bajka.
Czasy są jakie są raz lepiej raz gorzej, sam byłem zmuszony zmienić pracę i zarabiam poniżej średniej ale NIE NARZEKAM, bo zawsze może być gorzej.
Nie chce wyjść na jakiegoś szalonego psychologa ale CIESZCIE SIĘ Z MAŁYCH RZECZY.Tak jest w życiu łatwiej.
Pozdrawiam.
|
![]() |
...głodny i najedzony to średnio...
|
![]() |
No tak...-prawie mądrze gadasz. Ale "cieszeniem się z małych rzeczy" rodziny nie wykarmisz ani czynszu nie opłacisz! O jakim wykształceniu i doświadczeniu Ty gadasz? -za granicą nawet renciści i bezrobotni maja kilka razy większe renty/ zasiłki niż w Polsce! Może i Tobie wystarcza to, co zarabiasz -pod warunkiem, że dodatkowo rodzice lub/i dziadziusie Cię sponsorują. |
Strona 1 z 2
Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.