![]() |
cały szkopuł w tym że Kościół nie idzie w zadną stronę - konserwatywną czy otwartą, prawą lewą górę czy dół i tego typu dywagacje są żałosne. Kościół trwa sobie mimo wojen, ustrojów i innych tego typu ludzkich wymysłów tylko dlatego że jest neizmienny w swoich podstawach, poglądach, zmieniać się może jedynie otoczka, zewnętrzna fforma obrzędów, ale podejście do zachowań ludzkich i zasad moralnych wciąz to samo... co oczywiście wielu nie w smak..
|
![]() |
Powoływanie się na Wyborczą - żal.
|
![]() |
kościół trwa" i co komu po tej stagnacji i skostnieniu? Na obdzieraniu nas przez Tuska do gołego i nędzy--- nie reaguje ale po swój FUndusz to leci razdwa do koryta!Wymrą biskupi wymrą dewotki zdechnie kościół
|
![]() |
już wyborcza namaszczała niejednego na nastepcę życińskiego.Do rzeszowa pójdzie leszczyński z zamościa.obstawiłem w sts
|
![]() |
Spokojnie,przyjda kolejni biskupi i kolejne dewotki Kościół jakoś nie zdechł przez ostatnie 2000 lat ) |
![]() |
...i nie "zdechnie" przez kolejne tysiące lat.
Pozdrawiam serdcznie wszystkich Chrześcijan i ludzi dobrej woli.
Niechaj będzie pochwalony Jezus Chrystus.
|
![]() |
jacie nie pozdrawiam Pozdrawiam LUDZI PRACY a nie zakłamanych darmozjadów w sukienkach a dobrą wole to oni mają tylko robić ni ma komu
|
![]() |
...jacie no co ty ? Takżeś to ujął, że w pewnym momencie pomyślałem że dzisiaj mamy PIERWSZY MAJA ! Czy ty uważasz że kobiety chodzące w sukienkach to darmozjady ? Łał ! To najwidoczniej nie spotkałeś jeszcze porządnej kobiety w swoim zaszczanym życiu. |
![]() |
Oczywiście będzie istniał - przyjda kolejni biskupi i kolejne fanatyczki może jesze bardziej odmóżdżone niż Ty folsratko, tylko pytanie czy bedzie taki jak dziś, czy moze marginalną grupą? I jeszcze jedno - budddyzm, judaizm są o wiele starszymi religiami i mają się dobrze ty zakompleksiona istoto.
|
![]() |
Stęsknilam się za Tobą, odzywaj się częśćiej. Nie rozumiem Twojej uwagi co do buddyzmu i judaizmu. Jasne, ze sa to starsze religie - chociaż tak naprawdę religia mojżeszowa, jaką znamy ze Starego Testamentu, byla zupelnie czymś innym niż współczesny judaizm, ale to na marginesie.
PS religią znacznie starszą niż chrzescijaństwo jest również hinduizm.
|
![]() |
Oczywiście, że hinduizm jest starszy - Ameryki nie odkryłaś Ty fanatyczna myślicielko. Stęskniłaś się? Popatrz na siebie, kim ty jesteś - odreagowujesz swoje kompleksy na forach internetowych. Nigdy, nigdy nie zaznasz szczęścia, nie zaznasz tego co mają ci mali (tak nazywani przez Ciebie) ludzie - oni mają rodziny - coś co dla Ciebie pozostanie na zawsze czymś nigdy nieosiągalnym.Tu w necie każdy taki jak Ty zakompleksiony osobnik może pisać co chce i podbudowywać swoje ego, tu pouczasz innych - przynajmniej tutaj czujesz się choć przez krótki czas kimś lepszym, mądrzejszym. Udowodnij , że masz rację. Skąd wiesz, że katolicyzm jest jedynie słyszna wizją Boga - wmawiasz to sobie , bo przeceż nie masz innego wyjścia by znaleźć sens Twojej egzystencji na tym świecie. Piszesz, że to co piszę o Tobie znasz to na pamięć i własnie mój cel został osiągnięty - to utrwaliło się to w w Twoim umyśle.
Mimo wszystko życzę Ci wiecej pokory i szacunku dla inaczej niż Ty myślących osób i żeby zdarzył się cud i żebyś była szczęśliwa.
Pozdrawiam.
As.
|
![]() |
Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować. To by było poniżej mojej godności.
Ja - owszem - dyskutowac lubie (i wbrew temu, co o mnie sądzisz - szanuję ludzi o odmiennych przekonaniach, w swoim najbliższym kręgu towarzyskim mam znajomych różniących sie ode mnie o 180 stopni swiatpoglądem), ale nie będe dyskutowac z kimś, kto notorycznie mnie poniża, obraża, wyzywa, podszywa sie pode mnie i pod moim nickiem wypisuje różne głupoty (zwłaszcza na Kurierze, bo na gazecie już Ci sie nie zdarza).
Moge Ci zadedykowac jeden cytat, pasuje do Ciebie jak ulał:
( Mat. 7:3–5): A czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz? Albo jak powiesz bratu swemu: Pozwól, że wyjmę źdźbło z oka twego, a oto belka jest w oku twoim? Obłudniku, wyjmij najpierw belkę z oka swego, a wtedy przejrzysz, aby wyjąć źdźbło z oka brata swego.
Ponieważ Jezus Chrystus nakazał nam miłować naszych prześladowców, więc również życzę Ci Wesołych Świat.
Ostatnio edytowany 30 marca 2013 r. o 12:28
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|