obrońcy dzików zbiórka pod Puławami. Szukamy padłych zwierząt
|
|
Ekoglupki szukać dzików!!!
|
|
Niektórzy myśliwi mówią o zamrożonych dzikach na drzewach... Jak to możliwe?
|
|
Niektórzy myśliwi mówią o zamrożonych dzikach na drzewach... Jak to możliwe?to b. zaj. proste jełopku,bierzesz dzikiego dzika ,zamrazasz go w wielkiej chłodni ze 2 dni, szukasz samolotu ,potem za ostatnie pieniądze go wynajmujesz ,bierzesz zimnego dzika i stękając ładujesz go do aeroplana,potem tylko trzeba precyzyjnie wycelować i przpier..lić w dżewo i masz niedojdo bez wyobraźni dzika na dżewie |
|
Spotkałem żółtodziobów pod Polskim Związkiem Łowieckim w Lublinie . Co bym im chciał przekazać - otóż myślę że lekcyjna ławka lepiej was przygotuje do życia niż Spurek , Śmiszek , Jachira , Kozlowski i im podobni . To na sali lekcyjnej dowiecie się jakie nieodwracalne straty ponieśliśmy zaniechając walki ze szkodnikami lasów , jaki błąd popełniliśmy nie stawiając zaporowego ogrodzenia przed dzikami na granicy z Ukrainą i Białorusią . Niemiecka młodzież tego nie robi swojej ojczyźnie . Zastanawiałem się czyja jest ta którą spotkałem pod PZŁ ?????????????????
|
|
Gdzie są ci z hasełkami- "jestem z dzikiem"?. Czy aby na pewno chcecie być z padłymi dzikami?
|
|
Niezła ściema dziki latają...
|
|
PIW siedzi i niszczy Polskie rolnictwo
|
|
Znowu jesteśmy JEDYNI cała Europa poradziła sobie juz z tym problemem a POLSKA tradycyjnie sądy.haki.afery złodziejstwo itp ot doczekaliśmy sie czasów
|
|
Bacutil ma awarie to jak może utylizować??????
|
|
Jedna z znanych prywatnych firm masarskich z okolicy Puław skupowała i pewnie skupuje świnie z terenów z ASF na Podlasiu, których żadne inne firmy nie chciały skupować. Czy to jest etyczne i legalne? Dodam, że firma to ma handel obwoźny mięsa i wędlin i posiada ubojnię.
|
|
Gazeta wyborcza walczy z mysliwymi wszelkimi podstepami również tvn kopie jak może aby polskie łowiectwo zniszczyć różne obłąkane organizacje nierobow tezwalczaz nami my broni y Polskę i Polaków przed niemiecką drozyzna gdy nasze świnki padna oni walczą o to aby asf się rozwijał są na garnuszku u naszych zachodnich sąsiadów. Kiedyś wsz ystko wyjdzie na jaw i zapłacicie za krzywdy jakie wyrzadzacie Polsce.
|
|
No i gdzie ci ekolodzy i celebryci strzelać nie wolno a potem właśnie te martwe dziki muszą myśliwi sprzątać. Niech przyjadą i sprzątają bo oni to tylko do hejtu i krytyki.
|
|
Co do myśliwych to w tym temacie nic nie robią. Niech pokażą ile dzików upolowali?Poprostu lepiej tłuc drobną zwierzynę.
|
|
Ekolodzy i naukowcy sprzeciwiają się depopulacji dzików. To oni powinni zacząć myśleć jak pozbyć się wirusa. Jedyne racjonalne rozwiązanie to całkowita depopulacja dzików w Polsce. Należy zostawić tylko kilka sztuk zdrowych pod stałym nadzorem weterynarii. Wirus idzie zbyt szybko i nie ma czasu na debaty. Głównym wektorem jest dzik i koniec biadolenia. Jeśli pozbędziemy się dzików i wirus się uspokoi można za kilka lat zaryzykować i wypuścić na WOLNOŚĆ. Ekolodzy nadal nie rozumieją że to zagrożenie dla całej polskiej gospodarki. Pytanie za kim oni stoją i kto nimi steruje.
|
|
Było zagrożenie ptasią grypą i przerodzilo sie w umor świń. Super
|
|
Co na to nasz profesor weterynarii? Nic nie wymyślił?
|
|
PIW siedzi i niszczy Polskie rolnictwoAnonimowość komentarzy daje ludziom przeświadczenie, że mogą wszystko. Ale wydawcy ktorzy sie na to zgadzają, włączają się w akcję hejtowania i szkalowania. To jest okropne. |
|
Co na to nasz profesor weterynarii? Nic nie wymyślił?Anonimowość komentarzy daje ludziom przeświadczenie, że mogą wszystko. Ale wydawcy ktorzy sie na to zgadzają, włączają się w akcję hejtowania i szkalowania. To jest okropne. |
|
Glownym wektorem ASF sa mysliwi-rolnicy, ktorzy bawiac sie dziczymi truchlami wnosza pozniej zaraze do chlewni. Konieczna jest wiec systemowa depopulacja tej grupy.
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|