Nareszcie wieli sie za dyrektorow. Do tej pry byli nieruszalni. Brawo Panie PREZYDENCIE.
|
|
A kto oceni ""faktyczne oceni osiągnięcia, kreatywność i zaangażowanie"" pana prezydenta? Chyba My! ""Dość już rozdawnictwa publicznych pieniędzy należących do mieszkańców""
|
|
Takie dodatki powinny być udzielane według osiagnięć i rozwoju danej placówki, a nie na zasadzie dobrowolności, dlatego jasno określone kryteria i wymogi spowodują, że dyrektorzy w końcu zmobilizują kadrę do pracy.
|
|
Czasy groba się skończyły!
|
|
2 miesiące wakacji, ferie, pełno wolnego w trakcie roku szkolnego to daje ok. 9 mcy pracy w ciągu roku. Jeżeli przykładowo nauczyciel zarabia 2500 zł do ręki x 12 m-cy = 30 000 rocznie podzielić na faktycznie przepracowane 9m-cy = 3 333 zł. Za kilka godzin dziennie pracy... oni jeszcze chcą podwyżki. żenada.
|
|
Chciałbym teraz poznać ile były prezydent Grobel wraz z panią Wojcik zajmującą od lat mieszkanie komunalne w szkole podstawowej, jakie jeszcze premie, nagrody i różne dodatki przyznawali wszelkim dyrektorom, kierowników i przezesom???
|
|
Ot wielki przewodniczący się wypowiedział. Powtórzył słowa prezydenta.
|
|
Chcieliście to macie, specjalista od krajobrazu wypowiada się o pedagogice! A co z wyborczymi obietnicami?
|
|
No to kto oceni ""faktyczne osiągnięcia, kreatywność i zaangażowanie"" pana prezydenta? ""Dość już rozdawnictwa publicznych pieniędzy należących do mieszkańców""
|
|
Proszę przyjdź na jedną lekcje lub na przerwę dyżur.... Na nauczyciela zapraszam do pracy....
A może na temat nalezy pisać... A propo dyrektorów bardzo dobra decyzja.... Tak się zastanawiam bo przedział pałacowy jest ogólnie różny... Też jeżeli chodzi o dodatki motywacyjny dla nauczycieli może tu też by zerknąć i powalczyć o dobrych nauczycieli a nie motywacyjny na podobnym poziomie dla wszystkich od 6 do 10 % kpiny i nawet tu dostają więcej pupili dyrektorów w większości szkół....
A te wolne to ja jako nauczyciel chce 26 dni tak jak wszyscy nie chce wakacji... I pensji zgodnie z moją pracą bo że są Nauczyciele nie spowolania to wiem.... Ale ci co naprawdę chcą pracować i są dibzi w swoim fachu powinni dostawać godna pensje europejska... I jak ktoś mówi o 18 godzinach to się nie zna....
|
|
Chcieliście to macie, specjalista od krajobrazu wypowiada się o pedagogice! A co z wyborczymi obietnicami?To nie jest spełnienie obietnicy wyborczej?????? Inne obietnice wyborcze na spełnić przez miesiąc dwa? |
|
Ulala motywujące 150zł (!!!) i to pewnie brutto... za kogo trzeba mieć swoich wyborców żeby ciągle odgrywać takie skecze
|
|
"Solidarność" nauczycielska ustami przewodniczącego jak zwykle - jest za i zarazem przeciw. "Solidarnośc" w Polsce też niby protestuje przeciwko temu, że nauczyciele realnie zarabiają coraz mniej, ale nie zrobiła do tej pory nic - absolutnie nic. Bo wywieszenie flagi na budynku szkoły robi na rządzących takie samo wrażenie jak powiewający liść na drzewie. Porównując stanowisko ZNP i FZZ wobec MEN słowa protestu "Solidarności" nauczycielskiej można ująć sloganem "protest na niby". Pod publiczkę - że niby też protestuje. Takie jest moje zdanie.
|
|
Żenada to jest komentować coś o czym nie ma się najmniejszego pojęcia.
|
|
Czasy groba się skończyły!Się wie - uposażenie nowego prezydenta też wynosi 140zł mniej niż Grobla |
|
I słusznie.
|
|
Nauczyciele naprawdę nie mają tak źle, lepiej to ma tylko służby mundurowe a najlepiej prokuratorzy i sędziowie - kasta to ma 38 dni roboczych urlopu, biorą kiedy chcą, czterodniowy tydzień pracy, bardzo wysokie pensje, nie płacą ZUS mnie płaca podatków, stany spoczynku, immunitety ***ety, zbyt często aroganccy i zarozumiali.
|
|
trzeba pamiętać że do 2015 roku w latach 2009-2015 nie było ani złotówki podwyżek dla nauczycieli, a ZNP z libertyńsko-socjalistycznym Broniarzem siedziała praktycznie cicho i nic nie robiła, więc teraz podwyżki powinny być dla nauczycieli, trzeba nadrobić czasy platformy kiedy 6-7 lat nie było nic podwyżek
|
|
Przestań rozpowszechniać kłamstwa karalne. Uposażenie Grobla było okolo 1200zl większe.Czasy groba się skończyły!Się wie - uposażenie nowego prezydenta też wynosi 140zł mniej niż Grobla |
|
Czekam na nazwiska tych dyrektorów. Czy to przypadkiem nie Ci, którzy kandydowali do różnych samorządów od Grobla? Ciekawe czy wsrod nich są jacyś dzialacze PIS-owscy, którzy kandydowali lub angażowali się w kampanię PIS-u. Jak dla mnie to taka malutka zemsta chlopaczka w krótkich spodenkach.
|
Strona 1 z 7
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|