![]() |
Jak wieści niosą jest to najbardziej zacny ksiądz i człowiek.Gdyby choc połowę takich księży miał Kościół byłoby pięknie.Tylko pozazdrościc mieszkańcom Dorochuczy.
|
![]() |
zgadza sie. bywam w Dorohuczy zazwyczaj w święta, bczęsto na mszach i to jak ten czlowiek potrafi prawic kazanie i w ogóle rozmawiac z ludzmi to cos fantastycznego. Juz dawno powinien zostac dostrzezony i nagrodzony za to ze chyba jedyny widzi biedne, wiejskie dzieci, które zazwyczaj stoją pod sklepem, lub błąkają sie po wsi.... niech Bóg dalej ma go w swojej opiece.
|
![]() |
wprawdzie rzadko ale przyjeżdżam do Dorohuczy i jeśli to możliwe chodzę do Waszego kościoła .Uwierzcie, że takiego proboszcza jakiego macie to trzeba szukać ze świecą. To nie tylko duszpasterz ale przyjaciel wszystkich mieszkańców, a kazania, które głosi to coś pięknego, coś co na długo zapada w pamięci.Słuchajcie więc waszego proboszcza i kierujcie się jego wskazówkami/może postawicie krzyż przy wjeżdzie do wsi/.
pozdrawiam
|
![]() |
Księdza Stanisława znam z okresu Jego pracy(na początku kapłaństwa) w par. Horodło. To było w okresie stanu wojennego.
Już wtedy dał się poznać jako wybitny kapłan, przyjaciel młodzieży, wielki patriota, który nie bał się mówić prawdę. Choć to brzmi patetycznie - budził ducha w trochę zapyziałym narodzie na kresach. Piękne, patriotyczne kazania,praca z młodzieżą, zespół muz. chyba "Metanoja" /chociaż śpiewał średnio ładnie : :blink:blink: /. Grał w nogę z chłopakami, jeździł b. oryginalnym, seledynowym fordem-krążownikem, który często się psuł .... wspomnienia, wspomnienia.... Ciekawe czy mnie jeszcze pamięta ? Ochrzcił mojego najstarszego syna , Łukasza i dał mu w prezencie oliwkę zagraniczną / wtedy wielki rarytas/.
Cieszę się, że taki pozostał jakim Go pamiętamy sprzed ponad 25 lat. Tak trzymaj Stasiu. Dobrze, że jesteś. Może się jeszcze spotkamy? Szczęść Boże.
|
![]() |
Księdza Stanisława bardzo miło wspominamy z osiedla Nałkowskich. Powodzenia, proszę księdza, powodzenia.
|
![]() |
Księdza Stasia ,znam osobiście , ponieważ miałam możliwość współpracy z Nim.To serdeczny i wspaniały człowiek ,o wielkim sercu i umyśle ,zawsze otwarty na drugiego człowieka.Ma w sobie wielką charyzmę -dar od Boga,oraz niewyczerpującą siłę w realizacji zamierzonych planów.Potrafi dotrzeć do każdego człowieka ,nie zależnie od wieku .Jest uwielbiany przez dzieci ,ponieważ potrafi bawić się razem z nimi ,uczyć poprzez chęć poznawania świata ,rozwijać intelektualnie poprzez naukę wierszy czy książek ,myślę że Jego serce tak czuje.Dla młodzieży borykającej się z problemami życia ,dorastania ,poznawania jest duchowym przywódcą , który wskazuje drogę ,dociera do zamkniętych w sobie dusz.Dla dorosłych jest jedynym ,niepowtarzalnym Duszpasterzem ,jakiego jeszcze parafia nie miała ,w swoich kazaniach opowiada o codziennym życiu ,o jego troskach ,trudnościach czy radościach wszystkie słowa są realne i odzwierciedlają życie naszych parafian .Jestem wdzięczna Bogu za takiego człowieka.Życzę zdrowia .
|
![]() |
Ja pamietam ksiedza Stasia tez z os Nalkowskich to niesamowty czlowiek , ktorego nigdy nie zapomne . Niech Mu Bog blogoslawi.
|
![]() |
http://wiadomosci.wp.pl/kat,12611,title,Ksiadz-pedofil-skazany-za-molestowanie-13-latki,wid,12069827,wiadomosc_prasa.html?ticaid=1b812
|
![]() |
Wiesz co.......to jest bardzo nieładnie . Chwyt poniżej pasa !
Byłoby lepiej gdybyś się nie odezwał w ogóle .
|
![]() |
Ks. Stanisława nie zapomnę do końca życia :) Dobry duch, który kocha ludzi. Był i jest dla mnie przykładem. Z sentymentem i uśmiechem na twarzy wspominam lata, kiedy pracował z nami - wtedy młodzieżą w parafii w Puławach. Wielki Człowiek o wielkim serduchu :D
Aga
|
![]() |
Jestem jego parafianinem,dzięki jego wsparciu nasza rodzina nie została zniszczona przez (dobrych ludzi).Ten Człowiek jest lekarstwem na każde zło. Wielki szacunek dla Księdza Stanisława.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|