![]() |
Żeby sprostać modzie na ścieżki rowerowe samorządowcy z niefrasobliwymi projektantami takich kwiatków natworzyli więcej w naszym regionie.
|
![]() |
Jeżdżę jednosladam, jak i samochodem.......i często widzę puste łby na rowerach, które cisną po chodnikach ile sił w watlych giczalach i nagle wyskakują na jezdnię nie patrząc czy coś nie jedzie....i osobiście znam jednego takiego , który myślał że jadąc na rowerze jest święta krową i może wszystko ( gość ma prawko od 40 lat)..az wycedzil w bok samochody bo przecie ścieżka jechał, skaczylo się złamaniem nogi, 500 stowek mandatu i pokryciem strat
|
![]() |
Poruszasz się rowerem stosuj się do przepisów tak jak jeżdżąc samochodem. Niestety bardzo mało rowerzystów zna nie mówiąc już o przestrzeganiu przepisów. Podobne oznakowanie jest na ścieżce w Lublinie biegnącej na Czechów wzdłuz Al. Smorawińskiego. Skrzyżowanie z ul. Chodźki żaden rowerzysta nie schodzi tam z roweru choć jest znak, że to koniec ścieżkiśrowerowej jedzie przez przejście i myśli że ma pierwszeństwo tymczasem popełnia wykroczenie, pytam gdzie jest Policja za to należy się mandat.
|
![]() |
kamizelka i światła w biały , słoneczny dzień ?
ty inteligentny inaczej ?
|
![]() |
1 metr za samochodem to krótki lot
|
![]() |
Ani kamizelka, ani kask nie są obowiązkowe dla rowerzystów. Jeżeli rowerzysta dojeżdża do przejścia dla pieszych to musi zejść z roweru i go przeprowadzić, ale inaczej jest w przypadku przejazdów dla rowerów, gdzie rowerzysta może po nim przejechać bez zsiadania. Ciekawe ilu kierowców o tym wie.
|
![]() |
Ja tylko sie chcę zapytać czy pan Paweł pokrył koszty naprawy samochodu ? czy wypiął się jak jak większość . Miałem podobny przypadek/ pe da la rz/ wykrzyczał mi ze powinienem płacić AC, niestety rower nie uległ wiekszemu uszkodzeniu , uciekł chodnikiem gdzieś miedzy bloki .Lakierowanie 1200 zł
|
![]() |
Niestety, rowerzyści robią co chcą bo nie da karani za łamanie przepisów.
|
![]() |
A niby czego rowerzysta miałby płacić? To kierowca musi mieć obowiązkowe ubezpieczenie!
|
![]() |
to jest jakieś kuriozum w jaki sposób zaprojektowano i zbudowano tę "drogę dla rowerów". takie coś nie powinno być odebrane ze względu na niefunkcjonalność ale przede wszystkim stwarzanie niebezpieczeństwa! kilka razy musiałem jechać tą trasą ale "ścieżką rowerową" przejechałem tylko raz - pierwszy i ostatni. kolejnym razem jechałem już jezdnią bo z tego tworu, które stworzył pan gwozda i jego koledzy nie da się po prostu korzystać. wszystkim przeganiającym rowerzystów na ten infrastrukturalny niedorozwój, dedykuję następujący film:
***s://***youtube.com/watch?v=74hmaxrsjyg
|
![]() |
Przy Żwirki i Wigury jest przynajmniej oddzielna ścieżka i stosując się do przepisów ruchu drogowego jest bezpiecznie - Panie Piotrze z artykułu niestosowanie się do przepisów często kończy się bólem... Znacznie gorsza, a wręcz tragiczna sytuacja jest pod wiaduktem na Lotników Polskich między szpitalem, a zakładem. Tam jakiś imbecyl zaprojektował kur**pas, czyli zamienił pobocze w ścieżkę dla rowerów. W praktyce kiedy jedzie obok ciebie tir, autobus, bus lub zwykły samochód i zbliży się do prawej krawędzi jezdni, nawet nie wiesz kiedy może zostać z ciebie mokra plama. Przez ten debilizm zmuszony jestem jeździć chodnikiem, mimo że jestem tego zdecydowanym przeciwnikiem;(
|
![]() |
Po pierwsze - nie musi schodzić, z roweru, bo nie ma tam przejść dla pieszych. Jedynie wlotu z podwójną ciągłą nie może przejechać - na reszcie po prostu nie ma pierwszeństwa przed skręcającymi z głównej. Po drucie - znaki A-7 są bez linii warunkowego zatrzymania, więc kierowca wyjeżdżający z osiedla musi ustąpić wszystkim jadącym pasem drogowym drogi głównej przed znakiem. Cudo inżynierii drogowej.
|
![]() |
Kuriozalnie zaplanowane sciezki rowerowe to tylko jedne z podejrzanych "inwestycji", niech sobie ktos sobaczy jakie sa w Swidniku niektore chodniki - oczywiscie z kostki betonowej bo jakis samorzadowiec pewnikiem ma taki biznes hehe; zreszta kazda inwestycja to w swidniku przekret.
|
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|