![]() |
A co na to komuchy z PO?
|
![]() |
A co na to klero-komuchy z PiS?
|
![]() |
35 dni urlopu albo wolne piatki to byloby super rozwiazanie na typowych "umyslowych" stanowiskach. Efektywnosc by na pewno nie spadla. Odpoczynek podnosi wydajnosc wiec oby takie przepisy weszly w koncu!
|
![]() |
Byłoby to w sam raz dla urzędników (co najwyżej byłby powód aby zatrudnić dodatkowych) a tzw. robol i pracujący na siebie byliby jeszcze bardziej zestresowani.
|
![]() |
Ja myślę że w ogóle trzeba zrezygnować z pracy. Leżeć i odpoczywać.
|
![]() |
W tym kraju pracują już tylko frajerzy i UPaińcy.
|
![]() |
Populizm debilizm rozdawnictwo.
|
![]() |
To już paranoja. Po co w ogóle pracować? Wszystko dać bo wszystko się należy. Dokąd my zmierzamy? Żałosne
|
![]() |
Je.bie wam się w baniach nieroby lewackie.
|
![]() |
A co z przedsiębiorcami? Może choć jeden dzień ustawowo dać im urlopu w roku?
|
![]() |
Leniwe komunistyczne bydło. Czego się spodziewać po związkach, w których władzę przejeli byli komuniści i zomowcy?
|
![]() |
Jak to? Niedawno zgodzili się na przedłużenie pracy do śmierci, a teraz nagle chcą skracać? Czy chodzi tylko o zadymę przed wyborami prezydenckimi?
|
![]() |
Od kiedy w Niemczech ludzie krócej pracują. Pracuję w Bawarii 40h/tydz. Na razie w Polsce jest olbrzymie bezrobocie i tym powinni zająć się Związkowcy. Poza miastami wojewódzkimi w Polsce istnieje pustynnia... zero pracy. Pracownik nie pragnie więcej wolnego, lecz respektowania obowiązujących przepisow prawa. W Polsce mialem stawkę miesięczną za pracę 7-15. A wyzyskiwacze polscy zwani mylnie pracodawcami wymagał, bym zostawał do 20?! Oczywiście nie spełnilem wymagań zostając jedynie do 19. Jeleni ma pełne miasta i miasteczka. W Niemczech gościowi dowaliliby 500.000 Euro kary, to by się nauczył. A u nas PIP musi najpierw zapowiedzieć wizytę. Co mi się podoba w Niemczech? Chcę mieć więcej urlopu, to robię nadgodziny. I tutaj ciekawostka... ZLICZANA JEST KAŻDA MINUTA?! Już mam ponad 55 godzin.
|
![]() |
Im mniej pracuje niewolnik, tym gorzej dla dewelo-rozwoju.
|
![]() |
Im mniej pracuje niewolnik, tym gorzej dla dewelo-rozwoju.Napisał develo-idiota |
![]() |
W Polsce nie ma bezrobocia tylko ludziom nie chce się pracować poza tym brak ludzi, którzy potrafią cokolwiek robić, brak umiejętności, kwalifikacji i chęci do pracy, ot typowy Kiepski z serialu
|
![]() |
Na wypalenie zawodowe jest jedno piękne lekarstwo. Zmiana pracy. To sugeruję wszystkim związkowcom.
|
![]() |
zatrudnię się z chęcią w firmach t, już mam przygotowany wzór umowy o pracę z 4 dniowym tygodniem pracy + dodatkowym urlopem + "13", będzie kapitalnie
|
![]() |
A ja jestem za; i za dłuższym urlopem (może nie 35 ale 30 dni) i krótszym dniem pracy - 7 godzin. Z mojego doświadczenia wiem, że to poprawia jakość pracy. Co z tego, że jest dużo wolnych dni, jak są mi narzucone i ze względu na rodzaj pracy to tylko utrudniają życie. Wolałabym sama decydować, kiedy potrzebuję wolnego np. podczas wakacji aby mieć zapewnioną opiekę dla dzieci i więcej czasu dla nich. O jakim bezrobociu mówicie. Pracy jest masę tylko trzeba chcieć pracować, ale po co jak się więcej dostaje za nic nie robienie. Właśnie dla tych co pracują i mają poczucie własnej godności - powinien być ukłon w ich stron i trochę ułatwić im życie i docenić, bo ktoś te podatki w tym kraju płaci.
|
![]() |
Już to widzę w systemie 4brygadowym
|
Strona 1 z 2
Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.