![]() |
Sławomir Świerzyński (ex_PSL): "- Koalicję Europejską trzeba odpowiednio nazwać. To jest TARGOWICA..."
|
![]() |
Cudownie!!
|
![]() |
Brawo!!! Najlepsza ekipa od wcześniaków w Lublinie. To dzięki tym wspaniałym Paniom mój Jasio żyje i ma się dobrze. Serdecznie pozdrawiamy.
|
![]() |
Super, powodzenia:-)
|
![]() |
Super,sama jestem mama wczesniaka i wiem jak to jest,kazdy ml robi roznicy,moja kruszynka na moim mleku wagowo dorownala innym dzieciom,nic A nic nie przypomina Juz tego okruszka ktorym byla,jestem chetna podzielic sie mleczkiem
|
![]() |
Urodziłam w terminie mleka miałam niewiele, a maluch był głodny. Z zazdrością i żalem patrzyłam na mamy, które wylewaly mleko do kanalizacji.
|
![]() |
obserwacje "okołorodzinne" jak dla mnie nie pozwalają na stwierdzenie różnic między mlekiem matki, a sztucznym; wierzę naukowcom, jeżeli twierdzą, że jest inaczej, ALE z tego co mi się wydaje to chyba ważna jest dieta matki, a skąd mamy wiedzieć, że osoby oddające mleko do banku np. nie żywią się niezdrowo lub nie stosują żadnych używek? ktoś bada to mleko?
|
![]() |
No wreszcie. Szkoda, że w DSK nie można podawać mleka matki na OIT a i na oddziale trzeba toczyć batalię z paniami pielęgniarkami żeby móc podać dziecku własne mleko. Każde 10 ml podane mojemu wcześniakowi musiałam wyprosić u każdej kolejnej z Pań na zmianie. Jeszcze szkolenia dla personelu by się przydały i odgórny nakaz kierownictwa bo robią co chcą i jak im wygodnie. MM leje się strumieniami niezależnie od zdrowia i potrzeb bo tak im wygodniej.
|
![]() |
Tam to przede wszystkim przydalaby sie pomoc laktacyjna, ktos kto ma pojecie o tym a nie wciskanie dzieciom mm bo "mama ma puste piersi" .... nie ma tam a na pewno nie bylo zadnej poloznej ani doradcy ktora by matce pomogla. Jak mi dziecko plakalo przyszla babka ktora wcisnela mm bo pani i tak nie wykarmi... brak slow
|
![]() |
Bank mleka super!!!tylko po co skoro w DSK nie mozna karmic swoim mlekiem!ani na OIT ani na patologii noworodka. Proponuje szkolenie dla pielegniarek i lekarzy na ten temat i temat kangurowania ktore tez jest wazne a tam zakazane!!!
|
![]() |
Gratulacje Moniko :)
|
![]() |
Super, że w Lublinie coś wreszcie ruszyło do przodu pod tym względem. Może czas na zmiany w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym??? Potwierdzam to co zostało już napisane- na OIT USD nie chcą podawać pokarmu matki, choćby ta na rzęsach stanęła! Nie ma dyskusji, nie bo nie. A leżą tam wcześniaki czy dzieci donoszone, które urodziły się chore i dla nich to ogromna różnica. Na O. Noworodkowym i Niemowlęcym można karmić piersią lub podawać mleko mamy, jak się samemu zawalczy, o wsparciu laktacyjnym mowy nie ma. Popieram poprzednich komentatorów- przydało by się porządne szkolenie dla personelu.
|
![]() |
Kochane Panie, dieta matki karmiącej to MIT!!! Karmię piersią, jem wszystko!!!! Przestańcie powtarzać te brednie.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|