Restaurant Week 2017 w Lublinie
3 dania za 39 zł
Każda z restauracji przygotowuje 3 daniowe menu w wersji z mięsem lub bez. Za 3 dania zapłacimy 39 złotych.
- To jest dla mnie bardzo ciekawy projekt. W zestawie pierwszym na przystawkę przygotowałem: filet z kurczaka wędzonego, słonina, pieczone szalotki. Danie główne to roladka z indyka, orzechy ziemne, polędwiczka z malinami, krem kawowo-marchewkowy. Deser to sorbet czekoladowy, pianka z marakui i tymianku. W zestawie numer 2: tatar z buraka, panierowany ser kozi, krem szczypiorkowy, danie główne to filet z sandacza na trzech groszkach, krem ziemniaczany, sos śmietanowo-pomarańczowy, deser to lody imbirowe, banan i sos orzechowy - wylicza Jean Bos, szef kuchni restauracji Eko w hotelu Agit (na zdjęciu powyżej).
A czym będą kusić inne restauracje? Wybraliśmy 10 dań. Jean Bos swoje zdradził, więc przed nami 9 restauracji.

Napisz komentarz
Komentarze