poniedziałek, 19 lutego 2018 r.

Kuchnia

Co nowego w lubelskich restauracjach?

Dodano: 31 lipca 2016, 20:29
Autor: sz

Animelka w ogródku

W restauracji Ego Hotelu Alter szef Adam Piechaczek serwuje słynną animelkę. Animelka to grasica cielęca. Jej nazwa pochodzi stąd, że renesansowi medycy wierzyli, że w grasicy mieszka dusza zwierzęcia.

Animelka była ozdobą przedwojennej dworskiej kuchni, podawano ją w najelegantszych restauracjach Lublina. Animelka z Ego jest doskonale przyrządzona, na talerzu występuje razem z młodym bobem i kurkami.

Czarcia Łapa

Przeżywa budowlaną rewolucję. Wnętrze ma zmienić się nie do poznania. Menu też. Nowy koncept to najlepsze owoce morza i ryby w Lublinie. Hitem nowej Czarciej ma być ogromne akwarium, w którym mają pływać kraby, ryby i inne owoce morskie. Klient będzie mógł wskazać, co zechce zjeść. Na zachodzie takie restauracje cieszą się dużym wzięciem, bo wiadomo, że towar musi być świeży.

Hades Szeroka

Do karty w końcu wchodzą lubelskie pierogi inspiracji, czyli aromatyczne pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami, które zachwyciły podniebienia komisji, przyznającej tytuł „Miejsce Inspiracji”.

Czytaj więcej o: kuchnia restauracje
Użytkownik niezarejestrowany
Gość
Użytkownik niezarejestrowany
(5) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Gość
Gość (1 sierpnia 2016 o 11:08) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Wygląda niesmacznie, mdło, do tego 2 kurki na porcje. Artykuł sponsorowany.
Rozwiń
Gość
Gość (1 sierpnia 2016 o 07:14) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Użytkownik niezarejestrowany napisał:
grasica cielęca, zwana też mleczkiem cielęcym jest tak delikatna i ma tak specyficzny smak, że podanie jej z bobem kurkami i czosnkiem to totalna pomyłka... najlepsza grsice jadlem w krakowie ze smardzamii roza ziemniaczana...
Maleńkie słodkie cielątko musiało zginąć żebyś ty się mógł podelektować. 
Rozwiń
Gość
Gość (1 sierpnia 2016 o 00:13) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
jak zwykle promocja Hadesu i ich wspaniałych dań na bazie produktów firmy ARO - prawda panie Leszku...?
Rozwiń
Gość
Gość (1 sierpnia 2016 o 00:02) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Owoce morza i ryby ? Będzie baardzo drogo
Rozwiń
Gość
Gość (31 lipca 2016 o 20:49) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
grasica cielęca, zwana też mleczkiem cielęcym jest tak delikatna i ma tak specyficzny smak, że podanie jej z bobem kurkami i czosnkiem to totalna pomyłka... najlepsza grsice jadlem w krakowie ze smardzamii roza ziemniaczana...
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (5)

Pozostałe informacje

komentarze (0)0
polubienia (0)0
19-02-2018

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!