poniedziałek, 23 października 2017 r.

Kuchnia

Co w restauracjach piszczy. Baran po gruzińsku

  Edytuj ten wpis
Dodano: 22 listopada 2014, 18:45
Autor: sz

W kazimierskiej restauracji Batumi (na zdjęciu) można już zjeść gruzińskie pierożki chinkali faszerowane baraniną.

A w sobotę, 22 listopada, premiera gruzińskich szaszłyków z baraniny. To rodzaj kiełbasek z mielonego mięsa, cebulki i przypraw pieczonych na grillu. Właściciele zapowiadają, że kolejne potrawy z baraniny są w przygotowaniu. A my apelujemy, żeby zwiększyć ilość chinkali na porcję.

Nowa restauracja

Ivo Violante, włoski szef kuchni, który stworzył restaurację Auriga i był szefem kuchni Arte del Gusto, wkrótce otworzy w Lublinie swoją nową, autorską restaurację. – Będzie duża i będzie dobre jedzenie – zapowiada krótko Ivo.

Naleśnik Kubusia Puchatka

Jednym z najbardziej obleganych przez panie miejsc na Starym Mieście jest Naleśnikarnia Zadora. Panie chodzą tu na naleśniki i ploty.
Naleśników wybór jest coraz większy, a nam cały czas najbardziej pasuje naleśnik Kubusia Puchatka. Niby nic wielkiego: naleśnik, miód i sok z cytryny... ale to coś pysznego.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o: Kazimierz Dolny restauracja
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!