poniedziałek, 22 stycznia 2018 r.

Kuchnia

Szkoła Gotowania: Jak odfiletować karpia na święta?

Dodano: 22 grudnia 2017, 15:48
Autor: sz

Razem ze Studiem Kulinarnym Sokowirówka w Poniatowej zapraszamy do Szkoły Gotowania. Na krótkich filmach będziemy uczyć się od najlepszych.

Na pierwszy ogień idzie nauka filetowania ryb. Jak odfiletować karpia pokazuje Miguel Ángel González Bravo, hiszpański szef kuchni z Andaluzji.

– Karp to bardzo smaczna rybka. Pod warunkiem, że nauczymy się filetować ryby, po to, żeby smażyć mięso bez ości. Gotowe porcje wystarczy oprószyć mąką i usmażyć na oleju. Do karpia możecie podać grzyby w śmietanie – mówi González Bravo. 

Więcej o Studiu Kulinarnym Sokowirówka na stronie: http://sokowirowkastudio.pl

W kolejnym odcinku: Jak upiec soczyste żeberko? Zamarynujemy go w piwie „Czarna Robota” z Browaru Zakładowego.

Użytkownik niezarejestrowany
(1) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Gość
Gość (22 grudnia 2017 o 21:39) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
ale się pier.....li przy tym filetowaniu. Do szkoły.....
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (1)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!