Reklama
David Shalleck, Erol Munuz, \"Śródziemnomorskie lato”
Wydawnictwo Literackie
- 26.04.2012 15:25

To lektura akurat na majowe dni, na majowe spotkania przy stole ustawionym w ogrodzie, albo na leniwe popołudnia w bujanym fotelu. Być może w niej znajdziemy dystans do spraw trudnych, codziennych, może inspirację jak zorganizować nadchodzące wakacje, albo też czym zaskoczyć gości zaproszonych na najbliższy weekend.
Autor książki `1ponad 20 lat był znanym szefem kuchni i producentem telewizyjnych programów kulinarnych, w których Brali udział najbardziej znani, najlepsi kuchmistrze Ameryki. Gotował dla prestiżowych restauracji nie tylko w Stanach Zjednoczonych, lecz także w Londynie, w Prowansji.David Shalleck po licznych sukcesach w dziedzinie kulinarnej, a także w telewizji i biznesie, postanowił napisać książkę. Powstała ona we współpracy z Erolem Munuzem.
\"Historia, która opowiadam w \"Śródziemnomorskim lecie” rozpoczęła się w chwili, kiedy zdecydowałem się porzucić bezpieczna pracę w restauracji w Stanach Zjednoczonych i wybrać w podróż po Francji i Włoszech. Muszę przyznać, że wtedy nie zdawałem sobie sprawy ze skutków planowanej wyprawy…” – pisze autor.
Skomasował w swojej książce wydarzenia i wrażenia z pracy na wielu jachtach i powstała opowieść o jednym lecie spędzonym na morzu. To prawdziwie relaksująca historia o podróży, odkrywaniu kolejnych fantastycznych miejsc, o przyjaźni, wspólnych posiadach przy stole.
Oczywiście jest też fabuła nieskomplikowana, taka właśnie wakacyjna i w zasadzie to ona jest oprawa dla wszystkich kulinariów, jakie znajdziemy w tej powieści. A jest ich mnóstwo. Jest piękny rejs luksusowym jachtem po Lazurowym Wybrzeżu i Włoskiej Riwierze, smak włoskich potraw, bryza morska, słońce.
Autor podzieli się także z czytelnikami wieloma przepisami swojej kuchni co jest dodatkową atrakcją książki.
Zapowiedzi wydarzeń z regionu znajdziesz na strefaimprez.pl
Reklama












Komentarze