Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Wojewódzki Urząd Pracy

Szkoła Gotowania: Jak odfiletować karpia na święta?

Razem ze Studiem Kulinarnym Sokowirówka w Poniatowej zapraszamy do Szkoły Gotowania. Na krótkich filmach będziemy uczyć się od najlepszych.
Szkoła Gotowania: Jak odfiletować karpia na święta?

Na pierwszy ogień idzie nauka filetowania ryb. Jak odfiletować karpia pokazuje Miguel Ángel González Bravo, hiszpański szef kuchni z Andaluzji.

– Karp to bardzo smaczna rybka. Pod warunkiem, że nauczymy się filetować ryby, po to, żeby smażyć mięso bez ości. Gotowe porcje wystarczy oprószyć mąką i usmażyć na oleju. Do karpia możecie podać grzyby w śmietanie – mówi González Bravo. 

Więcej o Studiu Kulinarnym Sokowirówka na stronie: http://sokowirowkastudio.pl

W kolejnym odcinku: Jak upiec soczyste żeberko? Zamarynujemy go w piwie „Czarna Robota” z Browaru Zakładowego.


Podziel się
Oceń

Komentarze

Reklama