Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Wybrali nadbużańskie smaki

Rolada z kurczaka Bożeny Kuryś z Siedliszcza, ciasto ze szpinakiem Anny Walczuk z Kurmanowa i nalewka z malin Leokadii Muzyki z Kurmanowa to zwycięzcy tegorocznej Nadbużańskiej Akademii Smaku zorganizowanej przez Starostwo Powiatowe w Chełmie podczas \"Bolkowania” w Hniszowie.
Potrawami przygotowanymi według tradycyjnych przepisów i zgodnie ze zwyczajami kulinarnymi ziemi chełmskiej popisało się 26 uczestników. – Dania były ocenione w trzech kategoriach – produkty pochodzenia zwierzęcego, roślinnego i inne. – Po raz kolejny w kategorii produktów innych było najwięcej nalewek. Oceniając potrawy, komisja konkursowa brała pod uwagę smak, kulinarną tradycję regionu nadbużańskiego, estetykę wykonania i podania – mówi Wojciech Zakrzewski ze starostwa, które ufundowało nagrody dla zwycięzców.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama