Bułka i Kromka
W Bułce i Kromce przy ul. Narutowicza 21 dostaniemy ponad 80 rodzajów pieczywa. – To nowa koncepcja piekarni. Wszystko będziemy wypiekać na miejscu, nie będziemy korzystać z mrożonych produktów – mówi Kamil Joć, menedżer w świdnickiej piekarni Adampol, do której należy punkt przy Narutowicza.
Ok. 2 lat temu lokal pod tym samym szyldem powstał w Świdniku. – To był pilotaż, szybko zdobyliśmy klientów. W tym roku planujemy otworzyć jeszcze kilka takich miejsc – dodaje Joć.
Menedżer piekarni wyjaśnia, że podczas produkcji pieczywa wykorzystywana jest technologia tzw. odroczonego rozrostu. Polega ona na schłodzeniu ciasta do ok. 4 st. C. To zatrzymuje fermentację w cieście i wpływa na późniejsze walory smakowe. Co istotne, dzięki tej metodzie pieczywo nie musi być mrożone.
Oprócz tradycyjnych bułek i chlebów w Bułce i Kromce znajdą się wyroby z ciasta francuskiego i półfrancuskiego, pączki, tarty czy ciastka, gotowe kanapki i kawa. Punkt piekarniczy przy ul. Narutowicza zostanie otwarty prawdopodobnie w przyszłym tygodniu.
Reklama
1 / 3
Reklama
