niedziela, 20 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Przepis: Kapusta z grzybami

Dodano: 23 grudnia 2015, 17:19
Autor: sz

Fot. Maciej Kaczanowski
Fot. Maciej Kaczanowski

Składniki: kiszona kapusta 500 g, marchew 80 g, cebula180 g, czosnek 15 g, wywar grzybowy 400 ml, suszone grzyby 60 g, pieczarki 400 g, olej 100 ml, liść laurowy 2 szt., ziele angielskie 4 szt., pieprz ziołowy do smaku, sól i pieprz.

Wykonanie: kapustę płuczemy, siekamy. Suszone grzyby gotujemy w wodzie, musimy upewnić się, że nie są gorzkie, wolne od piachu i zabrudzeń. Gotujemy do miękkości, zostawiamy wodę z gotowania suszonych grzybów.

Pieczarki dusimy z cebulą, przyprawiamy, dodajemy marchewkę, czosnek i wywar z grzybów oraz wodę z gotowania suszonych grzybów, wszystko gotujemy redukując płyny.

Kapustę gotujemy do miękkości dodajemy grzyby, przyprawiamy do smaku.

Czytaj więcej o: przepisy
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!