środa, 22 listopada 2017 r.

Lublin

Targi "Smaki Regionów" w Poznaniu. Są też produkty z naszego regionu

Dodano: 24 września 2016, 15:21

(fot. Tomasz Makowski)
(fot. Tomasz Makowski)

W Poznaniu rozpoczęły się dzisiaj Targi "Smaki Regionów". Na stoisku przygotowanym przez Urząd Marszałkowski w Lublinie prezentują się wytwórcy m.in. z Wojciechowa, Mikołajówki i Lubartowa.

Wśród wystawianych producków są - soki, cydr, ocet winny i szparagi Ireny i Grzegorza Maryniowskich (firma Biogrim) z Wojciechowa, roztoczańskie wędliny z firmy Wasąg z Hedwiżyna, syropy i mieszanki ziołowe Tymiankowego Smaku Fajsławic, powidła, nektary i cydr Małgorzaty i Tomasza Solisów z Mikołajówki, miody pitne z Apisu, makowiec lubartowski Marii Siej z Lubartowa, pieczywo z piekarni Marcina Juryckiego ze Starej Wsi i zioła firmy Krautex z Łopiennika Górnego, a przede wszystkim cebularz lubelski i nasze pyszna jabłka.

Podczas targów aż pięciu wytwórców z naszego regionu zostanie uhonorowanych statuetką "Perły" dla najlepszych produktów regionalnych. Tegorocznych laureatów poznamy jutro.

Przy organizacji stoiska współpracowali także lubelski oddział Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Partnerstwo Producentów Cebularza Lubelskiego.

 

(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!