Robert Sowa będzie promował spożywanie ryb
Mistrz kulinarny Robert Sowa w przyszłym tygodniu będzie zachęcać do spożywania ryb słodkowodnych. To nowy pomysł lokalnych grup rybackich z województwa lubelskiego i Podkarpacia.
- 15.04.2013 15:46

– 25 i 26 kwietnia organizujemy dwudniową konferencję, podczas której będą poruszane tematy związane z rybami słodkowodnymi – zapowiada Mariusz Puła, rzecznik Stowarzyszenia Lokalna Grupa Rybacka \"W dolinie Tyśmienicy i Wieprza”, które jest organizatorem spotkania.
Impreza w hotelu \"Zajazd Wincetów” koło Lubartowa jest adresowana głównie do restauratorów i gospodarstw rybackich. Organizatorzy zapowiadają, że podczas dwudniowej konferencji zostaną poruszone tematy związane m.in. z marketingiem i reklamą, które mają na celu popularyzację spożywania ryb słodkowodnych.
Drugiego dnia konferencji pokaz kulinarny przygotuje Robert Sowa, kucharz, felietonista i autor książek kucharskich, który współpracuje m.in. z programem \"Kawa czy herbata”.
– Mistrz zdradzi uczestnikom pięć różnych sposobów na przygotowanie filetów z karpia i udowodni, że może doskonale smakować nie tylko w święta – zapowiada Puła. – Podczas pokazów Robert Sowa będzie propagował walory smakowe ryb. Opowie też o wielu możliwościach ich wykorzystania w kuchni. Wszyscy uczestnicy konferencji będą też mogli spróbować dań przez niego przygotowanych.
Przedsięwzięcie, które ma zachęcić do jedzenia ryb będzie realizowane pod hasłem \"Złota łuska”. Lubartowska grupa robi to wspólnie z lokalnymi grupami z Podkarpacia.
Wszyscy chętni mogą zgłaszać się do lubartowskiej LGR wysyłając formularz dostępny na stronie www.zlotaluska.pl. Udział w konferencji jest bezpłatny.
Reklama













Komentarze