Bar Pstrągowo, Żółtańce-Kolonia koło Chełma
Najbardziej znany bar rybny w regionie, odwiedzany przez turystów z całej Polski. Ryby cieszą się taki uznaniem turystów, że właściciele postanowili otworzyć restaurację rybną w Warszawie.
W sezonie jest tu bardzo tłoczno. Malownicze stawy i wędzarki robią klimat. Hitem są szaszłyki z wędzonych ryb. Pstrąg smażony na oleju rzepakowym z masłem czosnkowym, to moim zdaniem jedno z najlepszych dań rybnych w regionie. Filet z pstrąga pieczony w salsie cytrynowej również godny polecenia. A sandacz z pieca lub na parze - z młodymi ziemniakami - wyborny.
Kiedy tylko jest okazja, wpadamy tu na zupę rybną. Jest delikatna, aromatyczna, zawiera mięso różnych ryb. Oraz na kawałek ryby wędzonej.
Reklama
2 / 7
Reklama
