Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

W piątek w Magazynie Dziennika Wschodniego

Magazyn, reporterski dodatek do Dziennika Wschodniego w kioskach już w piątek, 23 grudnia 2011 roku. Zobacz, o czym przeczytasz w najnowszym wydaniu.
W piątek w Magazynie Dziennika Wschodniego
Okładka najnowszego Magazynu.
Świąteczne polowanie na klienta Gdy na stoisku z alkoholem słychać francuską muzykę, lepiej sprzedają się francuskie wina. Zapach cynamonu sprawia, że chętniej kupujemy świąteczne gadżety. Handlowcy wiedzą, jak skutecznie kierować naszymi decyzjami. Żegnaj Świdniczanko! Menu: śledź w śmietanie z majonezem, żurek po świdnicku albo pieczeń wołowa z kluskami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty. Do tego 60 lat tradycji, w już historycznym PRL-owskim wydaniu. Godziny otwarcia: tylko do końca roku. Wystarczy mały gest Czasami nawet drobna kwota pieniędzy, mały upominek albo zwykłe zainteresowanie może wiele zmienić. Takie gesty ze strony Was, naszych Czytelników, już nieraz pomogły i nadal pomagają osobom, o których piszemy. O moście, który jechał koleją Spalinowa lokomotywa ostrożnie pcha cztery zgrzytające wagony. Przy tym, co na nich leży, wygląda jak liliput. Na wagonach zamocowany jest most kolejowy. Niedawno jeździły po nim pociągi. Niedługo znów będą jeździć. Na razie to on jest pasażerem. Nowa Ziemia nazywa się Kepler-22b Świat stanął na głowie. A właściwie wszechświat. Amerykańska agencja kosmiczna NASA potwierdziła odkrycie planety bliźniaczej do Ziemi. Mało tego: naukowcy już zdążyli ją nazwać Ziemią 2.0. Czy to znaczy, że nie jesteśmy w kosmosie sami? Czy naprawdę istnieją inne cywilizacje? Czy mamy szanse na kontakt z nimi? Niczego nie żałuję Rozmowa z Justyną Steczkowską, piosenkarką. Dziś są moje urodziny Rozmowa z Marcinem Świetlickim, krakowskim poetą z Piask, liderem zespołu Świetliki. Wigilijny smak Ryba po żydowsku jest jednym z najciekawszych dań wigilijnych na Lubelszczyźnie. To wspaniały przykład kulinarnego ekumenizmu, który potwierdza wyjątkowość naszego regionu na kulinarnej mapie Polski.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama