Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

W piątek w Magazynie Dziennika Wschodniego

Magazyn, reporterski dodatek do Dziennika Wschodniego w kioskach już w piątek, 13 stycznia 2012 roku. Zobacz, o czym przeczytasz w najnowszym wydaniu.
Kryzys nie sięgnął urzędników 4,9 mln zł wydał Urząd Wojewódzki na nagrody dla pracowników. Mają motywować do lepszej pracy, ale w rzeczywistości są ukrytą podwyżką. Inne urzędy nie są tak hojne. Ja tylko walczę o życie 23-letni Jakub Bielak z Niedrzwicy Dużej wierzył, że niebawem wyjedzie na przeszczep płuc do Wiednia. Wszystko było już na najlepszej drodze. Miał pieniądze i ośrodek, w którym lekarze mieli wykonać operację. Teraz jego marzenia mogą lec w gruzach, bo Austriacy nie chcą już przyjmować pacjentów z Polski. CSI: Kryminalne zagadki Lublina Tajemnicze morderstwo. Na miejscu pojawia się grupa przystojnych agentów i pięknych agentek, którzy znajdują włos lub nitkę z ubrania. Natychmiast zabezpieczają ślady DNA, wrzucają je do bazy danych i na ekranie komputera już za chwilę widzą twarz potencjalnego mordercy. Czy to w ogóle możliwe? Sklepy idą pod młotek Lubelskie sieci handlowe przechodzą w obce ręce. Litwini uzyskali zgodę UOKiK na przejęcie Aldików, Groszki już są własnością Eurocash, a Stokrotki i Delimy lada moment także zostaną sprzedane Lublin bez słów W 1959 roku do Lublina przyjechał Gerald Howson. Na zlecenie jednego z brytyjskich czasopism sfotografował Lublin. Howsona przez przypadek poznał Bogdan Frymorgen. Obaj się zaprzyjaźnili. Gerald zrobił go kustoszem swoich zdjęć. W marcu Bogdan Frymorgen pokaże brytyjskie zdjęcia Lublina w Bramie Grodzkiej. Są niezwykłe. Rozmowa z Bogdanem Frymorgenem. Horoskop Chiński 2012: rok pod wpływem Wodnego Smoka Mongolski smak na Polesiu We wsi Bukowa Mała położonej u stóp Pagórów Chełmskich stoją najprawdziwsze mongolskie jurty, w których mieszkać można nawet zimą. Turysta, który tu zajrzy, może nad ogniskiem przyrządzić sobie mongolski kociołek. Na Kulinarnej mapie Lubelszczyzny odtwarzamy smak dzikiego Polesia z mocno orientalną nutą.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama