Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Ferie w Lublinie. Batoniki, tortille, pankejki czyli dietetyczna Akademia Gotowania

Ferie w w naszym województwie wciąż trwają, więc mali miłośnicy gotowania znaleźli coś dla siebie. Do 25 lutego w Szwedzkim Stole w Skende odbywa się Akademia Gotowania czyli seria warsztatów kulinarnych, które prowadzą profesjonalni kucharze.
Ferie w Lublinie. Batoniki, tortille, pankejki czyli dietetyczna Akademia Gotowania

Każdego dnia od poniedziałku do piątku dzieci uczą się samodzielnie przygotowywać zdrowe potrawy wegetariańskie. Organizatorzy chcą przez to promować zdrowe odżywianie i skłonić dzieci do jedzenia warzyw.

– Wczoraj robiliśmy granole czekoladowe, jabłuszka z cynamonem, a dziś pankejki, zdrowe batony i wszystko wyszło pyszne – mówi Lenka. – Przyszliśmy tutaj, aby Lena spróbowała swoich sił w kuchni, gdyż bardzo lubi eksperymentować – dodaje pani Iza Malinowska, mama Leny. – Dzieci są bardzo zadowolone. Nauczyły się robić tartelinki, krakersy z dodatkami oliwek, pomidorków i serem kozim, A my, mamy, podglądamy i degustujemy – zauważa Karolina Berngut, mama Hani.

Prowadząca warsztaty Mariia Yasynetska wspiera młodych kucharzy, zdradza sztuki kulinarne, i nadzoruje bezpieczeństwo w kuchni. Jak sama mówi, dzieci które przychodzą są bardzo różne, często nie odróżniają warzyw, nie umieją posługiwać się obieraczką. – Moim celem jest nauka przez zabawę tak, aby każdemu wyszło pięknie i smacznie – dodaje.

Powiązane galerie zdjęć:


Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama