Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Tradycja na talerzu. Włodawa kończy eliminacje Bitwy Regionów

Dary sobiborskich lasów, kotleciki rybne z sosem porzeczkowym, piróg rybitewski – oto czołówka najsmaczniejszych dań konkursu Bitwa Regionów we Włodawie.
Tradycja na talerzu. Włodawa kończy eliminacje Bitwy Regionów

Ta kulinarna rywalizacja kół gospodyń wiejskich zawiatała w sobotę do Włodawy. W powiatowych zmaganiach na najlepsze danie zaprezentowalo się 9 KGW z powiatu włodawskiego.

Nalepszą potrawę stworzyły gospodynie z Sobiboru przygotowując „Dary Sobiborskich Lasów”, czyli polędwiczki wieprzowe z farszem z kurek, owiniete boczkiem.

Drugie miejsce zajęły „Kotleciki rybne z sosem porzeczkowym” przygotowane przez KGW Bubnowskie Baby Sęków, a trzecie – „Piróg Rybitewski” podany przez KGW w Susznie.

Koła, które stanęły na podium otrzymały nagrody pieniężne.

Wojewódzki finał kulinarnych zmagań odbędzie się 9 września w Okszowie koło Chełma. Weźmie w nim udział 20 najlepszych kół z etapów powiatowych.

Powiązane galerie zdjęć:


Podziel się
Oceń

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama