Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Lubelskie > Wypiekł nagrodę

Tadeusz Pęzioł piekł jaglaka, wiejski chleb i wygrał konkurs na najlepszą piekarnię powiatu lubelskiego. Konkurs już po raz trzeci zorganizowało wczoraj Starostwo Powiatowe w Lublinie. Teraz laureat upiecze chleb na dożynki powiatowe zaplanowane na 2 września w Radawcu. Wczorajszy zwycięzca zaczynał w Lubelskich Zakładach Piekarniczych. W wieku 22 lat był z-cą kierownika w piekarni przy ul. Kunickiego w Lublinie. Piekł chleb w GS w Wysokiem, potem kupił piekarnię w Goraju. – Tam poznałem smak piroga biłgorajskiego. Zacząłem go wypiekać według miejscowych receptur – mówi Tadeusz Pęzioł. Sprzedał interes w Goraju, kupił piekarnię w Turobinie, potem otworzył w Lublinie przy ul. Jana Sawy kolejną, gdzie piecze pirogi gryczane i jaglaki. – Robi to znakomicie, robi też jeden z najlepszych chlebów w Polsce – mówi Robert Makłowicz, który wraz z Piotrem Bikontem jest wielbicielem gryczaków Tadeusza Pęzioła.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama